Primele reacții la serialul The Rings of Power: „Mare, îndrăzneț și minunat”

de Gloria Sauciuc în 25 Aug 2022
Primii spectatori laudă serialul din universul Lord of the Rings

Serialul fantasy The Lord of the Rings: The Rings of Power, producția fantasy a studiourilor Amazon inspirată din lucrările lui J.R.R Tolkien, este considerată cea mai scumpă producție TV realizată vreodată și are premiera pe 2 septembrie pe Amazon Prime Video. Pe măsură ce embargo-ul legat de cronici se ridică, criticii și fanii care au văzut primele două episoade se înghesuie pe Twitter pentru a-și împărtăși părerile despre mult-așteptatul serial.

Eric Francisco, jurnalist specializat pe TV și film la Inverse, a considerat Rings of Power drept „mare, îndrăzneț și minunat”, dar și-a exprimat îndoiala dacă noul prequel va „sta alături” de trilogia lui Jackson sau dacă „merită numele lui Tolkien”. „Este maximul de energie pe care îl poți aștepta de la o producție istorică, una care a costat mulți bani”, afirmă el.

„Primele două episoade din Lord of the Rings: The Rings of Power sunt o priveliște spectaculoasă”, a adăugat Brandon Katz, reporter TV senior la The Wrap. „Scara, amplitudinea, ambiția și măreția lor sunt fără rival pe TV. Filmul mai are sarcina complicată de a prezenta o lume într-atât de complicată încât cere timp pentru a fi pusă la punct”.

Rodrigo Salem, jurnalist la Folha, o publicație braziliană, a scris: „Rings of Power este o experiență cinematografică puternică. Într-o lume perfectă, l-am putea vedea pe marele ecran. Este pur și simplu Tolkien și totuși este legat de filmele lui Peter Jackson. Efectele speciale sunt strălucite, jocul este superb și prologul va distruge orice sentiment negativ”.

Dvan Coggan, jurnalist la Entertainment Weekly, scria pe Twitter: „Am  văzut primele două episoade din The Lord of the Rings: The Rings of Power și sunt o bucurie totală. Gestul de a le urmări ne readuce în Pământul de Mijloc. Abia aștept să văd unde duce povestirea...”

Plasat în timp cu mii de ani înainte de evenimentele din The Lord of the Rings: The Fellowship of the Rings și de The Hobbit, serialul se petrece în timpul celui e-Al Doilea Ev al Pământului de Mijloc, care surprinde mărirea și decăderea regatului Numenor, creația inelelor din titlu și nașterea Ultimei Alianțe. „Inelele Puterii” readuc celebrele personaje din seria „Stăpântul Inelelor” - pe o Galadriel tânără (Morfydd Clark) și pe Elrond (Robert Aramayo).

Pe lângă Clark și Aramayo, din distribuție fac parte Owain Arthur, Nazanin Boniadi, Tom Budge, Ismael Cruz Córdova, Ema Horvath, Markella Kavenagh, Joseph Mawle, Tyroe Muhafidin, Sophia Nomvete, Megan Richards, Dylan Smith, Charlie Vickers și pe  Daniel Weyman.

Studiourile Amazon au început dezvoltarea proiectului Inelele Puterii în 2017 într-un efort de a produce mai mult conținut, cheltuind 250 de milioane de dolari pentru a achiziționa drepturile asupra serialului de la moștenitorii lui Tolkien. Bugetul estimat pentru primul sezon este de 465 milioane de dolari.

The Lord of the Rings: The Rings of Power are regia semnată de către J.A. Bayona, Wayne Che Yip și Charlotte Brändström. Patrick McKay și J.D. Payne sunt showrunneri și producători executivi, scrie Variety.

Exploreaza subiecte similare:

The Lord of the Rings: The Rings of Power

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells