My Little Pony, un curcubeu de emoţii

de Cristina Grigore în 14 Oct 2017
Aventura lui Twilight Sparkle, Rainbow Dash, Rarity, Fluttershy, Pinkie Pie şi Apple Jack a intrat în cinematografe din 13 octombrie

Transformat în lungmetraj, serialul de animaţie ce a cucerit inimile fetiţelor (şi, într-o oarecare măsură, şi pe ale băieţeilor) arată foarte frumos pe un ecran mare. Ai impresia că urmăreşti un anime, combinat cu un film Disney  – după ochii mari ai poneilor, numerele muzicale şi antagonistul caricatural şi cornut. E ca una din păjiturile de la petrecerile lui Pinkie Pie – atrăgătoare şi frumos decorată.

Realizatorii s-au menţinut extrem de aproape de universul original, creat de Lauren Faust pentru Friendship is Magic, aşa că atât eu, cât şi fetiţa mea (un fan al serialului), ne-am bucurat să vedem că nici nu s-a făcut saltul la 3D, nici nu au fost alterate, cumva, personajele principale. Twilight Sparkle (aici prinţesă), Rainbow Dash, Rarity, Fluttershy, Pinkie Pie şi Apple Jack sunt la fel de trăsnite, de diferite şi de simpatice (şi arată fix la fel), iar din echipă nu lipseşte micul dragon-ajutor al lui Twillight, Spike.

Povestea nu este una originală, însă nici nu devine plictisitoare. Prinţesa Twillight trebuie să salveze Equestria (regatul poneilor), de o ameninţare venită cu… o navă zburătoare. Comandanta Tempest le anihilează pe celelalte trei prinţese ce păzesc regatul şi vrea să se folosescă de magia lor pentru a-l face astfel atotputernic pe Regele Storm. Poneii sunt transformaţi în sclavi, iar Twilight şi prietenele ei scapă ca prin minune, însă au un drum lung şi dificil înainte. Tocmai puterea pe care nu a reuşit să o captureze Tempest, cea a prieteniei – le va fi ghid şi lecţie, iar cei mici vor rămâne cu acest mesaj important, pe lângă care vor reţine şi importanţa altruismului şi a muncii în echipă.

Aventura îi va purta pe cei şase ponei prin aer, un oraş neprietenos dintr-un ţinut arid, adâncurile magice ale apelor, dar şi printr-o serie de emoţii, ce îi vor face pe cei mici să se identifice cu unele dintre personaje. Avem parte şi de puţin umor – ajutat, se pare, şi de traducerea în limba română: un ponei este ocupat „până peste coamă”, soarta unui personaj ameninţat cu evacuarea aeriană este… „în aer”, iar Rainbow Dash execută un „curcuboom sonic”…

Vedem şi piraţi, ponei-sirenă, urmăriri - scenele de acţiune sunt antrenante şi antrenează abilităţile şi personalitatea fiecaruia dintre cei şase prieteni. Antagonista Tempest are o istorie credibilă (şi emoţionant prezentată), bine integrată în acţiune şi în demonstraţia a ce însemnă prietenia.

Villain-ul central, Regele Storm, un fel de rock-star răutăcios şi cu maniere proaste, nu este însă deloc dezvoltat, ca şi cum nu ameninţarea lui ar fi fost pericolul cel mai mare, ci lipsa încrederii şi a bunătăţii dintre ponei, elemente fără de care „magia” de care dispuneau era inutilă.

Printre vocile originale ale animaţiei i-am remarcat pe Liev Schreiber (Regele Storm), Zoe Saldana (Capitain Celaeno), Emily Blunt (Tempest Shadow). Vedetele dublajului în limba română sunt Adela Popescu (Fluttershy), Radu Vâlcan (Storm) şi Cătălina Grama/Jojo (Rarity).

Filmul are o reuşită coloană sonoră, pe care se regăseşte, printre alţii, şi celebra cântăreaţă Sia (care are, de altfel, şi un corespondent în film). Muzica a fost bine primită de cei mici, care şi-au exprimat dorinţa de a reasculta unele melodii. Alţii chiar au cerut să mai vadă încă o dată filmul – încă un motiv pentru care îl recomandăm familiei, căci această "prăjitură" curcubeu, în multele sale arome şi culori, are gust şi pentru părinţi.

 

Exploreaza subiecte similare:

My Little Pony: The Movie

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
danut_iulian pe 14 octombrie 2017 21:02
Adevarat este o animatie foarte frumoasa mia palcut enorm de mult.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells