Premierele săptămânii 8-14 decembrie 2017

de Ştefan Dobroiu în 8 Dec 2017
Află ce-i de văzut weekend-ul acesta pe marile ecrane!

Pentru că de vinerea viitoare se dezlănţuie noul film Star Wars, acest sfârşit de săptămână este dominat de producţii mai mici. Lipsesc blockbusterele, dar oferta cinematografelor compensează cu varietatea: avem cinci premiere extrem de diferite, de la action cu James Franco la farsa lui Bruno Dumont.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Citeşte aici detalii despre cele mai interesante premiere ale lunii decembrie.

The Vault/Seiful
Criticii nu s-au grăbit deloc să laude acest film de acţiune, dar, cum este unica producţie a genului lansată pe ecrane şi cum îl are pe afiş pe omniprezentul James Franco, The Vault are toate şansele să urce pe prima poziţie în topul încasărilor. Povestea îmbină heist movie-ul clasic cu o neaşteptată infuzie supranaturală: două surori jefuiesc o bancă şi sunt extrem de nemulţumite când descoperă prea puţini bani în seiful acesteia. Dar administratorul băncii (Franco) le spune că în subsol se află un alt seif plin cu milioane de dolari. Doar că de îndată ce coboară în subsol eroinele şi ajutoarele lor au parte de experienţe mai mult decât bizare.

Épouse-moi mon pote/Te-nsori cu mine, bro'?
O comedie franţuzească, dar pe reţetă americană, acest film care a avut deja peste două milioane de spectatori în Franţa ar putea înfrânge reticenţa publicului din România cu privire la cinema-ul nehollywoodian. Este o trăsnaie simpatică, despre doi amici foarte buni care decid să se căsătorească, pentru ca unul dintre ei, imigrant din Maroc, să nu fie expulzat din ţară. Când un inspector de poliţie vrea să le dezvăluie impostura şi mama marocanului îşi vizitează fiul convinsă că acesta s-a căsătorit cu o femeie scenariul este gata să jongleze exploziv provocările eroilor. Premisa este mai mult decât familiară, dar comedia compensează cu aplomb şi emoţie.

Cronica noastră, aici.

Una mujer fantástica/O femeie fantastică
Premiat cu Ursul de Argint pentru Cel mai bun scenariu anul acesta la Berlinală şi unul din extrem de puţinele filmele cu personaje trans aduse pe marile noastre ecrane, O femeie fantastică spune povestea Marinei (Daniela Vega), chelneriţă şi cântăreaţă aspirantă care visează la un viitor împreună cu iubitul ei, mai vârstnicul Orlando (Francisco Reyes). Dar acesta moare pe neaşteptate şi, pentru că Marina este o persoană trans, este imediat privită cu suspiciune de personalul spitalului şi de autorităţi. Nici familia lui Orlando nu pare mai pregătită să o accepte pe Marina, aceasta trebuind să o înfrunte pentru dreptul ei de a-şi jeli partenerul.

Mai multe despre film, aici.

Ghinionistul
După Minte-mă frumos în Centrul Vechi, regizorul Iura Luncaşu se întoarce la comedie cu Ghinionistul, un film realizat la Reşiţa. În centrul atenţiei este un tânăr (Vlad Logigan) pe capul căruia se înghesuie toate necazurile. Când tot ce-şi doreşte e să ajungă la o audiţie care i-ar putea lansa cariera de chitarist, eroul rămâne fără un şfanţ chiar în ziua când trebuie să plătească chiria, iar apoi află că i-a murit tatăl. Scenariul tratează toate evenimentele cu umor, aruncându-i în cale o mulţime de obstacole trăsnite.

Ma Loute/Mister în Slack Bay
Regizorul Bruno Dumont spune că a fost inspirat de filmele cu Stan şi Bran pentru a realiza inclasabilul Ma Loute, o comedie a cărei acţiune are loc în 1910, când excentrica şi bogata familie Van Peteghem îşi petrece vacanţa în nordul extrem al Franţei. Familia va ajunge implicată în investigaţia a doi inspectori de poliţie care cercetează o serie de dispariţii bizare din regiune şi va avea parte de noi provocări când tânărul pescar Ma Loute pune ochii pe Billie Van Peteghem, mezina familiei. În distribuţie îi vedem pe cunoscuţii Juliette Binoche, Fabrice Luchini şi Valeria Bruni Tedeschi.

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Ghinionistul, Ma loute, The Vault, Épouse-moi mon pote, Una mujer fantástica

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells