Primele reacţii la Dumbo, live-action-ul lui Tim Burton

de Cristina Grigore în 12 Mar 2019
Jurnaliştii străini au fost cuceriţi de scenografie, costume, interpretarea actorilor şi modul adorabil în care a fost realizat, cu ajutorul CGI, micul elefant

Dumbo, cea de-a doua producţie Disney live-action în regia lui Tim Burton (după Alice in Wonderland, 2010), se pregăteşte pentru lansare. Filmul, ce va ajunge în cinematografele de la noi pe 29 martie, a fost vizionat în avans de jurnaliştii străini, care au admirat aproape la unison spectacolul emoţionant oferit, interpretarea şi modul în care au fost folosite efectele speciale pentru a recrea imaginea micului elefant paria. Iată câteva dintre părerile acestora.

„Mi-a plăcut Dumbo. Scenografia şi costumele au fost superbe şi am regăsit în film un surprinzător/necesar mesaj pentru susţinerea drepturilor animalelor. Este una dintre cele mai bune producţii live action regizate de Tim Burton după multă vreme. Spre deosebire de multe dintre adaptările Disney, aceasta se află în poziţia unică de a fi 35% adaptare şi 65% sequel, ceea ce este grozav. Poate par prea entuziasmat de film, dar chiar a fost agreabil, cu siguranţă mult mai bun decât Beauty and the Beast şi Mary Poppins Returns. Drept comparaţie, singurele remake-uri live-action care mi-au plăcut au fost Jungle Book şi Cinderella”, a scris pe contul de Twitter Peter Sciretta, de la SlashFilm.com.

„Dumbo are, în mod fericit, şi scopul de a susţine drepturile animalelor; totul este împachetat într-un meta-comentariu subtil, de nesupunere, despre un grup de proscrişi ce zguduie din temelii un soi de corporaţie. Estetica imaginii este uimitoare, captivantă şi plină de meticulozitate. Elefantul creat cu ajutorul CGI-ului este absolut adorabil”, a scris criticul de film Courtney Howard (Rotten Tomatoes).

„În ciuda imaginii şi scenografiei grozave, dar şi a unui extrem de amuzant Michael Keaton, plus a unui mic pachiderm adorabil, filmul nu te face să te implici emoţional în ceea ce se întâmplă, să-ţi pese, aşa cum o face originalul. Personajele umane par subdezvoltate şi asta cam dezamăgeşte”, este de părere Tom Jorgensen (IGN).

„Chiar mi-a plăcut Dumbo. Este frumos şi neobişnuit, cu un elefant CGI nemaipomenit de inimos. Povestea este mai degrabă una simplă, nu vă aşteptaţi aşadar la cine ştie ce profunzime a personajelor. Cu toate acestea, m-a distrat grozav această călătorie în care m-a purtat filmul; este cea mai bună producţie a lui Burton din ultimii ani”, spune şi Chris E. Hayner (IGN, The Hollywood Reporter).

„Este un film absolut grozav – o poveste frumoasă, destul de diferită de cea de origine, dar care va umezi ochii tuturor celor aflaţi în sala de cinema. Actorii din distribuţie funcţionează minunat de bine împreună. Este unul dintre cele mai bune filme realizate de Burton după multă vreme”, notează pe contul de Twitter şi Attractions Magazine.

Exploreaza subiecte similare:

Dumbo, Michael Keaton, Tim Burton

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells