Viitorul seriei Star Wars se leagă de producţiile de televiziune

de Gloria Sauciuc în 30 Sep 2018
Reacţiile la episoadele Star Wars: Last Jedi şi Solo: A Star Wars Story au condus la o schimbare majoră în strategia studiourilor

La un an după eşecul la box-office a filmului Solo: A Star Wars Story, studiourile Walt Disney Pictures intenţionează să extindă acest univers cu noi personaje care să apară în noi filme şi în noi producţiile TV, scrie presa internațională de profil.

Kathleen Kennedy, producător-şef şi coordonator al seriei Star Wars, şi-a înnoit contractul de preşedinţie a Lucasfilm pentru încă trei ani, până în cursul anului 2021, notează The Hollywood Reporter. Gestul este un vot de încredere adresat lui Kennedy, care şi-a a asumat conducerea Lucasfirm după achiziţionarea de către studiourile Disney contra a 4 miliarde de dolari, de la George Lucas, în 2012. Kennedy, de asemenea, a supervizat re-lansarea seriei Star Wars, una dintre cele mai aplaudate serii din istoria cinematografului.

Cele patru noi filme Star Wars au avut încasări de aproape 4,5 miliarde de dolari la box-office-ul global. Activităţile conexe şi marketingul au adus miliarde de dolari în seif-urile studiourilor. Dar asta nu înseamnă că vorbim de bani câştigaţi uşor. Kennedy a trebuit să înlocuiască regizorii de la două filme ce se aflau fie în pre-, fie în postproducţie. Chris Lord şi Phil Miller au fost daţi afară de pe platourile Solo: A Star Wars Story pe 20 iunie 2017, la mai puţin de un an înainte de premiera filmului. Kennedy i-a înlocuit cu succes, de asemenea, pe Gareth Edwards (regizorul de la Rogue One: A Star Wars Story) cu Tony Gilroy, deşi Edwards a rămas în continuare creditat pentru producţie. Anul trecut, Colin Trevorrow, care urma să regizeze Star Wars: Episode IX a fost concediat şi înlocuit cu regizorul episodului VII, J.J.Abrams, după nici o săptămână. Poziţia lui Kennedy este una dintre cele mai proeminente și vizibile; desigur că orice acţiune pe care o întreprinde are efecte majore, nu în ultimul rând datorită popularităţii filmelor Lucasfilm, printre care şi seria Indiana Jones.

Aşa că este un fapt demn de notat că prelungirea contractului acesteia urmează tocmai producţiei Solo: A Star Wars Story, primul eşec la box-office al seriei de filme, care a încasat „numai” 392 milioane de dolari pe plan global, ceea ce i-a făcut pe analişt să ia în calcul pierderi între 50 şi 80 de milioane de dolari atribuite filmului. Prin contrast, producţia din 2017, The Last Jedi, şi cea din 2016, Rogue One, au încasat 1 miliard pe plan global, în timp ce The Force Awakens din 2015 a depăşit 2 miliarde în încasări.

Continuarea contractului lui Kennedy urmează unei serii de reacţii polarizate la filmul „Last Jedi” - cu 91% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes, a primit totuşi un flux de plângeri ale fanilor, pe canalele media, cu privire la opţiunile luate în calcul cu privire la acţiunea filmului. Reacţiile la episoadele „Last Jedi” şi „Solo” au condus la o schimbare majoră în strategia studiourilor, cu Disney gata să încetinească producţia pe bandă rulantă. „Puteţi să vă aşteptaţi la o încetinire", Bob Iger declara pentru The Hollywood Reporter în cadrul unui interviu publicat pe 20 septembrie, dar „asta nu înseamnă că vom înceta să facem filme".

Singurul Star Wars aflat acum în producţie este Episodul IX, care este filmat în Londra şi care este programat pentru premiera pe 20 decembrie 2019. Surse declară pentru THR că Episodul IX va fi ultimul „capitol”.

Lucasfilm dezvoltă proiecte semnate de către David Benioff şi D.B. Weiss, creatorii Urzelii Tronurilor, şi o trilogie semnată Rian Johnson, autorul din spatele filmului Last Jedi. Johnson, totuşi, se pregăteşte și de filmările unui thriller poliţist cu Daniel Craig în rolul principal.

Sursele declară că viitorul seriei Star Wars se leagă de producţiile de televiziune, cu Lucasfilm (prin șefa Kathleen Kennedy) având în proiect să extindă universul pe micul ecran, cu noi personaje în acelaşi context SF. În producție se află, pe moment, o serie de acţiune coordonată de către Jon Favreau (aflată în proces de casting) şi animaţia Star Wars:The Clone Wars, ambele urmând să fie difuzate de către serviciul de streaming al Disney, care va fi lansat în cea de-a doua jumătate a anului 2019.

Între timp, o a doua serie de animaţii, Star Wars Resistance, va avea premiera luna aceasta pe The Disney Channel. Lucasfilm a dezvoltat de asemenea un nou film Indiana Jones, cel de-al cincilea într-o serie cu Harrison Ford şi cu regia semnată de Spielberg, însă proiectul a avut premiera mutată de pe 10 iulie 2020 pe 19 iulie 2021 datorită unor probleme cu scenariul (ultimul film Indiana Jones, The Kingdom of the Crystall Skull, din 2008, a avut încasări de 786 milioane dolari).

Kathleen Kennedy a avut primul succes ca scenarist asistent al lui John Milius (scenarist Dirty Harry, Apocalypse Now, Conan the Barbarian) şi apoi pentru Steven Spielberg, devenind co-fondatoare a Amblin Entertainment. Ea a avut una dintre carierele de invidiat de la Hollywood, fiind creditată pentru blockbustere clasice precum E.T. Extraterestrul, Înapoi în viitor şi Jurassic Park, dar şi pentru drame precum Lista lui Schindler, Munich, War Horse şi Lincoln.

În septembrie, Kennedy a fost nominalizată, împreună cu soţul ei, Frank Marshall, la premiul Irving G. Thalberg pentru „lucrări care reflectă permanent o calitate înaltă în domeniul producţiei de film”. Kennedy va primi premiul la cea de-a 10-a gală a Governors Awards, pe 18 noiembrie.

Exploreaza subiecte similare:

Star Wars: The Last Jedi, Solo: A Star Wars Story, Kathleen Kennedy

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
carmen_angelus_romila pe 30 septembrie 2018 13:27
Iata case lucreaza la al noulea episod din admirabila serie fantastica "Star Wars", ultimul din ce intelegem cu regret, dar speram la realizari, fie ele si tv, colaterale, dar pe aceeasi tema.
Costirik pe 30 septembrie 2018 14:20
'La un an după eşecul la box-office a filmului Solo: A Star Wars Story, '.....filmul a avut premiera acum 5 luni..
camaleonii pe 30 septembrie 2018 21:32
:)))) fix asta voiam sa scriu si eu. si ciudat ca articolul nu e scris de Cristina
Cretzulynne pe 1 octombrie 2018 22:21
idem.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells