Premierele săptămânii 2-8 decembrie 2016

de Ştefan Dobroiu în 2 Dec 2016
Află ce-i de văzut pe marile ecrane în acest weekend!

Cinci filme ne aşteaptă de vineri în cinematografe, în cel mai bogat weekend al lunii decembrie (aici recomandări despre cele 19 premiere ale întregii luni). Nu lipsesc fantasy-ul plin de efecte speciale, filmul cu staruri, filmul de festival sau animaţia pentru cei mici. Iată mai jos recomandările noastre.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Underworld: Blood Wars/Lumea de Dincolo: Războaie Sângeroase
Cel mai nou film din seria Underworld reuneşte câţiva dintre cei mai populari actori britanici deveniţi tot mai cunoscuţi datorită unor seriale populare: Charles Dance (Game of Thrones), Lara Pulver (Da Vinci's Demons) sau Tobias Menzies (Outlander). În rolul principal revine Kate Beckinsale, iar scenariul îi oferă şansa protagonistei Selena să termine o dată pentru totdeauna războiul cu lycanii, inamicii de moarte ai semenilor ei. Pentru a reuşi, eroina va fi nevoită să accepte o extraordinară provocare (şi de asemenea o mană cerească pentru efectele speciale atât de necesare ca un astfel de film să aibă succes la public).

Allied/Aliatul
Unul dintre cei mai versatili regizori de la Hollywood, Robert Zemeckis, revine în atenţie cu acest film de război cu Brad Pitt şi Marion Cotillard pe afiş. Mai cunoscut în media pentru că, spun zvonurile, ar fi fost motivul despărţirii dintre Pitt şi Angelina Jolie, Aliatul ne poartă în anii celui de-Al Doilea Război Mondial, când spionul britanic Max Vadan şi omoloaga sa franceză Marianne Beausejour (în română numele ei are simpatica traducere Vacanţăfrumoasă) trebuie să colaboreze în timpul unei misiuni din Casablanca. Povestea lor de dragoste, dar şi sumbrele consecinţe ale războiului devin coloana vertebrală a unei poveşti căreia parcă îi lipseşte ceva pentru a convinge.

The Neon Demon/Demonul de Neon
Lansat în competiţia festivalului de la Cannes, Demonul de neon îl reconfirmă pe Nicolas Winding Refn drept unul dintre cei mai atenţi din punct de vedere vizual regizori în activitate. La cinci ani de la Drive, Refn revine în atenţia cu povestea unei tinere (Elle Fanning) care vrea să dea lovitura în lumea modei şi pare să aibă toate şansele să devină un star al podiumurilor de modă. Dar tentaţiile şi pericolele unei lumi în care aspectul este tot ce contează o vor pune la încercare pe eroină.

Kills on Wheels/Cu inima curată
Nimeni nu ar fi crezut că paralizia şi asasinatele îşi pot face apariţia în acelaşi sinopsis, dar iată că regizorul maghiar Attila Till aduce pe ecrane această combinaţie inedită, provocându-ne să ne schimbăm percepţia faţă de cei cu dizabilităţi. Eroul filmului, Rupaszov, este un eficient asasin plătit aflat în slujba mafioţilor, iar faptul că are picioarele paralizate şi se deplasează în scaunul cu rotile nu e deloc un impediment în lichidarea indezirabililor. Relaţia lui cu doi tineri suferind de afecţiuni similare şi încercarea de a-şi convinge fosta iubită, aflată în pragul căsătoriei, să se întoarcă la el vor deveni principalele provocări ale eroului.

Snowtime!/Marea Bulgăreală
Până vine zăpada, această animaţie a regizorilor canadieni Jean-François Pouliot şi François Brisson ne-ar putea face poftă de bătăi cu bulgări. În centrul atenţiei sunt copiii dintr-un orăşel canadian care se pregătesc de o extraordinară confruntare cu proiectilele albe. Filmul 3D explorează o mulţime de idei de jocuri ce implică zăpada şi le-ar putea da copiilor idei de joacă afară.

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Allied, Snowtime!, Underworld: Blood Wars, Kills on Wheels, The Neon Demon

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
chrismechris pe 3 decembrie 2016 18:31
Underworld: Blood Wars si poate si Allied.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells