Dwayne Johnson, despre Hobbs & Shaw 2 și rolul pierdut în fața lui Tom Cruise

de Gloria Sauciuc în 12 Apr 2020
Johnson credea, la momentul respectiv, că este persoana cea mai potrivită pentru rol, considerând asemănările fizice și faptul că amândoi erau „băieți răi”

Luptătorul de wrestling devenit actor Dwayne Johnson a răspuns pe Facebook întrebărilor fanilor, vorbind despre Hobbs & Shaw 2 și discutând despre rolul pe care l-a pierdut în favoarea lui Tom Cruise: cel din adaptarea romanelor lui Lee Child despre eroul de acțiune Jack Reacher.

Dwayne Johnson  a declarat: „La Hollywood, actorii sunt ca într-o cutie. Există actori care își doresc un anumit rol datorită look-ului, culorii pielii, înălțimii etc. Din fericire, din punctul meu de vedere, nu sunt mulți care să arate ca mine. Așadar, dintre toate rolurile pe care le-am jucat, am avut noroc că au fost parcă create pentru mine – mai puțin Jack Reacher”.

„Asta se întâmpla acum zece ani și situația era diferită, recunosc asta”, explică Johnson. „Tom (Cruise) era cel mai mare star al cinematografului, iar eu nu eram...”

Johnson credea, la momentul respectiv, că este persoana cea mai potrivită pentru rolul lui Reacher, considerând asemănările fizice, înălțimea identica (peste 1,90), greutatea (127 kilograme) și faptul că amândoi erau „băieți răi”. Totuși, o ușă închisă înseamnă o alta deschisă, și atunci Johnson a primit un telefon de la Universal, pentru o apariție în Fast Five.

„Am spus: „Nu vă faceți griji cu banii”, sunt bine acum”, își amintea Johnson. „Dacă reușesc să creez un personaj pe care lumea îl va plăcea și care surprinde specificul momentului în a fi cool, banii vin. Și ei au spus: „Perfect, batem palma”.

Și de atunci încoace Johnson, împreună cu partenerul său Hiram Garcia de la Seven Bucks și scenaristul de la Fast 6,7,8 Chris Morgan au conceput rolul lui Hobbs pe care fostul luptător l-a descris drept „o prelungire a propriei mele persoane.”

„Sunt sigur că rolul lui Jack Reacher, pentru că era un personaj consacrat și un erou de cărți de acțiune cunoscut în întreaga lume, nu mi-ar fi lăsat mult spațiu de manevră cu personajul”, relateaza Johnson. „Privind retrospectiv, îmi pare bine că nu am primit rolul lui Jack Reacher”.

Vorbind despre Hobbs & Shaw 2 spune: Creăm personaje foarte bune, nu genul pe care Hobbs le poate bate măr, ci personaje de care vă veți îndrăgosti – eroi, eroi negativi și antieroi”.

 

Exploreaza subiecte similare:

Dwayne Johnson, Jack Reacher: Never Go Back, Jack Reacher, Tom Cruise, Fast Five

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells