Disney ocoleşte controversa „whitewashing” şi alege o actriţă chineză pentru Mulan

de Cristina Grigore în 30 Nov 2017
Pelicula live-action aflată în pregătire va fi lansată anul viitor, cu Yifei Liu în rol central

După un an de căutări, noua Mulan a fost aleasă, scrie TheHollywoodReporter.com, iar numele ei este Yifei Liu.

După mulţimea de critici primite în legătură cu alegerea actorilor de origine caucaziană (albi) în defavoarea celor de alte naţionalităţi, adecvate producţiilor realizate (fenomenul „whitewashing”, ce are ca exemplu recent distribuţia lui Scarlett Johansson în adaptarea anime-ului Ghost in the Shell) studiourile Disney au ales în cazul lui Mulan calea „corectudinii politice” şi au distribuit în rolul central o actriţă de origine chineză.

Yifei Liu este una dintre cele mai populare staruri de cinema din China – din rândurile actorilor tineri – şi a jucat alături de Jackie Chan într-unul dintre hit-urile box offce-ului chinez, The Forbidden Kingdom. A mai jucat şi în Outcast, Ip Man 3, recentul The Chinese Window.

Pentru a găsi actriţa potrivită acestei adaptări live-action a poveştii fetei-luptător din legendele chinezeşti, Hua-Mulan, realizatorii au vizitat cinci continente şi au intervievat aproape o mie de candidate. Pretendentelor li s-a cerut, printre altele, să fie iniţiate în artele marţiale, să vorbească engleza şi să aibă o bază de popularitate.

De regia filmului se va ocupa Niki Caro. Lauren Hynek va semna scenariul. Filmul se va lansa în 2019. 

Exploreaza subiecte similare:

Scarlett Johansson, Yifei Liu, The Forbidden Kingdom, Ip Man 3

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
spartacus pe 30 noiembrie 2017 11:06
O decizie buna că au renunțat măcar acum la acordarea unui rol ”pe pile”, fără a ține cont de specificul rolului inițial (cum s-a întâmplat, de ex., in filmul ”The Dark Tower”, unde ne-am trezit cu Idris Elba in rolul Pistolarului, deși cartea de succes ce a stat la baza filmului nu spune niciunde că protagonistul principal este de culoare -- rezultatul: eșec răsunător la box-office).
woodstar pe 30 noiembrie 2017 13:28
Filmul a fost un gunoi, Pistolarul lui Idris Elba a fost printre singurele lucruri bune din film.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells