Seriale: cele mai bune noi sezoane

de Ştefan Dobroiu în 13 Oct 2015
15 seriale care au revenit în forţă în lunile de toamnă

Am încercat să te ţinem la curent cu cele mai noi şi cele mai promiţătoare seriale ale toamnei, dar nu trebuie să pierdem din vedere noile sezoane ale unor seriale mai vechi. Iată mai jos câteva titluri care au revenit în forţă pe micile ecrane americane.

Pe Metacritic impresionează rating-ul obţinut de sezonul doi al lui Fargo, serialul inspirat de lungmetrajul omonim al fraţilor Coen. După un prim sezon foarte bine primit, relansarea serialului are un coeficient de 96 din partea criticilor şi unul de 93 din partea publicului. Folosind metoda True Detective, sezonul doi porneşte de la zero cu un caz din Sioux Falls, South Dakota. În rolurile principale îi vedem pe Patrick Wilson şi Kirsten Dunst.

Manhattan, povestea creării bombelor atomice care distrugeau în Al Doilea Război Mondial Hiroshima şi Nagasaki, are un coeficient de 79, în timp ce mult mai sprinţarul Jane the Virgin se poate lăuda cu 87. The Leftovers, The Affair şi Homeland au obţinut şi ele cronici pozitive la relansarea pe ecrane. Interesant este faptul că The Leftovers a primit o notă mult mai bună de la public (9) decât de la critici (8).

Fanii supereroilor şi ai genului fantasy se vor bucura să afle că The Flash şi Gotham, ambele la al doilea sezon, au avut şi ele parte de reveniri interesante. În ceea ce priveşte producţiile Marvel, Agents of S.H.I.E.L.D. s-a bucurat de o foarte bună primire din partea spectatorilor cu primele episoade din sezonul trei, cu o notă medie de 8,8. Sleepy Hollow a surprins cu alegerea scenariştilor de a face o schimbare de direcţie: dacă întregul sezon doi s-a bucurat de o aventură complexă a personajelor principale, sezonul trei pare a transforma serialul într-un "procedural" eroii luptând în fiecare episod cu o creatură de coşmar.

Fără îndoială, una dintre cele mai aşteptate reveniri ale sezonului este cea a lui The Walking Dead. Postul TV AMC a avut parte de cel mai debut înregistrat vreodată pe canalele de cablu americane cu Fear the Walking Dead, al cărui prim episod a fost vizionat de 10,1 milioane de telespectatori (13,3 milioane dacă se iau în considerare şi telespectatorii care au înregistrat primul episod şi l-au văzut în primele trei zile de la lansare) la sfârşitul lunii august. După ce a crescut cu fiecare sezon, The Walking Dead ar putea avea cifre asemănătoare la debutul celui de-al şaselea sezon, al cărui prim episod a fost difuzat de AMC duminică.

În ceea ce priveşte serialele de comedie, una dintre revenirile cel mai bine primite a fost cea a lui You're the Worst, aflat la al doilea sezon. Multi-premiatul Veep a impresionat cu cel de-al patrulea sezon, obţinând un onorant rating 9 din partea Metacritic. Modern Family şi The Big Bang Theory se menţin la nivelul care le-a transformat în titluri clasice ale comediei americane, iar Brooklyn Nine-Nine a revenit şi el în formă bună.

Ce nou sezon de serial te-a impresionat?

Exploreaza subiecte similare:

The Walking Dead, Fear the Walking Dead, Fargo, Agents of S.H.I.E.L.D., Sleepy Hollow, The Flash, manhattan, The Leftovers, The Affair, Homeland, Modern Family, The Big Bang Theory, Veep, You're the Worst

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Bayard pe 13 octombrie 2015 13:32
Eh, eu ma uit doar la chestii superficiale: Flash, Arrow, SHIELD (Care in sfarsit e bun) si Walking Dead, care la fel, a avut un prim episod excelent si presupun ca si cu un buget urias :)
BUGARIU pe 13 octombrie 2015 15:49
Singurul regret e ca luna asta incepea cate un nou sezon din Dexter...pacat ca au terminat serialul si intr-un mod foarte ciudat...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells