Eternii. Thena, eterna femeie-războinic a galaxiei

de Marina Florea în 2 Nov 2021
Eternals/Eternii va rula în avanpremiera din 4 noiembrie, în formatele 3D, IMAX 3D, 4DX și Dolby Atmos

Eternii vor sosi pe marile noastre ecrane anul acesta, pe 5 noiembrie, cu toată gama lor de superputeri. Ceea ce trebuie să știm este că echipa Eternilor a apărut pentru prima oară în cartea de benzi desenate Eternals din 1976. Thena, interpretată în film de Angelina Jolie, a apărut prima oară în cel de-al cincilea număr al benzilor desenate și a fost personajul principal în aproape fiecare poveste cu Eternii de atunci încoace. Într-un fel, Thena este unul dintre cei mai vechi eroi din Universul Cinematografic Marvel/MCU.

Producătorul Nate Moore de la Marvel Studios a dezvăluit la o vizită a presei pe platourile de filmare ale superproducției secretele fiecărui membru din echipa Eternilor. A vorbit în special despre Thena (Angelina Jolie), pe care Marvel o consideră cea mai bună femeie-războinic din galaxie, care are capacitatea de a folosi energiile cosmice pentru a crea orice armă.

Într-un interviu acordat revistei People, Angelina Jolie declara înaintea începerii filmărilor că rolul Thenei din viitorul film Marvel este unul destul de solicitant fizic, motiv pentru care are nevoie de mult antrenament pentru a se ridica la nivelul așeptărilor.

Thena este unul dintre cei mai vechi eroi MCU.

„Ce m-a mișcat a fost ce au spus copiii mei, că vor să fiu puternică; așa că ei se bucură când mă văd că mă antrenez din greu pentru acest film și mă simt bine. Thena este o războinică. Și fac tot posibilul pentru a o reprezenta așa cum se cuvine”, a spus actrița.

Pe lângă pregătirea fizică, Jolie a învațat să se lupte și cu săbiile.

„Va trebui să muncesc de 10 ori mai mult, pentru că asta înseamnă să faci parte din MCU, să faci parte din această familie; știm ce ne așteaptă, știm care sunt așteptările voastre și vom da totul pentru a le onora”, a mai adăugat starul.

The Eternals – introduși de benzile desenate lansate în 1976 – sunt o rasă de superoameni, aproape fără de moarte, creație a unor entități divine ultra puternice, Celeștii, într-una din vizitele acestora pe Pământ. Însă - din experimentele genetice ale Celeștilor - se nasc și Devianții, creaturii monstroase, cu dispreț infinit față de Eterni și de rasa umană de pe Pământ.

Producătorul Nate Moore a dezvăluit un aspect dureros cu care se confruntă personajul Thena. „Din nefericire, pe cât este de puternică, ea suferă de ceva ce seamănă cu demența. „Dacă sunteți fanii benzilor desenate, știți că Mahd Wy ry este ceva care poate anihila un Etern. Este o formă de demență. Datorită cantității de amintiri pe care o au, adunate pe parcursul a 7000 de ani, Eternii devin blocați în propria minte, așa că încep să uite cine sunt, iar -de-a lungul filmului - Gilgamesh devine protectorul ei. Și, în zilele noastre, personajele lor trăiesc discret într-o cabană din Australia pentru că ar fi prea periculos să fie aproape de oameni”, clarifică Moore.

Angelina Jolie

De la tânăra rebelă a Hollywood-ului, premiul Oscar în anul 2000 pentru rolul secundar din Girl, Interrupted și Ambasador al Bunăvoinței pe lângă Organizația UNHCR (Organizația Națiunilor Unite de comisari speciali pentru refugiați), la postura de regizoare de succes, Angelina Jolie a trecut printr-o serie de metamorfoze de-a lungul mult mediatizatei ei vieți private și cariere.

Prima ei recunoaștere ca actriță talentată vine odată cu rolul Gia (HBO, 1998). Ia Oscarul cu un film lansat la un an distanță - Girl, Interrupted (1999), după care se lansează ca star de acțiune cu Lara Croft: Tomb Raider (2001).

Urmează să se dedice acțiunilor umanitare, actrița călătorind în zone de război. Totodată, actrița înfiază un copil din Cambodgia, gest ce este urmat de noi adopții, Jolie întregindu-și familia cu copii din Etiopia și Vietnam.

În 2005 îl cunoaște pe Brad Pitt, colegul de platou de la Mrs. and Mrs. Smith. În curând cuplul supranumit „Brangelina” își lărgește membrii familiei, întreg globul devenind fascinat de ei.

Între timp, Angelina continuă să joace în producții precum The Good Shepherd (2006), A Mighty Heart (2007), Changeling (2008), Wanted (2008) și Salt (2010). Începând cu 2011 se dedică regiei de film. Lucrează la filmul de război In the Land of Blood and Honey (2011), filmul biografic Unbroken (2014) și drama maritală By the Sea (2015), în care îl are alături pe Brad Pitt. 
 
Succesul major obținut de Maleficent în 2014, actualizat de rolul din 2019 în Maleficent: Mistress of Evil, a readus-o pe Angelina Jolie în atenția fanilor, după o scurtă pauză de la actorie în care s-a dedicat proiectelor sale regizorale.
Cu Thena, Jolie intră pentru prima dată în Universul Cinematografic Marvel.

Exploreaza subiecte similare:

Eternals, Nate Moore

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells