Primele reacții la horror-ul Cimitirul animalelor/Pet Sematary

de Gloria Sauciuc în 17 Mar 2019
Adaptarea cărții lui Stephen King va avea premiera în România pe 5 aprilie

O nouă adaptare a cărții Cimitirul animalelor/Pet Sematary, semnată de Stephen King, ajunge în sălile de cinematograf luna următoare. Filmul a fost proiectat la gala de închidere a Festivalului de Film South by Southwest din Austin, Texas, pe 17 martie, iar primele reacții au apărut în mediul online.

Romanul a mai fost adaptat pentru marele ecran în 1989, în ceea ce unii spectatori consideră a fi una dintre cele mai memorabile adaptări a unei cărți de Stephen King. Aşa cum a demonstrat şi It din 2017, dacă a trecut suficient timp între două adaptări consecutive ale unui roman de Stephen King, filmul are şansa să fie un succes masiv. Să nu uităm că It a reuşit să încaseze peste 700 milioane dolari pe plan global deşi, înainte, fusese deja ecranizat într-un miniserial în 1990.

Inspirat de horror-ul lui Stephen King, Pet Sematary urmăreşte viaţa doctorului Louis Creed (Jason Clarke), care - după ce se mută cu soţia sa Rachel (Amy Seimetz) şi cu cei doi copii mici, din Boston undeva la ţară în Maine - descoperă un misterios cimitir în pădure, nu departe de casa familiei. Atunci când familia este lovită de o tragedie, Louis se îndreaptă către un vecin ciudat, Jud Crandall (John Lithgow), declanşând o primejdioasă reacţie în lanţ ce va da drumul unei forţe malefice cu consecinţe greu de estimat. 

Iată primele reacții:

Meredith Border, de la Bloody Disgusting, scrie: „După numeroase adaptări după Stephen King, Pet Sematary pare să fie cea mai reuşită şi cea mai apropiată de stilul lui Stephen King. Are exact ceea ce e aştept de la un asemenea film, inclusiv faptul că este super înspăimântător. Sunt grozav de încântată”.

Erik Davis, de la Fandango, scrie: „#PetSematary oferă o senzaţie consistentă de spaimă de la început şi până la sfârşit. Filmul îşi merită toate secvenţele de jump-scare, are un sound design excelent şi efectele sinistre îl fac şi mai înspăimântător. Fanii lui Stephen King vor savura filmul”.

Perri Nemiroff de la Collider e de părere că: „#PetSematary este 'sordid' şi mi-a plăcut. Latura vizuală este pur şi simplu brutală şi am fost încântat să văd cum Widmyer & Kolsch îmbrăţişează cu totul tema mortalităţii din carte. Au ajuns unde trebuie cu această adaptare şi, pentru mine, a funcţionat cu clasă”.

Lindsey Romain, de la Nerdist, scrie că: „#PetSematary m-a cucerit. Este înspăimântător, este captivant, nu caută să câştige fanii cu vărsare de sânge şi - totuşi - e mai sinistru decât cartea. Impresionată şi mulţumită”.

Matthew Monagle de la Austin Chronicle notează: „#PetSematary: De ani întregi, soţia mea s-a referit la Jason Clarke ca fiind Soţul Rău de Meserie. Mi-a plăcut în general filmul, iar Clarke este actorul perfect pentru imaginea tatălui îndurerat care alunecă pe calea maleficului”.

Exploreaza subiecte similare:

Pet Sematary, stephen king, Jason Clarke, Amy Seimetz, John Lithgow

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells