Serialul istoric „Knightfall”, la FilmBox Premium, din 6 octombrie

de Cinemagia în 5 Oct 2018
Tom Cullen, Jim Carter și Julian Ovenden (Downton Abbey) și Mark Hamill (Luke Skywalker, Star Wars), în distribuție

Luna octombrie aduce la FilmBox un serial istoric regizat de Don Handfield și Richard Rayner – „Knightfall” („Templierii”), se vede într-un comunicat remis Cinemagia.

Acțiunea începe prin căderea cetății Acra, ultima redută a templierilor în Ținutul Sfânt, unde s-a pierdut și Sfântul Graal. Ani mai târziu, apar indicii privind locul în care s-ar putea afla Graalul, indicii care îi trimit pe templieri - conduși de cavalerul Landry (interpretat de Tom Cullen) - într-o misiune pe viață și pe moarte pentru a găsi pocalul pierdut al lui Hristos. De la bătăliile lor din Ținutul Sfânt, până la încleștările cu Regele Franței și evenimentele tenebroase care au dus la desființarea Ordinului Templierilor într-o vineri, 13, 1307 - o dată care a devenit sinonimă cu ghinionul - povestea cavalerilor templieri nu a fost în întregime cunoscută... până acum. 

„Knightfall” („Templierii”) are 10 episoade, a fost filmat în Cehia și Croația și a avut premiera în Statele Unite pe 6 decembrie 2017. Anul acesta, pe 13 august, producătorii serialului au anunțat că vor filma o nouă serie, iar distribuția pentru sezonul 2 va fi completată de Mark Hamill (Luke Skywalker, Star Wars). Filmările pentru primul sezon nu au fost lipsite de surprize neplăcute: în timpul scenelor trase la Praga, decorul a ars într-un incediu cauzat de o țigară nestinsă.

Tom Cullen, Jim Carter și Julian Ovenden, parte din distribuția acestui serial, au jucat cu toții și în „Downton Abbey”. De această dată, povestea este una reală, istoricul englez Dan Jones oferindu-și sprijinul în realizarea serialului. „Când istoria te duce într-o direcție, iar arta dramatică în cealaltă, ce alegi? Noi am ales în primul rând istoria”, explică unul dintre creatorii acestui serial, Richard Rayner.

„Am făcut foarte multă muncă de cercetare pentru a mă pregăti pentru acest rol”, a recunoscut și actorul Padraic Delaney care îl interpretează pe Gawain, cel mai mare spadasin al Ordinului Templier.

„Knightfall (Templierii) este despre loialitate, curaj, încredere, prietenie”, este descrierea făcută de un alt actor, Ed Stoppard, pe care îl vom vedea în rolul Regelui Philip al IV-lea al Franței.

Un nume important din distribuția „Knightfall” („Templierii”) este cel al lui Jim Carter care joacă rolul Papei Bonifaciu al VIII-lea, un om cald care acționează ca o forță stabilizatoare, incoruptibilă, într-o lume medievală coruptă. „Să joci alături de un actor precum Jim Carter, care este de mai multe ori nominalizat la premiile Emmy este cu adevărat provocator și motivant”, a declarat Tom Cullen.

Cullen este cel care-i dă viață lui Landry du Lauzon, un frate mai mare al Cavalerilor Templieri și un veteran al Cruciadelor, un cavaler nobil, curajos și captivant. „Acest proiect a fost un vis devenit realitate. Ceva la care am visat de când eram copil. Am crescut cu filme precum Robin Hood, iar astfel de filme m-au influențat enorm. Așa că atunci când am citit scenariul pentru Knightfall (Templierii) a fost ca și cum mi-am văzut visul cu ochii. E incredibil că fac parte dintr-un proiect ca acesta”, a spus Tom Cullen.

Actorul recunoaște însă că dimensiunile acestui rol și responsabilitatea de a juca într-un astfel de serial l-au speriat foarte tare. De altfel, a fost nevoie de foarte multe antrenamente pentru ca totul să fie cât mai real. „Un francez uimitor, Cedric Proust, a condus echipa de cascadori. Ne-am dorit să fim la un nivel foarte înalt și el ne-a ajutat. Personal, am făcut aproape 3 luni de antrenament fizic și am participat și la un boot camp de două săptămâni și jumătate. În cadrul acestui program am făcut antrenamente pe circuit și lupte, am călărit, ne-am antrenat cu sabia și am lucrat în sala de forță. Când am început filmările propriu-zis, am continuat cu antrenamentele în momentele libere, foarte puține de altfel, filmam câte 14 ore pe zi și aveam foarte multe scene de luptă. Să lucrez la acest serial a reprezentat o experiență completă deoarece echipa și-a dorit ca totul să fie cât mai autentic și real, iar luptele sunt absolut incredibile. Sunt foarte mândru de toți actorii din această producție, am făcut o treabă excelentă”, a concluzionat Tom Cullen.

Primele două episoade din „Knightfall” („Templierii”) sunt sâmbătă, 6 octombrie, de la ora 21:00, la FilmBox Premium.

Despre FilmBox

Pachetul FilmBox,care include FilmBox Premium, alături de FilmBox Basic, FilmBox Extra HD, FilmBox Family și FilmBox Plus, aduce filme noi, la scurt timp de la lansare – fie că sunt blockbustere de la Hollywood, fie că vorbim despre comori ale cinematografiei europene sau serii TV cu bugete mari și distribuții pe măsură.

 

 

 

Exploreaza subiecte similare:

Knightfall , Jim Carter, Tom Cullen, Downton Abbey, Mark Hamill, Don Handfield, Ed Stoppard, Padraic Delaney

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
carmen_angelus_romila pe 5 octombrie 2018 13:20
Cateva nume bune in distributia acestui serial istoric, Tom Cullen, Jim Carter,Julian Ovenden și Mark Hamill, fac promitatoare placerea vizionarii acestui film.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells