Nouă actori principali înlocuiți în timpul filmărilor unor producții uriașe

de Gloria Sauciuc în 28 Mar 2016
„Predator” a fost filmul care l-a consacrat pe Arnold Schwarzenegger ca megastar de acţiune. Însă și Van Damme a fost distribuit

Este nevoie de mult talent şi diplomaţie pentru ca un actor să rămână un star la Hollywood. La fel ca orice alt loc de muncă, dacă nu-ţi faci bine treaba, poţi să fii concediat. Mulți actori au fost concediați din filme mari, deoarece nu au reușit să-şi respecte partea lor de înţelegere.

Desigur, nu este întotdeauna vina actorului. Uneori, regizorul sau producătorul pur și simplu caută altceva și decide că cel mai bun mod de a face acest lucru este prin concedierea unuia dintre actorii principali chiar în timpul filmărilor. Motivele sunt diverse, unele justificate, altele absurde, însă aceste concedieri pot schimba filmul cu totul...

9. James PurefoyV de la Vendetta

Motivul concedierii: voce insuficient de ameninţătoare

În viziunea originală a fraţilor Wachowski asupra romanul grafic, justiţiarul V mascat urma să fie interpretat de actorul James Purefoy, un actor relativ necunoscut, cu roluri mai mici în „Povestea unui cavaler” și „Resident Evil”. După 6 săptămâni de filmări, producătorul Joel Silver a decis să-l schimbe cu Hugo Weaving, ameninţarea din „Matrix”. S-a spus atunci că Purefoy era nefericit purtând masca ore în şir, însă Silver a susținut ulterior că l-a concediat pentru că vocea lui nu era destul de amenințătoare.

8. Harvey KeitelApocalipsul acum

Motivul concedierii: Prea agresiv

Filmul lui Francis Ford Coppola este încă unul dintre cele mai reuşite şi mai intense filme de război făcute vreodată, dar şi unul dintre cele cu mari probleme de producţie. Un taifun a oprit temporar producția, producătorii au încercat să folosească cadavre reale, Marlon Brando nu a știut replicile şi s-a ras în cap fără să spună nimănui, iar Martin Sheen, beat fiind, s-a tăiat destul de rău în timp ce improviza un număr de karate.

Toate acestea au fost agravate de faptul că, la trei săptămâni în filmare, Coppola l-a concediat pe Harvey Keitel, care-l interpreta pe căpitanul Willard, singurul actor din producție cu ceva experiență militară. El a început să-i reamintească regizorului de aceasta cu fiecare ocazie, certându-se cu el privind logistica scenelor, până la punctul în care Coppola a decis că nu  merită durerile de cap. Coppola a susţinut că l-a concediat pentru că nu se potrivea cu natura mai pasivă a căpitanului Willard.

7. Samantha Morton – Ea/Her

Motivul concedierii: Vocea ei „nu se potrivea”

Samantha Morton este actriţa concediată de regizorul Spike Jonze după ce şi-a încheiat rolul în întregime! Ea fusese distribuită să joace vocea sistemului de operare al computerului în SF-ul romantic „Ea”, însă după ce şi-a terminat treaba, lui Jonze nu i-a plăcut cum suna vocea ei. „Când am ajuns în editare, ne-am dat seama că ce am făcut împreună cu Samantha nu se potrivea cu personajul, și așa am ajuns să refacem distribuţia.”

6. Jean-Claude Van Damme – Predator

Motivul concedierii: Prea multe plângeri

„Predator” a fost filmul care l-a consacrat pe Arnold Schwarzenegger ca megastar de acţiune. Însă Van Damme a fost inițial distribuit ca actor cascador în costum de vânător extraterestru. Viitorul star al artelor marţiale, pe atunci fără experiență, a purtat costumul Predator în conceptul original, destul de caraghos şi diferit de fiara care a devenit. Mai mult, Van Damme a fost informat greșit despre rol, cum că acest costum i-ar acoperi corpul doar parţial, astfel încât fața lui s-ar vedea și ar putea executa repertoriul său de arte marțiale în scene de luptă. Nimic mai neadevărat.

Atitudinea actorului începător nu a fost binevenită pe platoul de filmare, iar echipa de efecte speciale a refăcut complet costumul, așa că nu au mai avut nevoie de JCVD. 

5. James RemarAliens

Motivul concedierii: Diferenţe creative

Există vreun motiv de concediere mai cuprinzător şi mai ambiguu decât „diferențe creative”? Este sintagma vehiculată când James Remar a fost concediat la mijlocul flmărilor de la „Aliens”. Remar a fost inițial distribuit în rolul caporalului Dwayne Hicks, un rol important, imediat după Ripley jucat de Sigourney Weaver.

În ultimii ani, Remar a dat vina pe obiceiul de a consuma droguri pentru comportamentul îngrozitor afișat pe platoul de filmare, care a forțat în cele din urmă mâna lui James Cameron: „Am fost inițial distribuit ca Dwayne Hicks și am fost concediat după câteva săptămâni de filmare pentru ca am fost arestat pentru posesie de droguri, iar Michael Biehn m-a înlocuit”, a declarat Remar.  

4. Anne HathawayUn pic însărcinată

Motivul concedierii: Diferențe creative

„Un pic însărcinată” l-a ajutat pe Judd Apatow să-şi consolideze faima de regizor original, mai ales pentru că Seth Rogen, Paul Rudd, Leslie Mann, Jason Segal şi Jonah Hill şi-au jucat bine rolurile. De fapt, doar Katherine Heigl a fost criticată ca fiind prea ţeapănă şi lipsită de carismă ca să se adapteze spiritului filmului.

S-ar fi descurcat Anne Hathaway mai bine? Hathaway, în ascensiune după succesul comercial „Diavolul se îmbracă de la Prada”, a avut rolul jurnalistei Alison Scott în pre-producţie. Hathaway și-a exprimat îngrijorarea privind realismul scenei nașterii aproape de sfârșitul filmului și a refuzat să facă filmul dacă acesta nu se schimbă. Apatow a refuzat s-o schimbe. Restul e istorie.

3. Richard Gere – The Lord's of Flatbush

Motivul concedierii: Certurile cu celelalte staruri

Dacă e să ne luăm după Sylvester Stallone, Richard Gere a fost un nemernic pe platourile de filmare ale dramei despre maturizare „Lords of Flatbush”. Se pare că cei doi tineri actori nu a putut găsi în 1974 o cale de se înţelege pe platourile de filmare, iar rezultatul a fost că Gere a fost concediat din filmul care ar fi însemnat debutul său. Chiar și în propria variantă a lui Sly, este imposibil să spui cine a fost ticălosul mai mare dintre cei doi. Se pare Gere că a fost puţin cam dur cu Stallone în timpul unei repetiţii, în contextul unei scene de luptă, aşa că nu pare prea greu de crezut că Gere, care era foarte tânăr, a fost pur și simplu puţin prea zelos. Sly a luat-o prea în serios.

2. Stuart Townsend – Stăpânul inelelor

Motivul concedierii: Prea tânăr

Alegerea membrilor potriviți în distribuţia filmului „Stăpânul inelelor” era esențială. Având în vedere timpul, efortul și banii implicaţi în trilogia blockbuster, o decizie proastă în acest sens ar fi costat casa de producţie milioane de dolari și ar fi afectat reputația lui Peter Jackson.

Din păcate, Jackson nu a nimerit din prima distribuţia. Prima lui alegere pentru rolul lui Aragorn a fost Stuart Townsend, în vârstă pe atunci de 29 de ani (care este cunoscut pentru Dorian Gray din „Liga”), schimbată după ce regizorul a decis că Townsend nu era suficient de matur pentru a juca convingător rolul.

1. Eric StoltzÎnapoi în viitor

Motivul concedierii: Insuficient de amuzant

Mulțumită inteligenţei sale ciudate şi entuziasmului său de tocilar, Michael J. Fox a transformat franciza într-una dintre cele mai iconice din toate timpurile. Dar iniţial Eric Stoltz a fost alegerea lui Robert Zemeckis.

De fapt, se filmase o parte considerabilă din film înainte ca producătorul Steven Spielberg, după ce a văzut câteva imagini de la filmâri, a decis pur și simplu că Stoltz nu era suficient de amuzant pentru a interpreta rolul lui McFly.  Evident, Stoltz era puţin prea intens pe platoul de filmare. Se mai spune şi că l-a învineţit pe Thomas F. Wilson, care l-a jucat pe Biff, pentru că acest a insistat să-şi folosească  pe deplin forţa când l-a împins într-o scenă...

Exploreaza subiecte similare:

James Purefoy, V for Vendetta, Harvey Keitel, Apocalypse Now, Samantha Morton, Her, predator, Anne Hathaway, Knocked Up, Richard Gere, Sylvester Stallone, The Lord's of Flatbush, James Remar, Aliens, Stuart Townsend, The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring, Eric Stoltz, Back to the Future

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells