Producătorul Barbara Hall: „Serialul Doamna Ministru arată ce e în spatele cortinei, în politica globală”

de Cinemagia în 31 Mar 2019
Madam Secretary debutează joi, 4 aprilie, de la ora 21.00, pe canalul AXN

Crize internaționale, relații diplomatice, negocieri dure, atacuri teroriste, luări de ostatici, putere și influență sunt printre subiectele care vor fi dezbătute intens în Doamna Ministru/Madam Secretary, noul serial care debutează joi, 4 aprilie, de la ora 21.00, la AXN. Însă, pe lângă acestea, telespectatorii vor putea urmări și conflictele interioare ale personajului principal, Elizabeth McCord (Téa Leoni), și modul în care responsabilitățile și atribuțiile noii funcții afectează relațiile acesteia  cu cei apropiați.

Barbara Hall (Homeland), creatorul și producător executiv al serialului Doamna Ministru, a vorbit despre noul serial difuzat de AXN, într-un interviu exclusiv pus la dispoziția cititorilor Cinemagia

Cum ai rezuma Doamna Ministru?

Barbara Hall: E un serial care are mai multe dimensiuni – este despre o femeie Secretar de stat al Statelor Unite ale Americii, despre o femeie într-o lume de bărbați, dar și despre cum le împaci pe cele două cu viața de familie.

De ce este atât de convingătoare premisa de la care pornește serialul?

Barbara Hall: Oamenii iubesc politica, și mai ales politica globală, internațională și au această curiozitate să vadă ce se ascunde în spatele cortinei, mai ales la Casa Albă și în lume. Nimeni nu a mai arătat Departamentul de Stat până acum și asta facem noi. Arătăm politica externă, probleme internaționale, dar apoi ne mutam spre zona mai personală – acasă ca să observăm cum se vede și din acel unghi.

Cu ce se diferențiază față de alte drame politice?

Barbara Hall: Nu cred că ați mai văzut o femeie în această postură. O femeie în lumea bărbaților, care joacă în aceeași ligă cu ei și o face bine.

Rezonează serialul cu un public global? 

Barbara Hall: Este despre politica globală, nu este despre politica americană. Înțeleg mentalitatea că daca nu s-a întâmplat în SUA nu e important, dar pentru că am trait și în alte țări, știu că nu este adevărat. Vom călători cu poveștile prin lumea întreagă și încercăm să înțelegem și să arătăm cum funcționează și alte state. Când am creat povestea, am decis că îmi doresc trei francize, sau trei zone în care vreau să merg – politica internațională, politica internă de la Casa Albă (între diferitele instituții) și apoi acasă la personajul principal, pentru a vă arata și lumea aceea.

Ce o face pe Elizabeth atât de neobișnuită în rolul ei de Secretar de stat al Statelor Unite ale Americii?

Barbara Hall: Ea nu este un politician, vine din exterior. Experiența ei este la CIA, așa că înțelege politica externă, întrucât chiar a practicat-o într-un mod în care politicienii nu au făcut-o. Și îl are ca mentor pe Președintele Statelor Unite ale Americii.  Ea nu era nevoită să accepte propunerea, era într-un punct în viața ei în care preda la facultate, își iubea viața. Ia decizia din loialitate și din convingerea că poate face o diferență.

Care sunt punctele ei tari?

Barbara Hall: Superputerea ei, pe care femeile o cunosc, este că lumea o subestimează și asta e modul prin care câștigi.

De ce crezi că publicul va fi de partea lui Elizabeth?

Barbara Hall: Abordarea mea este întotdeauna aspirațională. De aceea, cred că rezonează cu oamenii; când am produs Judging Amy, doream ca femeile să spună -și chiar bărbații să spună - <<dacă ar fi să fiu un judecător, așa aș vrea să fiu>>. Avem același factor aspirațional și aici.

Care sunt punctele forte ale lui Henry?

Barbara Hall:“Este strălucit, are trei doctorate, iubește să predea, înțelege menirea unui dascăl, că acesta este viitorul. Într-un fel, el, la fel ca și ea, își face datoria, doar că în cadrul unei universități, contribuind la o lume mai bună. De asemenea, are propriul trecut – unul militar, dar și unul în lumea politicii externe.

Cum ați descrie relația lui Elizabeth cu personalul din cadrul Departamentului de Stat?

Barbara Hall: Ei au nevoie ca ea să reușească. Sunt și într-o perioadă de doliu și suferință după pierderea fostului lor șef. Am fost și eu în această situație, când a trebuit să preiau frâiele și toată lumea îl iubea pe fostul șef. Trebuie să-mi dați o șansă, mă veți iubi și pe mine. Cam așa este și situația eroinei din serial.

De ce este Departamentul de Stat un plan secundar atât de interesant pentru un serial? 

Barbara Hall: Nu există o ierarhie. Deci, este un loc cu adevărat interesant pentru a observa cum oamenii încearcă să iasă în față, să-și atingă obiectivele – nu agenda proprie, dar să-și expună nevoile în fața Președintelui. Deci, este un joc intelectual interesant și jocurile au mize foarte mari.

Vom vedea un portret realist al Departamentului de Stat în Doamna Ministru? 

Barbara Hall: Am reușit chiar să facem un tur al celui de-al șaptelea etaj în clădirea Departamentul de Stat, unde este biroul Secretarului de stat, unde se întâmplă totul. Nu este ușor să faci asta, dar avem o mulțime de oameni din Washington care ne ajută. Am vrut să facem acest lucru în mod corect, să tragem cortina; în același timp ne dorim să vă aducem povești frumoase, dar să le facem și convingătoare.

Ce aduce Téa Leoni personajului Elizabeth?

Barbara Hall: Téa Leoni dă totul personajului. Personal, n-am văzut pe nimeni căruia să îi iasă fiecare replică perfect din prima. Este amuzantă, inteligentă. Este potrivită pentru acest rol, cu o experiență de viață. Este blândă când trebuie să fie și este vulnerabilă atunci când trebuie.”

Ce aduceTim Daly personajului Henry?

Barbara Hall:"El estearmanoastrăsecretă. Și el dă totul. N-am văzut pe nimenisăînțeleagămai bine un rolșisăîșidoreascăsăîljoace, săți-l prezinte. Și este foarte amuzant când trebuie să fie. Este incredibil de credibil și dă greutate”.

Bio:

Barbara Hall este cea mai tânără dintre cei trei frați și, încă din copilărie, a contribuit la poveștile scrise de sora ei mai mare. De la vârsta de 8 ani, a știut ce carieră vrea să urmeze. A studiat la Universitatea James Madison, iar la două zile după absolvire s-a mutat în Los Angeles.

Hall este producătoare și scriitoare cu patru nominalizări la Premiile Emmy pentru „Joan of Arcadia”, serie pe care a creat-o, dar și pentru „Judging Amy”. De asemenea, a fost co-producător executive al serialului „Homeland”.

Mai mult, Barbara este un romancier cu 11 cărți publicate, care au fost elogiate și premiate de numeroase instituții, inclusiv de Asociația Americană a Bibliotecilor, la categoriile „cele mai bune cărți” și „cărți notabile”.

Scriitura ei a atras atenția unui agent și și-a vândut prima poveste, „Family Ties". La scurt timp după aceea, a fost angajată ca scriitor de comedie pentru sitcomul „Newhart”, înainte de a fi promovată ca editor la „A Year in the Life”. Ulterior, a co-produs „Moonlighting” și apoi „Anything But Love”.

Are un Golden Laurel din partea Producers Guild of America, un Humanitas Award, un NAACP Image Award darși un TV Critics Association Award.

Hall estemembrufondator al formației de rock alternativ, The Enablers, cu care a lansat două albume. Ca artist solo, și-a lansatalbumul „Handsome” în 2005, și un al doilea CD, „Bad Man”, în 2013.

.

 

Exploreaza subiecte similare:

Madam Secretary, Barbara Hall

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells