Película - Latin American Film & Experience, ediția a treia, în perioada 12-16 septembrie 2018

de Cinemagia în 5 Iul 2018
Pentru prima data în fața spectatorilor, o secțiune competițională dedicată filmelor provenite din America Latină

A treia ediție a festivalului Película - Latin America Film& Experience va avea loc între 12 și 16 septembrie 2018, la București, se vede într-un comunicat remis Cinemagia. Publicul va putea descoperi culturile altor țări, diferențele și similaritățile dintre România și zona Americii Latine. Festivalul se concentrează pe cultura latino-americană și combină armonios proiecțiile de filme cu demonstrațiile de dans, mâncarea și muzica, expozițiile de fotografie cu poveștile celor îndrăgostiți de această lume plină de pasiune și umanitate, pentru ca spectatorii să aibă parte de o experiență extraordinară, se mai vede în comunicat.

Festivalul Película este organizat de Freealize și Asociația Culturală Artichitana și este susținut onorific de ambasadele celor opt țări din America Latină prezente la București: Argentina, Brazilia, Chile, Cuba, Mexic, Peru, Venezuela, Uruguay. Lor li se alatură Ambasada Franței, Institutul Francez și Institutul Cervantes.

„Îi invităm alături de noi pe toți cei care doresc să descopere America Latină, dar și pe cei care au vizitat-o deja sau sunt născuți acolo. Timp de 5 zile încercăm să oferim publicului o experiență multisenzorială, o călătorie vie și complexă. Este al treilea an când festivalul este realizat aproape integral din surse proprii. În acest moment principalele ingrediente sunt pasiunea și o echipă de interni și voluntari minunați”, a spus Ileana Cecanu, orgnizatorul festivalului.

Ediția de anul acesta aduce pentru prima data în fața spectatorilor o secțiune competițională dedicată filmelor provenite din America Latină. Înscrierile au fost realizate prin intermediul platformei Filmfreeway și s-au încheiat la finalul lunii iunie. Titlurile ce vor face parte din competiție vor fi anunțate în luna august. Peru este țara în focus anul acesta la Película.

Ambasada Peru în România este invitatul de onoare al acestei ediții și consideră acest eveniment o ocazie perfectă pentru a pune în lumină artiștii tineri și foarte talentați, cultura tării, dar și pentru a suda relația dintre România și Peru. „Republica Peru, ca moștenitoare a uneia dintre cele mai vechi civilizații din lume, oferă o largă și uimitoare gamă de atracții culturale. Ambasada Republicii Peru încearcă să împărtășească aceste bogății unicat cu publicul din România, prin diferitele activități culturale. Cu ocazia participării Republicii Peru în calitate de invitat de onoare a ediției a treia "Pelicula", suntem încântați să anunțăm că doi regizori peruani ale căror filme vor fi proiectate anul acesta la festival: Javier Corcuera și Enrica Perez, vor fi alături de noi pe parcursul evenimentului. Spectatorii vor putea, de asemenea, „să experimenteze” Peru prin muzică, expoziții de fotografii, o degustare de mâncare a bucătăriei sale renumite în întreaga lume și multe alte surprize ce vă așteaptă să le descoperiți” - au declarat reprezentanții Ambasadei Republicii Peru la București.

Festivalul Película este unul interactiv, astfel că printr-o participare activă, audiența va avea parte de o experiență completă, colorată și memorabilă, se vede într-un comunicat remis Cinemagia.

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells