The Queen's Gambit bate recordul pe Netflix, iar interesul pentru seturile de șah explodează pe Google și pe eBay

de Marina Florea în 24 Nov 2020
Serialul sub semnătura lui Scott Frank se crede că a fost urmărit de 62 de milioane de abonați de-a lungul primelor 28 de zile

Netflix a confirmat că The Queen’s Gambit (Gambitul Reginei) este cea mai de succes miniserie proprie, ajungând într-un număr record de 62 milioane de case în primele 28 zile de difuzare, așa cum susține streamer-ul. Cifra pune Gambitul Reginei în aceeași categorie cu unele dintre cele mai bune debuturi din istoria Netflix, inclusiv The Irishman, scrie IndieWire. În România miniseria este pe locul 4 în clasamentul preferințelor.

Citeşte aici cronica Cinemagia.

Miniseria semnată de către Scott Frank, cu Anya Taylor-Joy în rol principal, s-a dovedit o producție de succes și pe plan internațional, ajungând în topul 10 între producțiile Netflix în 92 de țări și fiind numărul 1 în 63 de țări, printre care Anglia, Argentina, Israel și Africa de Sud. De asemenea, filmul a impulsionat vânzările online de jocuri de șah.

„Sunt atât încântat cât și surprins de reacție”, declară Frank public. „E peste tot ceea ce oricare dintre noi și-ar fi imaginat. Însă, în numele colegilor mei de producție și a întregii distribuții, spun că suntem recunoscători pentru cei care ne-au urmărit serialul”.

Gambitul Reginei este o adaptare a romanului lui Walter Tevis din 1983 despre o tânără speranță a șahului care depășește o tragedie personală și dependența de alcool pentru a deveni cea mai bună jucătoare de șah din lume. Taylor-Joy se află în fruntea unei distribuții dintre care fac parte Marielle Heller, Bill Camp, Moses Ingram, Harry Melling și Thomas Brodie-Sangster.

„Acum trei ani atunci când Scott Frank ne-a abordat prima oară cu propunerea de a adapta Gambitul Reginei am simțit că este o povestire captivantă”, declara Peter Friedlander, președinte Netflix al seriei inițiale, într-o declarație.

„Beth este o persoană dezavantajată, una care trăiește dependența de alcool, tragedia familială și abandonul. Succesul ei – împotriva tuturor probabilităților – vorbește despre tenacitate, familie, descoperirea de sine și sinceritatea cu tine însuți”. Totuși, cred că nimeni dintre noi nu ar fi putut anticipa că serialul va deveni un fenomen global, sau cel mai de succes film serie limitată.

 Peter Friedlander mai declară, citat fiind de IndieWire, că cererea pe eBay de seturi de șah a crescut „cu 250%”. Goliath Games, pe de altă parte, spune că i-au crescut vânzările cu 170 % la seturile de șah de când a început miniseria.

Pe de altă parte, Federația Internațională de Șah a semnalat o creștere a interesului pentru Campionatul Mondial de Șah de la anul.

Exploreaza subiecte similare:

The Queen's Gambit, Anya Taylor-Joy

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells