Iată cum filmul cu Palme d'Or Parasite a depășit Avengers: Endgame la box office

de Gloria Sauciuc în 10 Nov 2019
Film sud-coreean Parasite, acum în cinematografele noastre, a reușit 15 zile la rând să aibă o medie per cinema mai bună decât cel mai popular film al lui 2019

Nu există dubii: anul 2019 aparține lui Avengers: Endgame. Cu încasări totale de 2,798 miliarde dolari, ultimul film cu supereroi de la Marvel l-a bătut pe Avatar pentru a deveni filmul cu cele mai mari încasări din toate timpurile. Aici vorbim de statistici globale. Pe lista hit-urilor la box office din SUA - însă - Endgame încă se află în urma lui Star Wars: Episodul VII - The Force Awakens (858 milioane de dolari față de 936 de milioane). Și, se pare, Endgame este și în urma altui film - în box-office-ul local - un film tot din 2019, scrie Forbes: Parasite/Parazit.

Parasite, al lui Bong Joon-ho, a avut un succes neașteptat, încasând 104,9 milioane de dolari la nivel global, conform Boxofficemojo. com. Și, dacă numai 9,4 milioane de dolari din acest total au venit din Statele Unite, acest lucru se explică printr-o distribuție foarte limitată. În cea de-a patra săptămână de rulare în Statele Unite, Parasite este proiectat în numai 461 de săli - pe când Endgame, în cea de-a patra săptămână, a fost proiectat în 4220 de săli... Ce poate însemna acest lucru?

Forbes explică: atunci când comparăm filmul lui Bong Joon-ho și producțiile Marvel în bază zilnică, media per-sală a lui Parasite a depășit-o în mod constant pe cea a lui Endgame. Pentru primele 15 zile de proiecție în sălile de cinema, de fapt, Parasite a depășit Endgame în media per-sală de fiecare dată. Asta s-a întâmplat până în cea de-a șaisprezecea zi de rulare de la debut, în care media Endgame de 5907 dolari per-sală a depășit-o pe cea a lui Parasite, de 5 478 dolari per-sală. Trendul filmului Parasite a fost reluat după ziua a 16-a, totuși, și a continuat ascendent până weekendul trecut.

După ce difuzarea lui Parasite în Statele Unite s-a extins de la 129 de săli la 461, media filmului lui Bong Joon-ho a scăzut sub nivelul lui Endgame în zilele a 22-a, a 23-a și a 24-a. Pe de o parte, Endgame pare să aibă un dezavantaj clar în competiție.

Filmul a avut o deschidere care poate fi considerată una dintre cele mai ample din Statele Unite, cu premiera în 4662 de săli, așa că e normal ca media per-sală să fie mai scăzută. Însă, chiar și așa, Endgame a marcat o medie de 76 601 dolari per sală, ceea ce îl pune la ora actuală la nr. 59 în lista tuturor filmelor de la box-office-ul american.

Endgame a fost, până acum, evenimentul cinematografic al anului și încununarea celei de-a treia faze a Marvel Cinematic Universe; și, totuși, Parasite a avut cel mai bun weekend de deschidere considerând media per sală din 2019 cu 131.072 dolari.

Mai mult, alte două filme din 2019 l-au depășit pe Endgame cu proiecțiile de weekend în această categorie. Primul dintre ele, The Farewell l-a depășit pe ultimul dintre filmele Avengers cu o medie de 88,915 dolari în patru săli, între 12 și 14 iulie. Apoi, câteva săptămâni mai târziu, Jay and Silent Bob  a urcat o linie, atrăgând 93 520 de dolari dintr-o singură proiecție.

Pe lista de box-office generala, Parasite e pe locul 15, rebot-ul Jay and Silent Bob e pe locul 36 și The Farewell pe locul 41, toți în fața lui Avengers: Endgame. De fapt, Jojo Rabbit nu este mult în urma lui Endgame. Acum abia două weekenduri, Rabbit a avut o medie de 69,911 dolari din cele cinci proiecții.

Trebuie menționat că nu este ușor de depășit filmul cu cele mai mari încasări ale tuturor timpurilor la aproape orice categorie. Dar iată că un film sud-coreean, Parasite, acum în cinematografele noastre, a reușit 15 zile la rând.

Exploreaza subiecte similare:

Parasite

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cavallioty pe 10 noiembrie 2019 16:44
desi imi plac statisticile materialul de mai sus e asa de cacao,daca nu este un material de promovare al filmului Parasite atunci este o incercare patetica de a atrage utilizatori pe site,sunt atatea subiecte legate de statisticile incasarilor incat te-ai agatat de una din cele mai proaste Gloria,mai bine o ajuti pe colega Cristina care e paralela pe subiect
danny987 pe 11 noiembrie 2019 01:44
Bine zis!
petremihai pe 10 noiembrie 2019 22:12
Ce articol penibil, face niste comparatii de tot rasul. Si nici macar nu e bine informat. Sunt mult mai multe filme cu o medie mai buna decat Avengers, dar lansate intr-un numar extrem de mic de sali. Este absolut normal ca astfel de filme sa aiba o medie excelenta, fiind de nisa. Si daca aceste filme erau lansate in 4000 de sali rezultatul de box office era cam acelasi pentru ca spectatorii interesati de film au fost putini cat pentru cele cateva sute de sali. Mai multe sali nu ar fi adus mai multi spectatori. Asta e un articol absolut jenant scris de un habarnist care crede ca se pricepe la un asemenea subiect.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells