Taika Waititi a fost criticat pentru sublinierea unei „greșeli de efecte speciale” în noul film Marvel Thor: Love and Thunder

de Gloria Sauciuc în 13 Iul 2022
Un articol din The Gamer susținea: „Artiștii vizuali refuză să mai lucreze cu Marvel din cauza stressului și a termenelor nerealiste...”

Taika Waititi a fost criticat pentru gestul său de a sublinia, și aparent de a lua în derâdere, o greșeală la realizarea efectelor speciale în Thor: Love and Thunder.

Noul film Marvel Cinematic Universe a ajuns acum în săli, și aduce laolaltă pe regizor cu actorii cu care a mai colaborat în Thor: Ragnarok, anume Chris Hemsworth și Tessa Thompson.

După premiera filmului, un interviu cu Vanity Fair, în care Waititi și Thompson vorbeau despre o secvență în care efectele vizuale ar fi putut fi îmbunătățite, a circulat online.

În scena respectivă apare Korg, un personaj computer-generated cu aspectul unei stânci, cu vocea dată de Waititi însuși.

Studiourile Marvel au fost deja criticate pentru că nu au oferit condiții bune de lucru artiștilor vizuali...

„Arată oare real?”, o întreabă Waititi, iar Thompson răspunde: „În secvența asta nu în mod special...”

Waititi se întreabă, aproape pe sine însuși: „Nu-i așa că ar trebui să fie mai albastru?”, se întreabă arătând spre Thor al lui Hemsworth: „Ei bine, arată real?”... „Niciunul dintre noi nu arată real” dă replica Thompson, susținând că „ceva arată profund în neregulă” cu personajul ei, Valkyrie.

Thompson apoi apără imaginea vizuală a lui Korg, continuând: „Dar nu,nu,nu, el își schimbă nuanța, nu-i așa, în lumina. Uneori e albastru, uneori are tente de gri”.

Deși replica lui Waititi ar fi putut fi luată drept o glumă, comentariile referitoare la efectele vizuale au produs controverse, în mare parte pentru că studiourile Marvel au fost deja criticate pentru că nu au oferit condiții bune de lucru artiștilor vizuali, notează publicația independent.co.uk.

Un comentariu de pe net punea punctul pe i: „Videoclipul cu Taika Waititi care lua peste picior echipa de efecte vizuale... ce avea în cap? Cum adică, e filmul TĂU, și tu faci mișto de echipa TA de efecte speciale?”, comenta un utilizator pe măsură ce videoclipul a devenit viral.

Un altul continua: „Pentru cei care îl apără pe Taika Waititi care ia în derâdere efectele speciale din Love and Thunder și le consideră o glumă: Artiștii de efecte vizuale ai filmului sunt suprasolicitați, plătiți prost și subapreciați. Este o problemă tipică pentru Marvel. Aceștia merită condiții mai bune și mai mult respect pentru munca lor.” Replica este susținută de alți artiști vizuali care au lucrat de-a lungul timpului pentru Marvel, mai scrie .independent.co.uk.

Un alt utilizator susținea: „Marvel are probabil cea mai deficitară metodă de producție și de management de pe piață. Niciodată nu reușesc să dea imaginea care trebuie înainte ca să se ducă jumătate din timpul de producție. Artiștii care lucrează la serialele Marvel nu sunt plătiți pe cât lucrează.”

Un articol din The Gamer susținea: „Artiștii vizuali refuză să mai lucreze cu Marvel din cauza stressului și a termenelor nerealiste.”

Fostul artist VFX Dhruv Govill, care a lucrat la Gardienii Galaxiei, a publicat articolul pe Twitter, spunând: „Lucrul la serialele #Marvel a fost ceea ce m-a împins să părăsesc domeniul. Sunt un client groaznic, și am văzut pe mulți colegi clacând după ce au fost suprasolicitați, în timp ce Marvel strânge cureaua...”

Exploreaza subiecte similare:

Thor: Love and Thunder, Taika Waititi

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells