Primele reacții la John Wick: Capitolul 4 sunt „incredibile”

de Gloria Sauciuc în 22 Mar 2023
Keanu Reeves are în buzunar un nou super-hit, scrie Shortlist

Cei care speră de la Keanu Reeves că nu va cădea victimă blestemului filmului cu numărul 4  (precum The Matrix Resurrections), pot sta liniștiți pentru că John Wick: Capitolul 4 are parte de recenzii „excelente”, scrie Shortlist.com, și reacții „incredibile”.

John Wick: Capitolul 4 este cel mai bine cotat film din seria John Wick, confirmă și agregatorul de opinii despre filme Rotten Tomatoes. Filmul are un scor de 93%, și numeroși critici susțin că este cel mai bun de până acum dintre filmele dedicate celebrului asasin. Iată 10 recenzii fără spoilere:

GamesRadar scrie despre John Wick: Capitolul 4: „Cu un timp de rulare de trei ore, acesta este cel mai lung film din serie, și va rămâne un reper pentru mulți. Însă în cea mai bună ipostază, Wick („fitil” - n.red.) arde așa de luminos”.

WhattoWatch se întreabă dacă „John Wick: Capitolul 4 este cel mai bun film de acțiune al anului, și poate cel mai bun al genului de la Mad Max: Fury Road încoace...”

Screen Crush notează că John Wick: Capitolul 4 „nu e un capitol. Este un întreag nou volum – un compendiu glorios, biblic, epopeic, coșmaresc al luptelor corp la corp!”.

John Wick: Capitolul 4 are premiera în România pe 24 martie pe marele ecran

Starbust susține că noul John Wick este : „absolut cel mai bun, chiar dacă uneori mai binele e dușmanul binelui”. Nerdist consideră că acesta este unul dintre cele mai bune filme de acțiune din istorie, scriind: „John Wick: Capitolul 4 nu a uzurpat coroana clasicului lui George Miller, dar e cam singurul compliment pe care nu și-l câștigă. Ca și Fury Road, filmul a schimbat modul de receptare al unui film de acțiune...”

RogerEbert.com susține că John Wick: Chapter 4 are „ toată acea energie contagioasă care ne e dragă în filmele de acțiune – o cameră plină de oameni care se minunează de ingeniozitatea și de intensitatea evenimentelor care se derulează în față lor. Un film făcut să fie urmărit cu sonorul la maxim. John Wick a luptat din greu...”

BBC notează că: „În Capitolul 4, John Wick se face James Bond, străbătând tot Pământul și trăgând cu arma în dreapta și în stânga prin orașe elegante, cu o acțiune și mai spectaculos pusă în scenă”.

IGN laudă filmul și notează: „John Wick: Capitolul 4 este peste predecesorii săi – și peste un întreg deceniu de filme de acțiune per total – ca o epopee modernă, ceva la care tindeau Keanu Reeves și Chad Stahelski din 2014 încoace”.

Empire este ceva mai rezervat, explicând: „Dacă nu ești pregătit pentru trei ore de lupte corp la corp, s-ar putea ca noul film să nu te prindă. Acest stil de lupte este un masterclass în rupt de oase și bătut la fund”.

The Guardian este mai puțin entuziast, dar scrie: „Cea mai fidelă parte a fanilor lui Wick va fi încântată să vadă că nu te poți sătura niciodată de ceva foarte bun pus în practică”.

Exploreaza subiecte similare:

John Wick: Chapter 4

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells