Premierele săptămânii 2-8 martie 2018

de Ştefan Dobroiu în 2 Mar 2018
Află ce-i de văzut săptămâna aceasta pe marile ecrane!

Primul weekend al primăverii ne aşteaptă în cinematografe cu patru premiere, cu un thriller de spionaj şi o comedie trăsnită drept cele mai atractive titluri din ofertă. Aceasta este completată de un film brazilian pentru copii, dar şi de o producţie câştigătoare a două premii la Cannes anul trecut. Iată mai jos recomandările noastre.

Citeşte aici despre toate cele 19 premiere ale lunii martie.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Red Sparrow
Un film despre faptul că cei lipsiţi de putere vor fi mereu la cheremul celor puternici, dar şi despre faptul că relaţia dintre cei cele două tabere poate fi răsturnată cu inteligenţă, improvizaţie şi iniţiativă. Jennifer Lawrence este Dominika, primă balerină la celebrul teatru Bolshoi. Cu o mamă suferindă, Dominika visează la o carieră prestigioasă, care să o împlinească pe ea şi să-i ofere posibilitatea de a-şi îngriji mama. Doar că un accident distruge visurile eroinei şi o transformă în victima şantajului unchiului ei, director adjunct al serviciilor secrete ruse, care o obligă să înceapă dificila şi periculoasa carieră de spion. Dominika sa va trezi prinsă în lupta pentru putere dintre America şi SUA şi va dovedi, treptat, că o mică rotiţă poate face să sistemul să se oprească în loc sau măcar să sughită, dacă îi cunoaşte toate hăţişurile. Atmosfera şi tensiunea sunt punctele tari ale acestui film care suferă din cauza unui scenariu prea haotic.

Game Night/Jocul de-a detectivii
Rivalitatea dintre doi fraţi şi un trăsnit grup de prieteni care nu s-au întâlnit în viaţa lor cu o situaţie periculoasă formează coloana vertebrală a acestei comedii cu Jason Bateman şi Rachel McAdams în rolurile principale. Cuplurile care sărbătoresc 1 martie nu vor da greş dacă includ acest film extrem de lejer în programul de weekend. În centrul atenţiei sunt Annie şi Max un cuplu care organizează la ei acasă populare seri în care prietenii lor se întreg în fel de fel de jocuri. Ei au parte de o experienţă extremă atunci când într-un joc de-al lor de-a detectivii se amestecă gangsteri reali, ceea ce transformă filmul mai degrabă într-o comedie de acţiune. Filmul reciclează cu succes trei foarte populari actori din seriale: Lamorne Morris (New Girl), britanica Sharon Horgan (Catastrophe) şi Michael C. Hall (Dexter, Six Feet Under).

You Were Never Really Here/N-ai fost niciodată aici
Joaquin Phoenix, pe care îl vom reîntâlni luna aceasta şi în rolul lui Iisus în filmul Maria Magdalena, a câştigat premiul pentru cea mai bună interpretare masculină anul trecut la Cannes cu rolul lui Joe, veteran de război şi fost agent FBI. Joe este angajat de un politician, Albert Votto (Alex Manette) să-i salveze fiica răpită şi obligată să prostitueze. "Vreau să-i faci să sufere", spune Votto, iar Joe, dependent de analgezice şi suferind de stres post traumatic nu va ezita să-i dea ascultare. Pe lângă premiul lui Phoenix, regizoarea şi scenarista Lynne Ramsay a fost recompensată cu premiul pentru Cel mai bun scenariu. Atenţie, filmul este suficient de violent ca să primească rating-ul IM18, "interzis minorilor".

On Wheels/Sobre rodas/Pe roţi
Destinat adolescenţilor, acest film brazilian are îi are în centrul atenţiei pe Lucas şi Lais, doi puşti care se împrietenesc la şcoală. Faptul că Lucas este ţintuit într-un scaun cu rotile şi că Lais visează să-şi cunoască tatăl care a părăsit-o în copilărie sudează prietenia celor doi şi îi îndeamnă să pornească într-o călătorie care îi împinge pe drumul maturizării. Filmul oferă şi un constructiv mesaj despre perseverenţă şi spiritul întreprinzător: "ca să-ţi păstrezi echilibrul, trebuie să fii în continuă mişcare".

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

You were never really here, On Wheels, Game Night, Red Sparrow

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells