Un episod din One Piece, mai costisitor decât cele mai scumpe episoade Game of Thrones

de Gloria Sauciuc în 7 Sep 2023
One Piece este o amplă aventură pe mare desfășurată pe parcursul a opt episoade

În cadrul Netflixwoche, Podcastul Netflix de pe Spotify, s-a înaintat informația că un singur episod din recent lansata mega-producție One Piece a costat 17 milioane de dolari, ceea ce înseamnă cheltuieli de producție mai mari decât pentru oricare dintre episoadele sezonului 8 al unui alt fantasy de anvergură, Game of Thrones, un serial de referință în ceea ce privește amploarea filmărilor și a decorurilor.

Bugetul per episod pentru sezonul 8 al serialului Urzeala tronurilor a fost de 14,79 milioane de dolari, în timp ce One Piece se laudă cu un buget de 17,27 milioane de dolari per episod.

Game of Thrones costa HBO în jur de 6 milioane de dolari per episod la primul sezon, iar - cu timpul - a ajuns să coste de aproape trei ori mai mult la ultimul sezon, cel cu numărul 8. „The Iron Throne”, cel de-al șaselea episod din sezonul 8 costa 15 milioane de dolari, la fel și episoadele „The Bells”, „The Last of the Starks”, „The Long Night”, „A Knight of the Seven Kingdoms” și „Winterfell”.

Totuși, cât privește recordul absolut pentru un serial de televiziune, nici One Piece, nici Urzeala tronurilor nu este fruntaș. Lord of the Rings este premiantul! Peste un miliard de dolari au fost alocați pentru această producție marca Amazon. Streamerul a plătit 250 milioane de dolari pentru drepturile de producție, iar bugetul planificat a fost între 1 și 1,3 miliarde de dolari, cel mai scump din istorie. Un episod a costat aproximativ 58 milioane de dolari.

One Piece este o amplă aventură pe mare desfășurată pe parcursul a opt episoade, în care un tânăr aventurier - Monkey D. Luffy (Iñaki Godoy) - pornește într-o călătorie plină de pericole, în căutarea legendarei comori numite „One Piece”, pentru a deveni Regele Piraților.

Dar, pentru a-și împlini visul, Luffy va trebui să adune echipajul pe care și l-a dorit dintotdeauna, să găsească un vapor, să verifice fiecare centimetru de ocean și să devanseze marinarii, păcălind rivali periculoși care-l așteaptă la fiece cotitură și folosindu-se de puteri și abilități dobândite de el și de celelalte personaje cu ajutorul diferitelor soiuri de „Fructe ale Diavolului”.

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells