Articole Edge of Darkness

(2010)

Scăpat de sub control

Despre distribuție și echipa de producție

MEL GIBSON (Thomas Craven) este un actor, regizor și scenarist distins cu numeroase premii. În 1995, el a regizat și produs „Braveheart,” în care joacă rolul principal. Filmul a fost nominalizat la nu mai puțin de 10 premii Oscar, câștigând cinci, inclusiv cel pentru cel mai bun regizor și pentru cea mai bună imagine. Gibson a mai regizat și scris „The Passion of Christ” în 2004, rămas cunoscut ca filmul independent cu cele mai mari încasări din istorie – 600 millioane dolari la nivel mondial. Ulterior, Gibson a regizat drama „Apocalypto,” care a fost distins cu Globul de Aur. Gibson a fost remarcat inițial ca actor, în special în „Gallipoli,” seria „Lethal Weapon” și trilogia „Mad Max.”

RAY WINSTONE (Darius Jedburgh) a jucat recent, alături de Harrison Ford în „Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull,” regizat de Steven Spielberg. A mai jucat în „44 Inch Chest,” „Fathers of Girls,” „Fool’s Gold” și în „Beowulf.” De asemenea a mai apărut în drama „The Departed”, regizată de Martin Scorsese și în „Breaking and Entering,” alături de Jude Law și Juliette Binoche.

BOJANA NOVAKOVIC (Emma Craven) a putut fi văzută, cel mai recent, în thrillerul horror „Drag Me to Hell,” în regia lui Sam Raimi. În 2006 ea a mai jucat în filmul independent „The Optimists,” regizat de Goran Paskaljevic și premiat la mai multe festivaluri internaționale, precum și în „Solo”, regizat de Morgan O’Neill. Filmografia lui Novakovic mai include „The Monkey’s Mask,” „Strange Fits of Passion” și „Thunderstuck.”


MARTIN CAMPBELL (regizor) a regizat recent „Casino Royale,” ultimul film din seria James Bond. Înainte de asta, a făcut din nou echipă cu Antonio Banderas la „The Legend of Zorro,” continuarea hit-ului lor din 1998, „The Mask of Zorro,” în care joacă Banderas și Catherine Zeta-Jones.

Originar din Noua Zeelandă, Campbell a fost inițial cameraman. A produs controversatul lung-metraj „Scum” precum și „Black Joy,” care a participat la competiția de la Festivalul de Film de la Cannes. A debutat ca regizor în serialul britanic „The Professionals” și a continuat cu serialul BBC „Shoestring” și cu „Minder” pentru Thames TV. A mai regizat filmul de televiziune „Reilly: Ace of Spies”, precum și miniserialul „Edge of Darkness,” distins cu șase premii BAFTA, care a stat la baza lung-metrajului.

Despre producție
Film - Edge of Darkness

Edge of Darkness

(2010)
Scăpat de sub control
7.3 633 voturi 78 păreri
jinglebells