Jack the Giant Slayer, victorie ”amară” în box-office-ul american

de Cristina Grigore în 4 Mar 2013
Producția lui Bryan Singer a avut încasări de 28 de milioane de dolari, la un buget de producție de aproape șapte ori mai mare

Aventura fantasy 3D a lui Brian Singer apare să fie pentru 2013 ce a însemnat și John Carter pentru 2012, un răsunător eșec la box-office. În comparație cu nou-lansările acestei săptămâni – 21 and Over și The Last Exorcism Part II – încasările sale par semnificative, fiind situate în jurul sumei de 28 de milioane de dolari, însă, conform datelor analizate de BoxOfficeMojo.com, nesatisfăcătoare.

La un buget de producție de 200 de milioane de dolari, plus cheltuielile de promovare, ce trimit către suma de 300 de milioane de dolari, filmul mai are o mulțime de recuperat din încasările internaționale pentru a atinge măcar suma care a fost necesară pentru producție. Asemenea lui John Carter, pelicula de anul trecut , Jack the Giant Slayer are mari șanse să devină una din ”bombele” majore ale box-office-ului ultimilor ani.

Pe locul doi în top coboară Identity Thief, cu 9,7 milioane de dolari, urmat pe trei de 21 and Over, o încercare de a replica succesul comediei cu adolescenți Project X, însă nu la fel de reușită. Filmul a avut încasări mulțumitoare, de 9 milioane de dolari la un buget de doar 13 milioane.

Pe patru își face loc The Last Exorcism Part II, ce își ia partea de 8 milioane de dolari din încasările totale ale acestei săptămâni, o continuare ce atras mult mai puțini spectatori în cinematografe decât filmul original, dar care a și fost realizată cu doar 5 milioane de dolari.

Locul cinci este ocupat de Snitch (7,7 milioane), urmat de animația Escape from Planet Earth (6,7 milioane), Safe Haven (6,3 milioane), Silver Linings Playbook (5,9 milioane), A Good Day to Die Hard (4,5 milioane) și, pe zece, Dark Skies (3,6 milioane).

Exploreaza subiecte similare:

21 and Over, The Last Exorcism Part II, Jack the Giant Slayer, Identity Thief, Project X, Snitch, Escape from Planet Earth, Safe Haven, Silver Linings Playbook, A Good Day to Die Hard, Dark Skies

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
monicarusu25 pe 4 martie 2013 09:29
ce pacat! mie mi-a placut.
aavramescu23 pe 4 martie 2013 10:03
Pe bune? Ma bucur pentru tine. L-ai vazut tras in cinema sau ai fost in America sa-l vezi? La noi are premiera la cinema pe 22 martie. Dar eu o sa-l vad abia pe 13 aprilie cand merg la Timisoara pentru ca in jud Caras-Severin nu avem cinematograf. Atunci cand merg vad 3-4 filme pentru ca altfel nu merita drumul pana acolo.
Mishu25 pe 4 martie 2013 19:39
Uite cum au facut la Onesti http://www.youtube.com/watch?v=Z3Rk85Iu9tM ..arata ca o sala de multiplex, in trepte..vad ca ruleaza 2-3 filme pe sapt
Bayard pe 4 martie 2013 12:36
Nu inteleg cum au putut sa dea 300 milioane pe filmul asta!!! Au fost nebuni??? ce sanse aveau sa-si recupereze investitia??? ca asta insemna incasari probabil de peste 500 milioane!! Ca sa nu mai zic ca e lansat primavara.

E pacat, am auzit ca e un film de vazut, peste alte filme de genul asta, care reimagineaza basme. Pana la urma nu prea conteaza :), au scos filmul, ce-mi pasa mie ca ies in pierdere?? Oricum nu e un film facut sa fie continuat.... cum a fost John Carter. Da, la ala am avut regrete mari.

Nimicdinceparafi pe 4 martie 2013 14:39
*195 de mil
Nimicdinceparafi pe 4 martie 2013 19:51
Oricum ,risipa de bani,pt niste capacauni care arata de toata jena.
MikkaelWolfganger pe 4 martie 2013 16:23
Mno...s-a cam saturat piata de atatea productii inspirate din povestile copilariei, abordate intr-o maniera matura si ,sa zicem,violenta.Dupa Red Riding Hood, Snow White and the Huntsman si mai ales dupa Hansel si Gretel, e greu sa mai prostesti publicul si cu Jack The Giant Slayer,chiar daca si mie mi se parea mai promitator ca Hansel si Gretel.
AndreBlack pe 4 martie 2013 17:06
Nu cred ca o sa ajunga ca John Carter cu toate ca mie mi-a placut foarte mult John Carter .
geese1 pe 4 martie 2013 17:51
nu o sa aiba nicio problema, fiindca intotdeauna exista tari precum Romania, unde multi se duc la cinema ca sa vorbeasca pe intuneric. :))
Iulian. pe 4 martie 2013 18:24
Din entuziasm ori pripire,filmele americane au un buget mai mult decat satisfacator si apoi se plang oarecum din cauza veniturilor..o fi fost Bryan Singer cel ce i-a facut sa se bage buluc la a acorda o suma indestulatoare.
SANDA45 pe 4 martie 2013 19:03
cum sa dai 300 de milioane pe un asemenea film?
Nimicdinceparafi pe 5 martie 2013 00:17
Cu teama in suflet ca nu-i vei mai recupera vreodata...:))
alex_il_fenomeno pe 23 martie 2013 17:53
Cred ca mai are timp sa isi recupere banii, cel putin pe plan mondial.
alex_il_fenomeno pe 23 martie 2013 17:54
recupereze*

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells