Premieră. Sezonul 3 True Detective: caz incitant, formula cunoscută

de Gloria Sauciuc în 14 Ian 2019
Un caz care provoacă un viu interes, în aceeași cadență și cu aceeași formulă ce au consacrat serialul

După un prim sezon elogiat de presa de specialitate, în care Matthew McConaughey și Woody Harrelson erau doi detectivi ce pornesc pe urmele unui criminal din Louisana, în urma redeschiderii unui caz controversat, True Detective revenea în 2015 cu un nou sezon, cu o nouă distribuție, mult mai slab cotat de critică... Abia pe 14 ianuarie 2019, la patru ani distanță, se lansează cel de-al treilea sezon.

Mahershala Ali (câștigătorul Oscarului pentru Moonlight și a Globului de Aur pentru Green Book) are rolul principal. Din cele opt episoade ale noului sezon, pe 14 ianuarie se difuzează primele două, de la ora 20, ulterior fiind difuzat câte un nou episod în fiecare zi de luni. Cinemagia a văzut deja primul episod al noului sezon și vă spune mai jos la ce să vă așteptați.

Din cele opt episoade ale noului sezon, pe 14 ianuarie se difuzează primele două episoade, de la ora 20, ulterior fiind difuzat câte un nou episod în fiecare zi de luni.

Sezonul 3 este despre un fost polițist, Wayne Hays, iar povestea se petrece în trei intervale diferite de timp. Primul este plasat în 1980, atunci când - împreună cu partenerul său Roland West (Stephen Dorff) -  Hays investighează dispariția unei fetițe și moartea fratelui ei. Noul sezon continuă structura care a consacrat serialul: protagonistul este interogat, din flashback-uri este prezentat cazul din trecut, apoi un nou arc peste timp. Detectivul Wayne Hays (Mahershala Ali) este interogat de către anchetatori cu privire la cazul lui cel mai notoriu: cazul macabru din 1980, când frații Will și Julie Purcell, copiii lui Tom și Lucy Purcell, dispar la o săptămână după Halloween, în West Finger, Arkansas.

A doua perioadă sare cu un deceniu înainte, la redeschiderea cazului. Ultimul fragment din poveste are loc în 2015, atunci când Hays suferă de demență, trecutul îl bântuie, și un regizor de documentare îl intervievează despre caz.

Scenele au același ritm și cadență implacabile din primul sezon, cu personaje care vorbesc pe un ton solemn, cu voce joasă, într-un respiro larg, tonul este sumbru, dialogul grav, reapar înspăimântătoarele păpuși rituale, coloana sonoră apăsătoare. Cazul este destul de intrigant încât să ne capteze atenția și să urmărim povestea pe măsură ce ni se dezvăluie. Mahershala Ali construiește un detectiv consumat de cazul pe care îl investighează. Nu este cu sânge rece, ci  este afectat de tot ce descoperă în legătură cu cazul. 

Publicația TVLine scrie că „Sezonul 1 a fost proaspăt și inovator, dar cinci ani mai târziu, după noi seriale precum Sharp Objects și The Night Of, totul pare cunoscut. Sezonul 3 este un vehicul excelent pentru Ali, care reușește într-un rol dificil, deși se poate spune că filmul nu e la fel de captivant precum Sezonul 1. Hays este un om discret care le ține în el, pe când privirea pătrunzătoare a lui Ali dezvăluie toate emoțiile care clocotesc sub suprafață. În plus, câștigătorul de Oscar este emoționant prin personajul lui Hays, un bătrân mândru, bântuit de demență, care nu mai poate avea încredere în propria minte. Acesta este susținut cu bine de către Carmen Ejogo, femeia care îi atrage interesul. Ea și cu Ali au o bună chimie, iar povestea lor complicată de dragoste, întinsă pe decenii, devine și mai captivantă decât cazurile de crimă”.

Exploreaza subiecte similare:

True Detective, Mahershala Ali, Stephen Dorff

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells