Premierele săptămânii 30 martie - 5 aprilie 2018

de Ştefan Dobroiu în 30 Mar 2018
Află ce-i de văzut weekend-ul acesta pe marile ecrane!

În acest weekend cu patru premiere, ne convingem că Steven Spielberg, ajuns la al 30-lea film al carierei, nu şi-a pierdut abilitatea de a captiva cu o poveste despre prietenie şi curaj. Ne pregătim de sărbătorile de Paşti cu un film despre unul dintre cele mai fascinante personaje ale Bibliei, dar şi cu ajutorul unui iepuraş buclucaş. În sfârşit, pătrundem în culisele unuia dintre cele mai mari scandaluri din lumea sportului. Iată mai jos recomandările noastre.

Weekend-ul acesta continuă festivalul BIEFF (Bucharest International Experimental Film Festival), festival a cărui selecţie de filme provocatoare îţi pot dovedi că cinema-ul este mult mai mult decât ce vedem de obicei în programul obişnuit al cinematografelor.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Ready Player One: Să înceapă jocul
Plin de energie adolescentină şi un omagiu la adresa vizionarilor şi a creatorilor de lumi fictive, Ready Player One este o nouă reuşită din cariera lui Steven Spielberg. Poate că tinerii formează publicul ţintă, dar filmul ar putea captiva şi publicul mai copt, căci Ready Player One este şi o odă asusă realităţii şi sincerităţii. Într-un 2045 când Terra suferă din cauza suprapopulării, mulţi oameni fug de realitatea sumbră în OASIS, o lume virtuală în care pot fi şi pot face orice le trece prin minte. Toţi jucătorii din OASIS ştiu de competiţia legendară lansată de creatorul James Halliday (nelipsitul Mark Rylance), câştigătorul acestei competiţii devenind noul proprietar al lui OASIS. Tânărul Wade (Tye Sheridan) intră într-o cursă contracronometru pentru a câştiga, înfruntând un adversar mai mult decât redutabil: corporaţia IOI, al cărei CEO, Nolan Sorrento (Ben Mendelsohn), este gata de orice, inclusiv de crimă, pentru a deveni noul proprietar al OASIS. Efectele speciale recomandă ca filmul să fie vâzut în cele mai bune condiţii.

Cronica noastră, aici.

Peter Rabbit/Peter Iepuraşul
L-am văzut recent pe Domhnall Gleeson gata să distrugă planete întregi în Star Wars: Ultimii Jedi, iar acum iată-l gata să extermine, dar în cheie comică, o comunitate de iepuraşi. În această ecranizare a aventurilor lui Peter Rabbit, personaj creat de autoarea Beatrix Potter, Gleeson este dl. McGregor, un fermier ale cărui succese agricole sunt sabotate de neastâmpăratul Peter şi de gaşca lui de iepuri. Când în casa de alături se mută o iubitoare de animale (Rose Byrne), conflictul dintre cele două tabere se dezlănţuie total, iar eroul negativ trebuie să decidă ce anume vrea mai mult, o relaţie cu vecina sau un război câştigat cu animalele.

I, Tonya/Eu, Tonya
În anii '90, când în sumbrii ani ai tranziţiei competiţiile de patinaj artistic erau una din puţinele surse de frumos pentru români, transmisiunile live de pe TVR se bucurau de o extraordinară popularitate. Mulţi dintre cei care au crescut atunci îşi amintesc de giganticul scandal provocat de atacarea patinatoarei americane Nancy Karrigan, violenţă în spatele căreia s-ar fi aflat principala ei concurentă, Tonya Harding. Filmul lui Craig Gillespie descrie contextul din perspectiva acesteia (Margot Robbie) şi, după ce avertizează încă de la început că filmul se bazează pe declaraţiile contradictorii ale celor implicaţi, ne îndeamnă să judecăm dacă Harding a fost un agresor sau doar o victimă în scandalul ce a ocupat prima pagină a ziarelor din întreaga lume. Pentru cei nepasionaţi de realism sau istoria patinajului, I, Tonya funcţionează şi ca un "film cu proşti", pentru că eroii îşi sapă singuri gropile în care au căzut, sabotându-şi vieţile şi carierele.

Mary Magdalene/Maria Magdalena
Fără a discuta cât este ficţiune şi cât adevăr în biografia personajului biblic Maria Magdalena, ne bucurăm că aceasta, de obicei simplu accesoriu a experienţelor lui Iisus şi ale apostolilor, capătă poziţie centrală într-un film programat ca să se sincronizeze cu sărbătorile de Paşti. Interpretată de Rooney Mara, Maria Magdalena se transformă într-o lupă a evenimentelor biblice, oferind o perspectivă feminină asupra unor experienţe de obicei prezentate din punctul de vedere al bărbaţilor.

O cronică a filmului, aici.

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Mary Magdalene, I Tonya, Ready Player One, Peter Rabbit

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells