Pentru Jurassic World: Dominion s-au cheltuit 8 milioane de dolari cu securitatea sanitară

de Marina Florea în 7 Nov 2020
Jurassic World: Dominion se va lansa pe marile ecrane pe 11 iunie 2021

Jurassic World: Dominion încheie o etapă fără precedent de filmări după 18 luni, după 40.000 de teste COVID şi după milioane cheltuite pe proceduri, scrie deadline.com.

Jurassic World: Dominion a început faza de pre-producţie acum peste 18 luni, înainte de debutul pandemiei de Covid-19. Blockbusterul de 165 de milioane de dolari de la Universal şi-a încheiat producţia la studiourile Pinewood din Anglia după o etapă de filmări fără precedent, care a necesitat 40.000 de teste COVID, milioane de dolari cheltuite pe proceduri, şi izolarea timp de luni întregi a actorilor şi a echipei de filmare.

„Subiectul este unul sensibil”, a relatat regizorul Colin Trevorrow noaptea trecută, în timp ce se îndrepta către platoul de filmare a scenelor finale, în care vor mai apărea actorii veterani ai seriei - Sam Neil, Laura Dern şi Jeff Goldblum, plus actorii din Jurassic World Chris Pratt şi Bryce Dallas Howard și unii nou-veniţi precum Mamoudou Athie şi DeWanda Wise (despre care, în mod separat, aflăm că ar putea avea un rol central în episoadele următoare) plus, desigur, câţiva dinozauri.

„Nu sunt sigur cum trebuie să spun asta”, continuă Trevorrow. „A fost ceva remarcabil. Echipa noastră de filmare şi distribuţia au rezistat atât de bine. Producătorii au lucrat non-stop pentru a scoate ce e mai bun. A reuşit să dea inspiraţie”.

Această energie pozitivă a venit din multe surse, şi a început chiar la vârf. Donna Langley, preşedinte Universal Filmed Entertainment Group, a relatat: „pe măsură ce luptăm cu provocările prin care trece domeniul nostru în timpul pandemiei globale, natura colaborativă a acestei producţii ne-a permis să finalizăm în siguranţă aproape 100 de zile de filmări, şi suntem foarte mândri de ceea ce echipa noastră a reuşit să ducă la capăt”.

Aşa cum s-a aflat vara aceasta, Dominion a fost primul film de anvergură care să îşi reia producţia după ce pandemia a închis, în primăvară, totul, şi a pus pe „hold” toată industria de film. Universal a angajat o clinică privată, numită Your Doctor, să gestioneze asistenţa medicală a întregii producţii. Testarea a fost punctul cheie a măsurilor de securitate. Peste 40.000 de teste COVID-19 au fost realizate, şi 0,25% au ieşit pozitive, deci circa 100 de rezultate pozitive. Unele dintre ele au fost fals pozitive şi unele nu erau relevante pentru perioada petrecută la Pinewood. Studiourile au stabilit o „zonă verde” pentru actori şi pentru echipa de filmare, în care toţi cei care se aflau în perimetru erau testaţi zilnic. Două staţii de testare au fost construite în fiecare dintre capetele studiourilor Pinewood cu o capacitate de câte 1000 de persoane la fiecare două ore, fiecare staţie de testare având o echipă de medici, asistente medicale şi camere de izolare. Au fost amplasate peste 1800 de indicatoare COVID în perimetrul studiourilor, 150 de puncte cu dezinfectant de mâini şi 60 de lavoare în plus. Activităţile de curăţenie s-au dublat şi, seara, toate zonele publice şi spaţiile au fost dezinfectate prin nebulizare. Una peste alta, studiourile au cheltuit între 6 şi 8 milioane de dolari numai pe măsuri de securitate sanitară.

Pentru Trevorrow, Dominion vorbeşte despre perioada pandemiei. „Filmul este despre nevoia de a coexista şi de a supravieţui împreună. Dacă epidemia aceasta ne- a învăţat ceva este că avem nevoie ca, generaţii diferite, să ne protejăm unii pe alţii. A fost mişcarea potrivită la acest moment”.

Jurassic World: Dominion se va lansa pe marile ecrane pe 11 iunie 2021. Este categoric unul dintre cele mai aşteptate blockbustere ale anului viitor, după ce al doilea film al noii trilogii, Jurassic World: Fallen Kingdom (2018), a avut încasări de 1,3 miliarde de dolari, ajungând pe locul 15 în topul filmelor cu cele mai mari încasări din toate timpurile, scria Deadline.

Succesul celor două filme Jurassic World, cu încasări totale de aproape trei miliarde de dolari, a făcut ca franciza Jurassic Park să aibă una dintre cele mai bune medii de încasări per film, de 999 milioane de dolari, o medie mai bună decât a unor francize, nota Cinemagia într-un articol precedent. 

copyright foto Universal Pictures

Exploreaza subiecte similare:

Jurassic World: Dominion, Colin Trevorrow

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells