Film biografic controversat, dragoste și box, miercuri seara pe micul ecran

de Gloria Sauciuc în 13 Mai 2020
Bad Education (HBO, 20:00), Before Sunrise (TV1000, 22:00), Southpaw (National TV, 22:15), diseară

Seara de miercuri ne aduce pe micile ecrane un film biografic, cu Hugh Jackman în rol principal, una dintr cele mai frumoase povești de dragoste din istoria cinematografiei plus o poveste plină de umanitate despre box. Vă prezentăm mai jos cele mai interesante titluri din oferta canalelor de la noi. Vă invităm, totodată, să „răsfoiți” rubricile din program dedicate filmelor și, respectiv, serialelor.

Drama Bad Education, semnată de Cory Finley, difuzată de HBO miercuri seara, de la ora 20, este inspirată de o poveste adevărată. Hugh Jackman apare în rolul lui Frank Tassone, funcționarul din spatele celui mai mare caz de delapidare din sistemul școlar din America. Adevăratul Tassone spunea că „l-a deranjat” că filmul îl portretizează că ar avea o aventură cu un fost student. De asemenea, nu înțelege de ce partenerul său este reprezentat ca neștiind că fusese căsătorit, anterior, cu o femeie...”.

Trilogia Before Sunrise (1995), Before Sunset (2004), Before Midnight (2013) a fost numită „cea mai bună poveste de dragoste din toate timpurile" (The Week). Before Sunrise (TV1000, 22:00) este primul film al seriei. Trilogia este un experiment cinematografic ce durează aproape două decenii. Before Midnight continuă povestea de dragoste dintre Celine (Julie Delpy) şi Jesse (Ethan Hawke), ce a început cu 18 ani în urmă, când cei doi s-au cunoscut într-un tren spre Viena, în filmul Before Sunrise, şi s-au revăzut după alţi noua ani în Before Sunset. Celine şi Jesse sunt acum în Grecia, în vacanţă. Au trecut nouă ani de când s-au reîntâlnit, în Franţa, în timpul turneului lui pentru promovarea unui roman. Şi au trecut aproape 20 de ani de când s-au cunoscut prima dată, într-un tren spre Viena.

De la regizorul Antoine Fuqua („Training Day”) şi scenaristul Kurt Sutter („Sons of Anarchy”) vine pe micile noastre ecrane, miercuri seara, de la ora 22.15, „Southpaw: Lovitură de stânga” – povestea lui Billy „The Great” Hope, deţinător al titlului de Campion Mondial de Box la Categoria Semigrea (jucat de Jake Gyllenhaal). Interpretarea lui Gyllenhaal, faptul că personajul său nu este doar o mașină de box, ci este atât de uman, și scenele de luptă filmate în toată brutalitatea și naturaismul lor - ne țin legați de film până la final. Mai degrabă xenofob decât rasist, filmul este imaginea eroilor americani anglo saxoni (plus, de dragul corectitudinii, și afro-americani) contra „străinilor” seminecivilizați: în film, latino- americanii. Boxerul alb (protagonistul) este mână în mână cu mentorul de culoare (cel care îl ajută), împotriva unui erou negativ violent, dezagreabil și imatur. Evident, nu este nicio coincidență că acest erou negativ este columbian (țara din America Latină pe care majoritatea nord- americanilor o văd (încă) ca pe un iad al drogurilor și rădăcina tuturor relelor. În plus, îl cheamă Escobar, ca pe celebrul interlop și baron al drogurilor din anii 80-90. Evident, tot din Columbia.

Exploreaza subiecte similare:

Before Sunrise, Southpaw, Hugh Jackman, Bad Education, Jake Gyllenhaal

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells