Frozen II a devenit animația cu cel mai bun debut global din istorie

de Cristina Grigore în 25 Nov 2019
127 milioane de dolari au venit din Statele Unite, însă o sumă aproape la fel de consistentă a fost strânsă de pe teritoriul asiatic

Magia aventurilor Annei și Elsei din Arendelle - susținută de momente muzicale reușite și bugetul consistent al Disney - a cucerit din nou publicul, la șase ani de la prima lansare a lui Frozen. Continuarea a sărit mult peste titlurile concurente la box office și s-a transformat în animația cu cel mai bun debut global din toate timpurile. 

Potrivit deadline.com, pelicula lansată în acest week-end în 37 de țări de țări a încasat 350,2 milioane de dolari. 127 milioane au venit din Statele Unite, însă o sumă aproape la fel de consistentă a fost strânsă de pe teritoriul asiatic (53 milioane din China, 31,5 milioane din Coreea, 18,2 milioane din Japonia).  Astfel, e posibil ca noua animație să fie a şasea producţie Disney care depăşeşte 1 miliard de dolari încasări anul acesta, potrivit presei de specialitate. 

Cele 127 milioane de dolari obținute în SUA au făcut ca Frozen II să fie animația cu cele mai mari încasări înregistrate până acum în luna noiembrie. Pelicula a doborât și recordul pentru teritoriile din afara Statelor Unite, unde, cu cele 223,2 milioane de dolari strânse, a întrecut suma prin care se remarca, în 2009, animația Ice Age: Dawn of the Dinosaurs.

În Romania,  recordurile marcate de „Frozen II” includ al doilea cel mai bun weekend de debut al anului după „Răzbunătorii: Sfârșitul jocului”, dar și al treilea cel mai bun weekend de debut din toate timpurile, pentru Studiourile Disney, după „Star Wars: Episodul VII” și „Răzbunătorii: Sfârșitul jocului”.

Primul weekend Frozen II plasează filmul pe locul trei în topul celor mai bune filme de animație după încasările din SUA, după Incredibilii II, cu 182 de milioane de dolari, şi În căutarea lui Dory, cu 135 de milioane de dolari, scrie Variety.

Totodată, noua animație s-a clasat pe locul al patrulea ca cel mai bun debut de weekend din toate timpurile, după „Furios și iute VIII”, „Star Wars: Episodul VII” și „Răzbunătorii: Sfârșitul jocului”.

Noul film din seria Frozen spune povestea preferaților publicului -  Anna, Elsa, Kristoff, Olaf și Sven - care pleacă din Arendalle către o pădure străveche, în care este toamnă mereu, pentru a descoperi sursa puterilor Elsăi, dar și pentru a salva regatul.

Îndrăgitele personaje prind viață datorită vocilor unice ale actorilor Kristen Bell, Evan Rachel Wood, Jonathan Groff, Idina Menzel și Josh Gad. Regia filmului este semnată de Chris Buck și Jennifer Lee.

Filmul Frozen II/Regatul de gheață II este distribuit în România de Forum Film România și poate fi vizionat în formatele 3D, IMAX 3D, 4DX si Dolby Atmos, subtitrat sau dublat.


Exploreaza subiecte similare:

Frozen II, Frozen, Ice Age: Dawn of the Dinosaurs

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells