Personaj cheie, eliminat din remake-ul live-action Mulan, de frica mișcării #MeToo

de Gloria Sauciuc în 5 Mar 2020
Filmul se va lansa pe marile noastre ecrane pe 27 martie

Lansarea Mulan, remake-ului live-action al animației clasice Disney, se apropie cu repeziciune, fapt ce a scos la lumină o serie de noi informații, urmate de reacții ale fanilor. Un personaj cheie din animația originală, lansată în 1998, a fost eliminat - în lumina mișcării #MeToo - iar fanii sunt frustrați, scrie romper.com.

Personajul masculin din povestea de dragoste a lui Mulan a fost schimbat; în loc de generalul Li Shang, conducătorul armatei chineze, îl vom vedea pe Chen Honghui (Yoson An), unul dintre soldații ce vor lupta împotriva hunilor alături de Mulan, fata curajoasă care - așa cum spune legenda - a îmbrăcat uniforma în locul tatălui ei pentru a-și apăra țara.

Fanii animației originale își amintesc că Li Shang fusese inițial dezamăgit de talentul în luptă a soldaților săi, dar îi forțează cu antrenamentele, scopul lui fiind „să facă bărbați din ei”, acesta fiind și laitmotivul celebrei melodii. De-a lungul animației, Li Shabg se apropie de Ping, alter- ego-ul masculin al lui Mulan, ceea ce unii critici consideră o dovadă a naturii bisexuale a personajului, scrie vice.com.

Pe de altă parte, producătorul Jason Reed spune că oamenii din spatele live-action-ului au considerat că personajul original Li Shan nu e potrivit pentru remake. „Cred că, în timpul mișcării #MeToo, să avem un personaj care e comandantul și - în același timp - iubitul eroinei e inconfortabil”, a spus Reed publicației Collider. Mișcarea #MeToo este despre abuzurile la locul de muncă al femeilor și despre hărțuirea sexuală.

Producătorul Jason Reed a mai spus publicației Collider că „am despărțit personajul Li Shang în două. Unul a devenit comandantul Tung (jucat de Donnie Yen), care va servi ca mentor al lui Mulan și tată surogat. Celălalt este Honghui (jucat de Yoson An), coleg de arme al lui Mulan, egal al ei”.

Li Shang nu este singurul personaj eliminat din live-action-ul Disney. Conform BBC, companionul înțelept al eroinei, dragonul Mushu nu va apărea în remake.

Exploreaza subiecte similare:

Mulan, Yoson An, Donnie Yen

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cavallioty pe 5 martie 2020 15:09
daca mai aveam nevoie de motive sa nu va acest film......
James21 pe 7 martie 2020 19:13
Film grozav! În cele din urmă am văzut FULL HD streaming de la Vrăjitoarele din pădure

Iată locul în care l-am văzut: FMOVIES21.ORG

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells