Topul rușinii. Johnny Depp, cel mai puțin profitabil actor de la Hollywood

de Gloria Sauciuc în 23 Dec 2015
Lista celor 10 conține numai bărbați

Johnny Depp a fost numit cel mai puțin profitabil actor de la Hollywood, de către publicația Forbes, după ce a fost analizat box office-ul general al acestui an. Depp, unul dintre cel mai bine plătiți actori de pe planetă, cu venituri anuale de peste 30 de milioane de dolari, a adus încasări de doar 1,20 de dolari pentru fiecare dolar cu care a fost plătit, conform calculelor publicației mai sus menționate.

Această situație a apărut în urma eșecurilor la box office și critică a filmelor Mortdecai, Transcendence și The Lone Ranger. Cel mai mare eșec a fost suferit în cazul Depp de către studiourile Disney - care a pierdut cu The Lone Ranger până la 150 milioane de dolari. Comedia Mortdecai a adus la box office-ul global 47, 4 milioane de dolari, în condițiile în care bugetul de producție a fost de 60 de milioane, iar thrillerul SF Transcendence abia și-a acoperit cele 100 de milioane de dolari investite în producție.

Pe de altă parte, ca un paradox, se consideră că - dimpotrivă - cariera lui Depp ar fi luat o turnură favorabilă, datorită rolului gangsterului Whitey Bulger în thrillerul Black Mass. Unele voci de la Hollywood spun că actorul ar putea primi o nominalizare la Oscar pentru această partitură.

Lista celor 10 Cel mai puțin profitabili actori ai anului conține numai bărbați, comentează publicația The Guardian. Al doilea în clasamentul negativ este Denzel Washington, care a adus profit de doar 6,5 dolari la fiecare dolar încasat. Niciunul dintre ultimele trei filme ale actorului (The Equalizer, 2 Guns sau Flight) nu a avut profitul scontat.

Pe locul trei se află Will Ferrell, cu 6,80 dolari încasați de studiouri la fiecare dolar cu care au remunerat actorul. Christian Bale, Brad Pitt, Ben Affleck și Tom Cruise completează rușinosul clasament, în mare parte și pentru că pachetele lor salariale sunt conforme statutului lor de super-vedete.

Adam Sandler, situat pe primul loc în ultimii doi ani, a „fentat” anul acesta intrarea în top datorită mutării producțiilor lui de pe marele ecran pe canalul Netflix, în urma unui acord semnat de actor în octombrie anul trecut cu celebrul post TV.

Iată topul Forbes al celor mai supraapreciați actori de la Hollywood din 2015

1. Johnny Depp: a adus încasări de doar 1,20 dolari la fiecare dolar cu care a fost remunerat
2. Denzel Washington: a adus încasări de 6,50 $ la fiecare dolar cu care a fost plătit
3. Will Ferrell: 6, 80 $ la fiecare dolar cu care a fost plătit
4. Liam Neeson: 7,80 $ pentru fiecare dolar cu care a fost plătit
5. Will Smith: 8,60$  pentru fiecare dolar cu care a fost plătit
6. Christian Bale: 9,20 $ pentru fiecare dolar cu care a fost plătit
7. Channing Tatum: 10,80 $ fiecare dolar cu care a fost plătit
8. Brad Pitt: 12,00 $ la fiecare dolar cu care a fost plătit
9. Ben Affleck: 12,30 $ la fiecare dolar cu care a fost plătit
10. Tom Cruise: 13,60 $ încasări la fiecare dolar cu care a fost plătit

Exploreaza subiecte similare:

Denzel Washington, Will Ferrell, Liam Neeson, Will Smith

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
bogyvaly pe 23 decembrie 2015 12:06
"Niciunul dintre ultimele trei filme ale actorului (The Equalizer, 2 Guns sau Flight) nu a avut profit, ci a pierdut bani."

Nu stiu de unde ai scos asta deoarece conform BOMojo singurul care a fost la limita a fost 2 Guns. Flight a fost profitabil si, la fel, The Equalizer pentru case se pregasete deja un sequel.

Motivul pentru care Denzel e in top este legat de faptul ca are un salariu urias si atunci rata de profitabilitate a lui este mica.

Nu mai scrieti articolele fara sa le verificati inainte.

Gloria pe 23 decembrie 2015 13:43
E un clasament efectuat de revista Forbes, pe baza mai multor indicatori, nu doar box office-ul.
bogyvaly pe 24 decembrie 2015 08:50
Am citit articolul publicat de Natalie Robehmed in Forbes si ea nu spune nimic de filmele lui Danzel. De asta am spus sa nu mai publicati fara a verifica.
cosmin742000 pe 23 decembrie 2015 12:06
Din acest top , dupa mine doar Liam Neeson , Brad Pitt si Ben Affleck pot fi numiti actori in adevaratul sens al cuvantului.Johhny Depp e mai mult mascarici decat actor , Dezel Washingto e cel mai liniar , monovalent actor posibil , Will Ferrel si el linear , , Will Smith ar mai avea ceva sanse ,Christian Bale nu imi place mie deloc de el , Channing Tatum sa fim seriosi , e o gluma ,Iar Tom Cruise in afara deRain MAN nu m-a impresionat in nimic.Cine vrea sa comenteze postarile mele de acum in colo sa se gandeasca bine la ce face .Eu emit pareri personale si nu am comentat niciodata postarile altora.Fiecare are dreptul la o parere.
Costirik pe 23 decembrie 2015 15:03
Acum serios, cine a reusit sa il dreseze pe individ????:))) E asa cuminte si inofensiv ca imi vine sa i arunc un biscuite:)))
cosmin742000 pe 24 decembrie 2015 01:02
oricum o sa scriu de acum inainte
xerses pe 23 decembrie 2015 16:52
Interesant clasament.
0ctavian pe 23 decembrie 2015 17:31
Johnny Depp are o serie lunga de roluri bine facute. Este un actor cu potential care acopera o gama larga de roluri (Fear and Loathing in Las Vegas, Donnie Brasco, Ed Wood, Arizona Dream si Black Mass sunt doar exemple)
Dar un film de box office nu se face doar cu un actor. mai e nevoie de o campanie de marketing cu buget considerabil, subiect captivant si scenariu cel putin decent.
Altfel spus nu e vina actorului ca filmele, in care el ca actor e angajat pe un rol fie el si central, nu aduc bani.
De exemplu degeaba fac eu un film si il angajez pe Johnny Depp ca actor principal cheltuind pe el o avere ca nu o sa fiu capabil sa fac un film de box office (care nu inseamna neaparat un film bun). Si apoi dau vina pe actor ca degeaba i-am pus numele pe afisul filmului .... "Bate saua sa priceapa iapa"
Din articol vad ca pe langa faptul ca este un actor bun isi mai si negociaza salariile foarte bine.
Cat despre profitabilitate, o sa mai faca un film pentru copii (si nu numai...) Piratii din caraibe partea X+1... si iar o sa fie super succes la box office.
Si in nici un caz rolul din franciza cu pirati de super succes la box office nu este genul de film care sa puna in valoare talentul actorului. Acolo se fac filme de box office adica bani .
Daca vrei sa faci filme (ca forma de arta) nu mai faci bani. Cam asa stau lucrurile in industria de film.
Parerea mea este ca actorul nu este un exemplu slab. Eu il vad ca pe unul dintre cei buni. Care cateodata mai face si bani (roluri de mascarici, cum jigneste cineva mai sus), nu doar arta. Si arta e frumoasa, dar e nu e rau sa mai faci si bani pe langa. Multi daca se poate...sa nu fim impocriti :)

Rose pe 26 decembrie 2015 10:46
În sfârșit citesc și eu un comentariu de bun simț la acest articol: la obiect, pertinent și fără jigniri. Deci, se poate și așa !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells