„Ultimul Zburător” porneşte într-o caravană cinematografică prin ţară

de Cinemagia în 6 Feb 2014
Filmul „Ultimul Zburător” este o inițiativă curajoasă pentru industria cinematografică din România, o incursiune în legendele românești, străbătând nuvelistica fantastică a lui Mircea Eliade.

Cinema City şi IntercomFilm pornesc alături de protagoniștii și echipa de producție ai filmului „Ultimul zburător”, într-o caravană de promovare a celui mai nou film românesc nominalizat la Bruxelles International Fantasy Film Festival. Producția cinematografică inedită debutează cu o primă proiecție în Arad, în data de 8 februarie, la Cinema City Atrium (la ora 19:30) și Cinema City Galleria (la ora 21:00).

Caravana îi va aduce pe actorii Constantin Cotimanis, Iulia Verdeș, Gabriel Duțu, pe regizorul Ovidiu Georgescu, scenaristul Mihai Mănescu și scenograful Octavian Iosif în cinematografele Cinema City din București, Arad, Timișoara, Cluj și Ploiești. Spectatorii vor avea ocazia să îi întâlnească pe actorii și membrii echipei de filmare, care vor susține sesiuni de întrebări și răspunsuri înainte de proiecția filmului pentru cei mai curioși dintre cinefili.

„Ne bucurăm să vedem că se conturează din ce în ce mai multe proiecte cinematografice inedite și că producătorii filmelor românești pășesc curajos dincolo de granițele dramelor clasice românești. Îi invităm pe toți iubitorii genului fantasy și nu numai să îi cunoască pe cei care au făcut posibil acest proiect și să urmărească o poveste de dragoste atipică, acum în pragul Zilei Îndrăgostiților”, afirmă Mălina Sandu, Brand Manager Cinema City România.

După vizionarea specială din data de 8 februarie de la Arad, caravana va continua în cinematografele Cinema City din: Timișoara (9 februarie), Cluj Iulius (10 februarie), București (14 februarie) și Ploiești (15 februarie).

Filmul „Ultimul Zburător” este o inițiativă curajoasă pentru industria cinematografică din România, o incursiune în legendele românești, care transcende timpul și spațiul purtând personajele principale într-o călătorie inițiatică spre redescoperire, străbătând nuvelistica fantastică a lui Mircea Eliade. Povestea începe în anul 2012 într-o lume lipsită de magie, în care ultimul dintre Zburători, Zanoni, se îndrăgostește de tânăra Eliza, o cântăreață aflată la începutul carierei muzicale. Între cei doi ia naștere o frumoasă poveste de iubire, care atrage după sine sacrificii, dileme și mistere de rezolvat.

Despre Cinema City

Cinema City International, companie listată la bursa din Varșovia, este cel mai mare operator de cinematografe multiplex din Israel și din Europa Centrală și de Est. Compania își dezvoltă continuu rețeaua pe o piață de peste 100 de milioane de locuitori, distribuită în șapte țări: Israel, Polonia, Cehia, Ungaria, Bulgaria, Slovacia și România.

Exploreaza subiecte similare:

Ultimul zburător

Alte știri din cinema

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Părerea ta

Spune-ţi părerea
spartacus pe 6 februarie 2014 17:52
Nu inteleg ce tot ii dau inainte cu "film fantasy", nu are nicio legatura. Puteati gasi un alt cuvant mult mai potrivit pt filmul asta care numai "fantasy" nu este.......:))))))))))
cristi23 pe 7 februarie 2014 10:30
nu stiu cum e filmul dar recunosc ca posterul imi place........
alex_il_fenomeno pe 20 februarie 2014 13:34
Superb! Era si timpul sa realizam altfel de filme... De abia astept sa il urmaresc.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells