Meghan Markle pierde prima rundă în procesul din Anglia pentru încălcarea vieții private

de Gloria Sauciuc în 2 Mai 2020
Judecătorul susține că acuzațiile nu sunt fondate, considerându-le irelevante pentru a stabili eventuala vinovăție a ziarului

Un judecător a hotărât în defavoarea fostei actrițe Meghan Markle în procesul intentat de soția Prințului Harry împotriva publicației britanice Mail on Sunday, scrie hollywoodreporter.com.

Fosta ducesă de Sussex a pierdut primul verdict într-o instanță londoneză vineri, atunci când un judecător a respins o parte din procesul intentat de către actriță împotriva editorului unui ziar britanic, după ce acesta publicase fragmente din scrisoarea lui Markle către tatăl ei, cu care are o relație dificilă.

Meghan a dat în judecată și Associated Newspapers pentru încălcarea dreptului la viață privată și pentru încălcarea copyright-ului, anul trecut, după o serie de articole publicate pe Mail on Sunday ce reproduceau părți din scrisoarea pe care i-a scris-o tatălui în august 2018, la câteva luni după ce ea devenea soția Prințului Harry al Marii Britanii.

Într-o hotărâre judecătorească, vineri, judecătorul Mark Warby a contestat unele dintre cauzele susținute în proces, inclusiv aceea că ziarul ar fi acționat „necinstit” citând numai fragmente din scrisoare. Warby, de asemenea, a contestat plângerea că Associated Newspapers ar fi „stârnit” cu bună știință o dispută între actriță și tatăl ei, Thomas Markle, și că ar fi avut în plan să publice știri indecente sau ofensatoare la adresa ei.

Judecătorul susține că acuzațiile nu sunt fondate, considerându-le irelevante pentru a stabili eventuala vinovăție a ziarului pentru acțiunile ilegale menționate în plângerea ducesei, anume: folosirea cu rea-credință a unor informații personale, încălcarea drepturilor de copyright și încălcarea „Data Protection Act”. Totuși, Warby a spus că plângerile deocamdată respinse pot fi readuse în discuție ulterior.

Editorul ziarului, Associated Newspapers, respinge acuzațiile. Meghan a susținut pâna acum că dacă va câștiga procesul, toate daunele pe care le-ar primi ar fi donate pentru o organizație caritabilă împotriva bullyingului. Avocații actriței susțin că scrisoarea, scrisă de mână, ar fi fost „un mesaj intim și privat” de la fiică la tată, acuzând publicația că ar avea-o pe Meghan în vizor cu „tactici manipulative, care sunt necinstite și care distorsionează adevărul”.

„Drepturile ducesei au fost încălcate; limitele legale ale vieții personale au fost încălcate”, susțin avocații actriței într-o declarație avută vineri. Aceștia își exprimă surpriza față de concluzia judecătorului, care - după ei - „sugerează că un comportament necinstit nu e relevant”, dar adaugă că „elementele centrale ale acestui caz nu se schimbă și continuă să evolueze”.

Thomas Markle trebuia să își conducă fiica la altar la căsătoria ei cu Prințul Harry în mai 2018, însă a contramandat în ultima clipă, invocând probleme cardiace. Tatăl, fost director de imagine în televiziune, a mai dat ocazional interviuri mass-media, plângându-se în decembrie 2018 că ar fi „urmărit” de Meghan după nuntă. Interviurile și relația lui Markle cu fiica sa au complicat intrarea acesteia în familia regală.

Exploreaza subiecte similare:

Meghan Markle

Alte știri din cinema

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells