Recomandări TV. Acțiune, film cu dezastre, debutul lui Ridley Scott, maratoane cu seriale

de Gloria Sauciuc în 3 Apr 2017
Iată o serie de recomandări pentru săptămâna aceasta, din larga ofertă a posturilor TV

Film de Terry Gilliam. Time Bandits (1981)
Luni, 3 aprilie, 21:05, Sundance Channel
Ignorat de tatăl său, care nu are chef să converseze pe subiectul său preferat, istoria, Kevin pleacă într-o aventură în timp, împreună cu şase pitici. Aceştia au „împrumutat” harta găurilor negre din Univers, de la Fiinţa Supremă. Ei se întâlnesc cu Napoleon, în timpul bătăliei de la Castiglione, cu Robin Hood, în pădurea Sherwood şi se intersectează cu pachebotul Titanic. Dar sunt mereu urmăriţi de o apariţie sub forma unui cap care cere harta înapoi. Mesajul moralizator al filmului este că dacă puţini dintre noi sunt preocupaţi de sensurile mai înalte ale existenţei, şi de semnificaţia vieţii în general, cei mai mulţi sunt interesaţi de cele lumeşti.

Filmul de debut al lui Ridley Scott. The Duellists
Marți, 4 aprilie, 14:15, TNT
Concurent pentru marele premiu Palme dOr în 1997 cu filul Dueliștii, Ridley Scott primea atunci pentru pentru Cel mai bun debut. Marți aevm ocazia să vedem flmul pe canalul TNT. Un subiect neobișnuit, care prezintă cu multă ironie frumusețea naturii cu absurditatea urâtă a omului, ambele constituind auspiciile favorabile ale debutului regizoral al lui Ridley Scott. O luptă între doi ofițeri din perioada napoleoniană, aflați într-o dispută personală, ce ajung să fie în conflict timp de mai multe decade. Conflicutl dintre ei rămâne - din diverse motive - nerezolvat.

Acțiune cu Dwayne Johnson. Snitch
Miercuri, 5 aprilie, ora 20, National TV
Scenariul lui Ric Roman Waugh, scris în colaborare cu Justin Haythe, spune povestea (inspirată din realitate) a unui tată care, disperat că fiul său care tocmai a intrat la colegiu e arestat pentru că s-a implicat în afacerile cu droguri, ajunge să colaboreze cu poliţia, infiltrându-se în cercul traficanţilor pentru a-i obţine eliberarea.

Acțiune. Black Hawk Down
Joi, 6 aprilie, ora 23, Paramount Channel
Cu acţiunea plasată în timpul operaţiunilor americane din Somalia din anul 1993, filmul lui Ridley Scott din 2001 surprinde lupta forţelor americane cu miliţiile somaleze locale şi reuşeşte, într-adevăr, să fie unul dintre cele mai bune filme de război. Un film violent, dar fără să neglijeze latura umană, Black Hawk Down nu are un mesaj politic şi preferă să rămână fidel evenimentelor, mai ales că rolul soldaţilor americani este unul ambivalent-pozitiv. Scenariul aparţine unui jurnalist-Mark Bowden. E de menţionat o distribuţie largă din care nu lipsesc actori cunoscuţi sau care au căpătat popularitate în perioada recentă: Josh Hartnett, Eric Bana, William Fichtner, Tom Hardy, Nikolaj Coster-Waldau, dar şi militari din trupele speciale, care au servit ca figuraţi şi cascadori. Black Hawk Down a câştigat Oscarul pentru cel mai bun montaj şi pentru cel mai bun mixaj de sunet.

Film cu dezastre. Tornada
Vineri, 7 aprilie, ora 21:00, canalul Diva
În această aventură plină de situații imprevizibile și cu efecte speciale uimitoare, Helen Hunt și Bill Paxton joacă rolul unor oameni de știință care urmăresc cel mai distructiv fenomen al naturii ce a trecut prin centrul Americii în ultimii 50 de ani. Lansând senzori electronici în pâlnia tornadei, cei doi "vânători de tornade" speră să obțina un sistem de avertizare îmbunătățit.
„Personajul principal al filmului este tornada, cea care țipă asurzitor pe zeci de voci, scoate scrâșnete amenințătoare și înghite tot ce prinde în cale (case, mașini, animale, oameni etc.) cu foamea unei balene flămânde. Efectele vizuale fabuloase reconstituie triumful naturii asupra neputinței omului”, nota un cinefil la pagina filmului de pe Cinemagia.
În cadrul Filmelor de vineri seara de la DIVA, difuzate vinerea, la 21:00, în luna aprilie vom mai putea urmări: „Tornada” (7 aprilie), cu Bill Paxton și Helen Hunt, despre un grup de cercetători prins în mijlocul tornadei, pelicula de acțiune și aventuri „Mumia revine” (14 aprilie), cu Brendan Fraser, Rachel Weisz și Dwayne The Rock Johnson, thrillerul dramatic „Orașul Infernului” (21 aprilie), cu Pierce Brosnan și Linda Hamilton plus King Kong, cu Naomi Watts și Adrien Brody, pe 28 aprilie.

Maraton. Serialul Better Call Saul
Sâmbătă, 8 aprilie, ora 22, AMC
Premiera celui de-al treilea sezon al serialului Better Call Saul ce va avea loc pe 13 aprilie, de la ora 22, este anticipată de o difuzare maraton a celui de-al doilea sezon.

Acțiunea are loc cu șase ani înainte ca Saul Goodman (Bob Odenkirk) să-l întâlnească pe Walter White. Când îl cunoaștem, omul care va deveni Saul este cunoscut sub numele de Jimmy McGill, un avocat mediocru aflat în căutarea destinului și care se chinuie să pună lucrurile cap la cap. Lucrând alături și deseori împotriva lui Jimmy este "organizatorul" Mike Ehrmantraut (Jonathan Banks), un personaj îndrăgit cunoscut prima dată în "Breaking Bad". Noul serial îl va urmări transformarea lui Jimmy în omul care pune cuvântul „criminal” în sintagma „avocat criminalist”.

Acțiune, film nominalizat la Ursul de Aur. 8 MM
Duminică, 9 aprilie, ora 22, AMC
Tom Welles (Nicolas Cage) este detectiv particular specializat în tehnici de supraveghere, dar activitatea lui e departe de ceea ce şi-ar dori. Are un birou modest, unde rezolvă doar cazurile de infidelitate, şi duce o existenţă obişnuită în aşteptarea marii lovituri. Într-o zi, unul dintre cazurile sale de rutină îi atrage atenţia. Văduva unui milionar găseşte în seiful răposatului ei soţ o rolă de film pe 8 mm care conţinea scene atroce şi îl angajează pe Welles să-i probeze autenticitatea. Această rolă de film îi dezvăluie lui Welles o lume înfricoşătoare şi îl pune pe urmele unei fete violate şi ucise cu bestialitate. Filmul era un snuff movie, adică un film în care o persoană e torturată şi ucisă "live" pentru pura plăcere a privitorului.

Informații în avanpremieră
Serial de aventuri. Vele Negre
Joi, 20 aprilie, ora 22:30, Paramount Channel
Cel de-al patrulea sezon al serialului cu pirați Vele Negre este difuzat de canalul Paramount Channel în premieră.
Toby Stephens te va cuceri în rolul curajosului Căpitan Flint, un nemilos și ambițios pirat, ce a pândit apele Caraibelor în anii 1700. Fost membru al Marinei Regale, forțat să se alăture unei vieți a haosului și fărădelegii, Flint are o agendă ambițioasă și este gata să facă orice pentru a o aduce la îndeplinire. Scenariul forțează personajele să ia decizii dificile și nu cruță spectatorii de momente dure. Este remarcabilă atenția pentru detalii – atât în construcția navelor, cât și în ceea privește costumele – a realizatorilor. Printre producătorii executivi se află și Michael Bay.

Exploreaza subiecte similare:

Time Bandits, Terry Gilliam, ridley scott, The Duellists, Dwayne Johnson, Snitch, Black Hawk Down, Josh Hartnett, Eric Bana, William Fichtner, Nikolaj Coster-Waldau, Twister, Better Call Saul, Bob Odenkirk, Dante's Peak, Jonathan Banks, Bill Paxton, Helen Hunt, Linda Hamilton, Pierce Brosnan, Naomi Watts, Adrien Brody, Black Sails, Breaking Bad, Nicolas Cage, 8 MM 2 - Eight Millimeter 2, Michael Bay

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells