Iată primele imagini, efervescente, din noul film West Side Story, regizat de Steven Spielberg

de Gloria Sauciuc în 17 Mar 2020
Deopotrivă strălucitor și aspru, filmul are o poveste à la Romeo și Julieta între Tony și Maria, pe un fundal contemporan de bande de cartier, rasism și violență în umbra zgârie-norilor

Steven Spielberg visa să facă West Side Story - o poveste de dragoste fierbinte și o poveste despre o crimă - încă din copilărie. Recenta realizare a filmului a împlinit regizorului un mare vis. Data de lansare a producției este 18 decembrie 2020. O serie de imagini au fost date publicității, iar ce vedem ne încântă.

Pe când era copil în Phoenix la sfârșitul anilor 50, Spielberg auzise coloana sonoră a muzicalului, și încerca să își imagineze acțiunea și dansul care ar putea să o însoțească.

„Mama mea cânta la pian”, relatează regizorul, pentru publicația Vanity Fair. „Toată casa noastră era ornată cu albume de muzică clasică, și am crescut înconjurat de muzică clasică. West Side Story a fost, de fapt, prima piesă comercială care a fost permisă la noi acasă...”

West Side Story a fost o senzație globală atunci când, în 1957, ajungea pe Broadway cu un scenariu de Arthur Laurents, muzica de Leonard Bernstein, versurile de Stephen Sondheim care au făcut generații să leșine ori să privească cu sufletul la gură. Deopotrivă strălucitor și aspru, filmul are o poveste à la Romeo și Julieta între Tony și Maria, pe un fundal contemporan de bande de cartier, rasism și violență în umbra zgârie-norilor.

Atunci când regizorul Robert Wise și coregraful Jerome Robbins au adaptat producția într-un film în 1961, West Side Story a depășit recordurile de box office pentru musical-uri și a dominat Oscarurile, câștigând 10 premii, inclusiv pentru cel mai bun film.

„Povestea nu este doar un produs al momentului, dar atunci când s-a întors a revenit cu un fel de furie socială”, relatează Spielberg. „Chiar am vrut să relatez acea experiență portoricană a imigrației în Statele Unite și a efortului de a-ți face un rost, de a avea copii și de a te lupta cu obstacolele xenofobiei și a prejudecăților rasiale”.

Filmul cu lansare la noi în luna decembrie, o are pe nou-venita Rachel Zegler într-un rol jucat initial pentru Natalie Wood - inocenta Maria, dintr-o familie portoricană care a venit la New York pentru o viață mai bună în boom-ul de după cel de-Al Doilea Război Mondial. Iubitul ei, un băiat de cartier, este Tony (Ansel Elgort din Baby Driver), cândva conducătorul unei bande locale de băieți răi numită Jets, bandă pe care a lăsat-o în urmă. Foștii prieteni ai lui Tony sunt implicați într-o luptă violentă cu o bandă rivală de portoricani, Sharks (Rechinii), conduși de fratele Mariei Bernardo.

Atunci când o petrecere în cartier degenerează în violență, cea mai bună prietenă a Mariei, Anita, încearcă să fie vocea rațiunii. Jucată de către Ariana DeBose, Anita are unul dintre cele mai vioaie numere din West Side Story, lăudând viața în Statele Unite în melodia „America”.

Rita Moreno a câștigat un Oscar pentru cel mai bun rol secundar în rolul Anitei din filmul original, și acum - la 88 de ani - s-a întors în altă poziție în filmul lui Spielberg. Moreno a devenit producător executiv al filmului, la cererea lui Spielberg, care i-a cerut să împărtășească perspectivele asupra acelui timp și loc cu actorii mai tineri.

Exploreaza subiecte similare:

Ariana DeBose, Natalie Wood, Rachel Zegler, Ansel Elgort, Robert Wise, Steven Spielberg, West Side Story, Rita Moreno

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells