Oz, Mare şi Puternic în box-office-ul american

de Cristina Grigore în 11 Mar 2013
A intrat în top pe locul întâi, cu 80,3 milioane de dolari încasări doar în Statele Unite

Filmul lui Sam Raimi, Oz: The Great and Powerful, a devenit în acest sfârşit de săptămână cel mai bun debut din box-office-ul american de anul acesta, cu 80,3 milioane de dolari încasări şi locul trei în topul încasărilor lunii martie (după Alice in Wonderland, cu 116,7 milioane şi The Hunger Games, cu 152,5 milioane). Oz a strâns şi din afara Statelor Unite 69,9 milioane de dolari, ceea ce duce totalul încasărilor sale la 150,2 milioane.

Pe locul doi a coborât liderul săptămânii trecute, Jack the Giant Slayer, cu doar 10 milioane de dolari încasări în acest week-end. În acest moment, filmul a adunat din toată lumea doar 66,4 milioane de dolari la un buget de producţie de 195 de milioane, una dintre cele mai mari ratări cinematografice din acest an.

Identity Thief coboară şi el pe doi, cu 6,3 milioane de dolari, urmat de o altă nouă intrare în topul zece al încasărilor nord-americane. Dead Man Down, cu un tomatometru curent de 38 de procente, a avut încasări de doar 5,4 milioane şi poate fi considerat şi el o bombă a box-office-ului lui 2013.

Snitch se află pe locul cinci (5,1 milioane de dolari), iar pe şase găsim comedia 21 and Over cu aceeaşi cifră de încasări, urmat de Seif Haven (3,8 milioane), Silver Linings Playbook (3,7 milioane), Escape from Planet Earth (3,2 milioane) şi, pe zece, The Last Exorcism Part II (3,1 milioane).

Exploreaza subiecte similare:

Sam Raimi, Oz: The Great and Powerful, Alice in Wonderland, The Hunger Games, Jack the Giant Slayer, Identity Thief, Dead Man Down, Snitch, 21 and Over, Safe Haven, Silver Linings Playbook, Escape from Planet Earth, The Last Exorcism Part II

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
catasmile17 pe 11 martie 2013 10:10
Era de asteptat !
Iulian. pe 11 martie 2013 13:22
Sa fi contribuit si 3D-ul la aceste incasari?..Extrem de probabil,apoi daca spectacol e publicul atat asteapta,nu vor neaparat interpretare deosebita,fiori..etc.
mariusdbrsc pe 11 martie 2013 21:01
EXACT dar mai trebuie sa ne clatim si noi ochii si sa ne golim mintile cateodata
SANDA45 pe 11 martie 2013 15:30
evident...
AndreBlack pe 11 martie 2013 15:34
Era de asteptat , oricum Oz o sa incaseze foarte multi bani .
alex_il_fenomeno pe 29 martie 2013 15:05
Mai are destul pana isi scoate bugetul. Dar va reusi acest lucru...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells