Rata îmbolnăvirilor depășește 3 la mie în capitală, cinematografele se închid din nou

de Marina Florea în 20 Oct 2020
Rata de infectare din București este de 3,19

UPDATE miercuri, 21 octombrie.

„22 de municipii sunt peste 3 la mie, avem 15 oraşe care sunt peste 3 la mie”, a spus Arafat, marţi seară, la un post de televiziune, enumerând municipiile Bucureşti, Cluj-Napoca, Alba Iulia, Bacău, Reşiţa, Sfântu Gheorghe, Craiova, Miercurea Ciuc, Târgu Mureş, Zalău, Alexandria, Râmnicu Vâlcea, potrivit News.ro. Când rata îmbolnăvirilor depășește 3 la mie, sălile de cinema se închid, au decis guvernanții, încă din 14 octombrie.

Cinematografele din București s-au închis din nou, pentru o perioadă de 14 zile. Decizia guvernanților vine la o săptămână de la redeschiderea restaurantelor, cafenelelor, cinematografelor, sălilor de spectacol și jocuri de noroc, întrucât incidența infectărilor cu noul coronavirus a depășit nivelul de 3 la mia de cetățeni în capitală. Foarte aproape de punctul critic sunt județele Alba (incidența îmbolnăvirii este de 2,95), Sălaj (2,64), Vâlcea (2,52) și Harghita (2,45), conform MAI. Aici cinematografele funcionează la 30% din capacitate, conform legii implementate în această situație de criză sanitară.

Măștile devin obligatorii atât în spații închise, cât și în exterior iar cursurile școlare se vor ține numai online, a anunțat Ludovic Orban. Premierul a adăugat că, în opinia sa, odată ce DSP a transmis rata de 3,02, „nu se mai poate întoarce situaţia”: „Nu văd un motiv pentru care se poate întoarce”.

În acest moment, cinematografele funcționează la jumătate din capacitate în județele unde incidența de îmbolnăviri este sub sau egală cu 1,5 la mie. Gradul de ocupare al locurilor din săli va fi redus la 30% în cinematografele din județele unde incidența depășește 1,5 și este până la 3 la mie.

În programul cinematografelor sunt în acest moment superproducțiile Tenet și Mulan, alături de filme independente precum Corpus Christi, The War with Grandpa și animații precum Animal Crackers.

Ava, La Belle Époque, Servants cu Vlad Ivanov, Trolii descoperă lumea au intrat pe 16 octombrie în cinematografe. Pe 4 decembrie este așteptată pe marile ecrane de la noi super-producția Monster Hunter, cu Milla Jovovich, iar pe 25 decembrie sunt așteptate animația Soul de la studiourile Disney-Pixar și Wonder Woman 1984, al studioului Warner Bros.

Exploreaza subiecte similare:

Honest Thief, Monster Hunter, The War with Grandpa

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells