Disney conduce Box office-ul global pe 2022

de Gloria Sauciuc în 4 Ian 2023
A avut încasări de 4,9 miliarde de dolari

Walt Disney este în continuare numărul 1 la box-office, nu doar pe plan global cu cele 4,9 miliarde de dolari, dar şi pe plan american, cu 2 miliarde de dolari, scrie deadline.com. Aceasta informație vine după primul weekend de Anul Nou, în care Avatar: The Way of Water a avut rezultate excepţionale, filmul contribuind la sumă cu cei circa 1 miliard de dolari încasări globale.

Este cel de-al şaptelea an consecutiv în care Disney a fost numărul 1 la box- office-ul global, între 2016 şi 2022. Succesul vine din 16 premiere marca Disney.

Universal este pe locul 2 în 2022 cu 3,9 miliarde de dolari pe plan global, dintre care 1,649 miliarde în Statele Unite şi 2,251 miliarde pe plan internaţional.

În China, Disney a avut numai trei premiere: Avatar 2, Death on the Nile şi Encanto. Studiourile au mai avut patru dintre primele opt filme pentru 2022 din Statele Unite: Avatar: The Way of Water, Black Panther: Wakanda Forever, Doctor Strange in the Multiverse of Madness și Thor: Love and Thunder, contribuind la 27% din piaţa internă americană.

Şase filme Disney au fost pe locul 1 în Statele Unite şi în Canada: Avatar: The Way of Water, Black Panther: Wakanda Forever, Doctor Strange in the Multiverse of Madness, Thor: Love and Thunder, Barbarian și Death on the Nile.

Disney a mai avut patru dintre cele opt filme de top pe plan global, anume: Avatar: The Way of Water, Doctor Strange in the Multiverse of Madness, Black Panther: Wakanda Forever, şi Thor: Love and Thunder.

Tot Disney a produs cele mai de succes premiere ale pandemiei, printre care patru filme marca Marvel Cinematic Universe: Spider-Man: No Way Home, Doctor Strange in the Multiverse of Madness, Black Panther: Wakanda Forever, Thor: Love and Thunder și Avatar: The Way of Water.

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells