Disney+, în România începând cu vara acestui an. Ce oferă, comparativ cu celelalte platforme de streaming de la noi

de Marina Florea în 27 Ian 2022
Prețul abonamentului nu a fost, încă, dat publicității

Disney+, serviciul de streaming al The Walt Disney Company, a anunţat că va intra în 42 de noi țări vara aceasta, inclusiv pe piaţa din România, scrie Variety. Disney+ va oferi seriale şi filme Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, mizând că trecerea de la marele la micul ecran va fi un succes de proporții. Lansat în toamna anului 2019, în SUA, Canada și Olanda, streamerul are deja 118 milioane abonați.

Pe de altă parte, Netflix mizează pe producții proprii, la care face continuări sau remake-uri. Unele dintre filmele sale de succes deja sunt parte din serii, streamerul promițând continuări la: Red Notice, Enola Holmes și Extraction.

Continuările de filme sunt esențiale pentru Netflix ca să își crească numărul de abonați, notează shortlist.com, dar și... remake-urile. Unul dintre ele este versiunea sud-coreeană a serialului extrem de popular Money Heist/La casa de papel, care s-a încheiat, remake în pregătiri cu actorul Yoo Ji-Tae (Oldboy) în rolul Profesorului.

Realizarea unei versiuni sud-coreene se bazează pe succesul global al La casa de papel. Conform Netflix, cele cinci sezoane din La casa de papel au acumulat 6,7 miliarde de ore de vizionare, făcându-l unul dintre cele mai vizionate seriale în altă limbă decât engleză de pe Netflix. Cu toate că efortul de producție al acestui serial de ficțiune spaniol, creat de Álex Pina și produs de Vancouver Media, a fost masiv, Netflix este gata să obțină din nou succesul, cu aceeași poveste. În ultimii ani, peste 1.000 de oameni au lucrat la La casa de papel, cu filmări în 300 de locații din șapte țări. Au fost produse în total 600 de salopete roșii, 140.000.000 de bancnote au fost aruncate în aer și aproape 1.000 de milioane de euro au fost „furate”, conform unui comunicat Netflix.

Și achiziționarea drepturilor asupra romanelor lui Roald Dahl a încurajat publicul tânăr să urmărească Netflix.

La ora actuală, și rivalul Netflix, anume Disney+ are mii de serii de filme foarte îndrăgite pe care să le promoveze - Star Wars și Marvel sunt doar câteva subiecte care trec cu succes de la marele la micul ecran. Informația ne bucură mai ales pentru că Disney+ va intra pe piaţa din România, cum anunțam la începutul acestui articol. 

Compania a confirmat lansarea în 42 ţări şi 11 teritorii, în această vară. Iar din listă face parte şi România, alături de alte țări europene, dar și din Africa și Asia de Vest.
 

Netflix mai are rivali în România: Prime Video, care deja a încercat domeniul fantasy cu The Wheel of Time, și va atrage toată atenția la toamnă, cu The Lord of the Rings: The Rings of Power, serial ce va intra pe această platformă de streaming pe 2 septembrie. 

Prime Video, serviciul de streaming video cu abonament plătit oferit de Amazon, a ajuns pe locul 2 în preferințele românilor anul acesta, reușind să depășească HBO GO, potrivit datelor furnizate de JustWatch.com.

Pe de altă parte, asul din mâneca HBO GO este HBO Max, ce reunește producții extraordinare ale celebrelor branduri Warner Bros., HBO, DC, Cartoon Network și Max Originals pe o singură platformă, pentru prima dată în Europa, conform comunicatului oficial al streamerului. HBO Max se va lansa anul acesta în România.

Exploreaza subiecte similare:

Red Notice, Enola Holmes, Extraction, Oldboy, La casa de papel , The Wheel of Time, The Lord of the Rings: The Rings of Power, Yoo Ji-Tae

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Phantom_sub pe 29 ianuarie 2022 11:31
De abia aştept! Mai vine şi Hbo Max la începutul anului + SkyShowtime ( Paramount+, Paramount Pictures, CBS, NBCUNiversal, Universal Pictures, Peacock - serviciul de streaming al Universal, studiourile Sky, Showtime, Nickelodeon), cândva în 2022!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells