Sean Penn cere SUA să ajute Ucraina. „Dacă o lăsăm să lupte singură, sufletul nostru american este pierdut”

de Marina Florea în 28 Feb 2022
Penn a participat la conferințe de presă, a vizitat trupele ucrainene, s-a întâlnit cu jurnaliști și cu președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, care asemenea lui Penn, vine din lumea cinematografului.

Actorul Sean Penn, aflat în Ucraina pentru că lucrează la un documentar despre invazia rusă, încurajează Statele Unite să vină în ajutorul țării încercuite, ce luptă să își apere democrația.

„Ucraina este vârful de lance al viselor democratice. Dacă o lăsăm să lupte singură, sufletul nostru american este pierdut”, scria Penn într-un mesaj pe Twitter, citat de publicația deadline.com/.

Actorul câștigător de Oscar, regizor și activist civic a vizitat, în noiembrie, țara est-europeană, după cum anunțau pe Facebook autoritățile locale. Penn s-a întors însă în Ucraina atunci când țara era invadată de Rusia, în mijlocul pierderilor grele. Așa cum se știe, la ordinul președintelui Vladimir Putin, armata rusă a invadat Ucraina săptămâna trecută.

Sâmbătă, trupele rusești au avansat către capitala Kiev, pe măsură ce forțele ucrainiene au reușit să păstreze orașul. Martorii au menționat explozii sporadice și schimburi de focuri în oraș, unde o clădire de locuințe a fost lovită de artilerie, scrie presa internațională.

Deși țările occidentale nu trimit trupe în Ucraina, mai multe țări au oferit ajutor sub formă de armament și echipament. Șeful statului, Volodimir Zelenski, a cerut ajutoare mai consistente. Penn scria pe Twitter: „Președintele Volodimir Zelenski și poporul ucrainean au devenit simboluri istorice ale curajului și principiilor”.

Conform postării de pe pagina de Facebook din Ucraina, Penn a participat la conferințe de presă, a vizitat trupele ucrainene, s-a întâlnit cu jurnaliști și cu președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, care asemenea lui Penn, vine din lumea cinematografului.

Variety anunța că documentarul lui Penn e produs cu ajutorul Vice Studios. Penn are o istorie personală de activism și de proiecte mediatizate, uneori periculoase. Organizația sa nonprofit, CORE, a contribuit la testările și vaccinările contra COVID la Los Angeles, anul trecut, și la campaniile de conștientizare legate de COVID.

Actorul a creat senzație cu interviul său din 2016 din Rolling Stone cu Joaquin Guzman, baronul mexican al drogurilor cunoscut drept El Chapo. Unii au crezut, mai apoi, că interviul lui Penn ar fi ajutat autoritățile să îl prindă după ce acesta ar fi scăpat din închisoare.

Penn a mai filmat un documentar despre acțiunile umanitare din Haiti, de după cutremurul din 2010. Deși nu e clar ce rol va avea documentarul lui Penn despre conflictul din Ucraina, sau când va fi difuzat, e clar că Penn nu este singurul dezamăgit de pasivitatea Occidentului vizavi de Ucraina, mai scrie publicația. „America nu e aici. UE nu e aici”, îi spunea Alexandr, un lucrător de 24 de ani dintr-un hotel din Harkov, Ucraina, unui reporter Los Angeles Times. „Așa că luptăm singuri.”

Președintele ucrainean s-a bucurat de prezența lui Sean Penn: „Sean Penn demonstrează curajul pe care mulți alții, inclusiv politicieni occidentali, nu îl au”, scria președintele pe Facebook. Mesajul adăuga faptul că țara are nevoie de mai mulți precum Penn: „Prieteni adevărați ai Ucrainei, care susțin lupta pentru libertate”, pentru a putea opri invazia rusească.

imagine Sean Penn în filmul The Gunman (2013)

Exploreaza subiecte similare:

Sean Penn, Vladimir Zelenskiy

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Sorin87 pe 28 februarie 2022 21:28
Ma bucur ca este solidar cu Ucraina
AdrianSe pe 1 martie 2022 13:50
Declarațiile lui Penn pot fi integrate ori la inconștiență ori la teribilism. Nu cred că nu înțelege ce ar însemna un război între NATO și Rusia, vrea să vadă milioane de morți .....
Să nu fiu înțeles greșit sunt total împotriva acțiunilor lui Putin însă în astfel de momente orice escaladare a situației poate duce la ceva mult mai rău.
Este irelevent faptul că la final câștigă NATO atâta timp cât acest "triumf" este reprezentat de o singură persoana care ar supraviețui unui asemenea conflict.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells