Rolul lui Nick Fury în a-l face pe Spidey supereroul de care e nevoie

de Cinemagia în 2 Iul 2019
Noua producție Spider-Man: Far From Home/Omul Păianjen: Departe de casă se lansează pe marile ecrane vineri, 5 iulie 2019, cu avanpremiere pe 3 și 4 iulie

Când Peter Parker și prietenii săi pleacă în vacanță în Europa, dornici de distracție și relaxare, nici prin cap nu le trece ce va urma: o amenințare iminentă pune lumea în pericol și, pentru că alți supereroi nu sunt disponibili, Spider-Man este chemat neîntârziat la datorie. Supereroii nu au concediu! Peter ar vrea să se abțină o vreme de la fapte eroice, dar, când Nick Fury, fostul şef al S.H.I.E.L.D. și fondatorul Răzbunătorilor, îl vânează pas cu pas, nu are de ales. Ceea ce se anunță a fi o vacanţă relaxantă se transformă în cea mai mare aventură de până acum, de succesul căreia depinde chiar soarta lumii. Îi așteaptă poveşti romantice, surprize comice, dar și întâlniri primejdioase cu creaturi inter-dimensionale.

Samuel L. Jackson reia rolul lui Fury pentru a 12-a oară

Una dintre principalele forţe care vor înrâuri destinul lui Peter este Nick Fury. Fostul director al S.H.I.E.L.D. porneşte neabătut în urmărirea tânărului pe care Fury vrea să-l atragă în lupta împotriva Creaturilor. Nick îi ia urma lui Peter la Veneţia, obligându-l să se ralieze acestui scop.

„Fury nu acceptă un răspuns negativ, aşa cum ştim şi din filmele anterioare”, spune Holland. „El se aşteaptă ca Peter să-şi asume întreaga răspundere care derivă din statutul lui de Spider-Man”.

Aceasta nu înseamnă că Fury îl crede pe Peter perfect apt de a prelua sarcina. „Fury are încă dubii serioase cu privire la asta”, susţine Samuel L. Jackson, care reia rolul lui Fury pentru a 12-a oară. În primul rând el îl consideră pe Parker un copil. În al doilea rând, Fury nu pricepe încă de ce l-a ales Tony Stark pe Parker care să preia rolul lui Iron Man. Stark i-a dăruit acest rol, dar va fi Parker în stare să-l joace?”

 Peter trebuie să lupte împotriva Creaturilor celor patru elemente

Regizorul Jon Watts observă că: „Lui Fury nu-i pasă de ceea ce vrea Peter. Fury e mai pragmatic; el i-a înfiinţat pe Răzbunători, iar acum, după ani de zile, el încearcă s-o ia de la capăt. Ţelul lui este să protejeze lumea, iar Peter va fi un personaj esenţial pentru îndeplinirea acestui ţel”.

Watts şi scenariştii Chris McKenna şi Erik Sommers au explorat posibilitatea unei noi dimensiuni pentru Fury care încearcă, ca mulţi alţii, să se acomodeze după lovitura lui Thanos. „Şi Fury a lipsit cinci ani de zile tot din cauza lui Thanos”, afirmă Watts. „El era de obicei deasupra tuturor lucrurilor, dar acum se află într-o lume diferită. E o situaţie în care nu l-am mai văzut pe Fury până acum. El nu mai e cel care decide”.

Alături de Fury, în încercarea de a-l convinge pe Peter să li se alăture în lupta împotriva Creaturilor celor patru elemente, se află Maria Hill, fosta directoare adjunctă a S.H.I.E.L.D. Ca şi şeful ei, ea încearcă să se readapteze lumii de după lovitura lui Thanos. „Maria, ca şi Fury şi Peter, fusese pulverizată şi dispăruse timp de 5 ani”, susţine Cobie Smulders, care îşi reia rolul pe care l-a mai jucat şi în cele 6 filme anterioare, începând cu The Avengers. „Aşa încât acum, ea reia… totul.”

Totodată, relaţia lui Hill cu Fury se amplifică – ca rezultat al luptei lor cu Creaturile celor patru elemente. Ei au făcut o alianţă cu Quentin Beck / Mysterio şi încearcă acum sa-l atragă şi pe Peter Parker să se alăture echipei lor. „Întrucât Fury şi Maria se află împreună pe drum, între ei se naşte o apropiere cum nu am mai văzut până acum,” remarcă Smulders.

Un nou supererou misterios

Dar călătoria lui Fury şi a lui Hill este mai mult decât o simplă experienţă de cunoaştere reciprocă; ei trebuie să facă faţă unor pericole enorme puse în faţa lor de către Creaturile celor patru elemente şi apariţiei unui nou super- erou, Quentin Beck/Mysterio, singurul care va fi echipat pentru confruntarea cu aceste creaturi.

Exploreaza subiecte similare:

Samuel L. Jackson, Jon Watts, Spider-Man: Homecoming, Spider-Man: Far From Home

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells