I Wanna Dance With Somebody, biografia lui Whitney Houston, are trailer oficial. Iată-l aici!

de Gloria Sauciuc în 16 Sep 2022
În anii '90, Whitney Houston era cel mai bine plătită actrița de culoare de la Hollywood

Primul trailer pentru I Wanna Dance With Somebody, biografia oficială a celebrei Whitney Houston, a fost dat publicității. Filmul urmează să aibă premiera în România pe 23 decembrie 2022, conform distribuitorului în România a producției marca Sony Pictures. Naomie Ackie, născută la Londra, va juca rolul celebrei dive, chiar dacă aceasta era din Newark, New Jersey.

Acțiunea filmului urmărește viața cântăreței din copilărie și până la moartea prematură în 2012, la 48 de ani.

Din palmaresul actriței britanice Naomie Ackie, premiată cu BAFTA, fac parte Star Wars: Episode IX – The Rise of Skywalker, Master of None și The End of the F***ing World.

Alături de Ackie apar Stanley Tucci în rolul mentorului lui Houston, Clive Davis. Ashton Sanders va juca rolul soțului lui Houston, cântărețul de R&B Bobby Brown. Clarke Peters și Tamara Tunie vor juca rolul părinților lui Houston, iar prietena și asistenta ei, Robyn Crawford, va fi jucată de Nafessa Williams. Regia musical-ului e semnată de către Kasi Lemmons, care a mai semnat Harriet (2019) și clasicul film cult Eve’s Bayou, cu Lynn Whitfield și Samuel L. Jackson (1997). Scenariul este semnat de către Anthony McCarten (The Theory of Everything – 2014, Bohemian Rhapsody – 2018 și The Two Popes – 2019).

Mama lui Houston, Cissy, a fost câștigătoare de premiu Grammy cu grupul The Sweet Inspirations, cântând de-a lungul timpului cu Elvis Presley, Aretha Franklin și Bette Midler, iar verișoara Dionne Warwick este o altă legendă a muzicii pop. Societatea care deține drepturile asupra biografiei artistei a fost implicată, alături de soțul văduv Davis, care este și unul dintre producătorii filmului.

De la moartea cântăreței au mai existat proiecte legate de biografia acesteia. În 2018, regizorul Kevin Macdonald realiza un documentar controversat, Whitney, în care fratele cântăreței o acuza de abuz pe verișoara sa, dând naștere unor controverse în familie. În 2017, Whitney: Can I Be Me? De la regizorii Nick Broomfield și Rudi Dolezal era la fel de controversat, ridicând problema drogurilor și a identității sexuale a actriței. În 2015, Angela Bassett, nominaliată la Oscar, regiza primul film biografic dedicat lui Houston, cu titlul simplu Whitney. Filmul produs de Lifetime TV o avea în rolul principal pe Yaya DaCosta în rolul lui Houston, și a fost primit cu scepticism atât de public cât și de fani.

Nici în timpul vieții, cântăreața nu a fost străină de marele ecran cu roluri în Bodyguard (1992) alături de Kevin Costner, dar și în Dragoste de înger (1996), cu Denzel Washington și Sparkle (2012), cu Jordin Sparks. Astfel, în anii 90 actrița era cel mai bine plătită actrița de culoare de la Hollywood.

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
bloodthirst pe 20 septembrie 2022 14:42
Este la moda: ai fost sau inca mai esti vedeta, trebuie sa-ti faci si film despre biografie.
floare_de_coltz pe 5 ianuarie 2023 11:22
dacă îţi place de ea, evit cuvântul fan că aduce a fan...atic, asculţi piesele şi înţelegi stilul ei (nu a cântat gospel) îţi va plăcea şi filmul. la bază, este eterna luptă crâncenă de a te menţine în top, a cânta cu zeii nu e o bagatelă, şi dacă e greu de ajuns acolo, cum aici pe pământ timpul are altă semnificaţie a uzurii, inevitabilul se produce...
Au fost actori care au trecut testul timpului, în ciuda paparazilor !! O femeie deosebită şi extrem de frumoasă!! voce de mezzo-soprană, într-adevăr !!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells