De ce Diana nu are sabie și scut în Wonder Woman 1984

de Marina Florea în 31 Dec 2020
Diana nici nu are nevoie de arme letale pentru a-și doborî dușmanii...

Filmul Wonder Woman 1984 s-a lansat deja în SUA și cinematografele din mai multe teritorii europene iar pentru mulți fani a apărut ca o surpriză faptul că Diana nu se folosește de sabie și de scut. Patty Jenkins și Gal Gadot explică logica din spatele deciziei după care Diana nu are sabie și scut în film. Citiți mai jos declarațiile celor două. Totodată, acum la final de an, Cinemagia vă urează un An Nou cât mai bun, cu vești îmbucurătoare ce să vină atât din lumea filmului, cât și din domeniul sanitar, bucurii din toate părțile, sănătate și împliniri!

Faptul că Diana nu are sabie și scut în Wonder Woman 1984 a fost făcut intenționat, fiind decizia regizoarei Patty Jenkins care a gândit o Diana care nu mai vrea să omoare pe nimeni, scrie flickeringmyth.com. Gadot susține: „Diana nu este beligerantă. Nu este acolo ca să lupte. Este acolo ca să aducă pace. Aceasta este o parte a motivului pentru care am decis ca ea să nu poarte sabie și scut. De asemenea, are concepția că oamenii nu sunt răi în sine. Continuând ceea ce Patty tocmai a spus, suntem toți la fel, și avem momentele noastre în care nu facem ceea ceea ce trebuie. Ea vede în oameni ce este mai bun în ei, și modul ei firesc de a fi este cel de a-i proteja, conducându-i prin puterea exemplului. Pentru ei, omenirea, așa cum este, va înțelege, vor înțelege în cele din urmă, dar ea va da și va face tot ceea ce trebuie pentru a face bine omenirii...”

Jenkins adaugă: „Și nicio persoană, nimeni, nu moare în tot filmul. Poate observați, poate nu, dar am procedat altfel decât eram obișnuiți să o facem, pentru că dacă toți acești oameni erau sub influența a ceva străin, atunci nu este vina lor. Mi-a plăcut să susțin asta. Nu este vina lor că te atacă, așa că a devenit așa de plăcut de privit...”

Decizia de a nu lua vieți a fost cu siguranță cel mai nobil lucru din film, și se pare că Diana nici nu are nevoie de arme letale pentru a-și doborî dușmanii. Și, cu ajutorul lasso-ului, are cam tot ceea ce îi trebuie.

Wonder Woman 1984 o readuce alături pe regizoarea Patty Jenkins cu actorii Gal Gadot (Diana Prince), Chris Pine (Steve Trevor), Connie Nielsen (Regina Hippolyta), Robin Wright (General Antiope) și noile nume Kristen Wiig din Ghostbusters în rolul Barbara Ann Minerva/Cheetah (Ghepardul) și Pedro Pascal din Urzeala Tronurilor în rolul lui Maxwell Lord.

Exploreaza subiecte similare:

Wonder Woman 1984, Patty Jenkins, Gal Gadot

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Costirik pe 31 decembrie 2020 23:11
Bla bla bla...la ce adversari a avut ii ajungea o prastie...
sebybog pe 1 ianuarie 2021 08:52
Aștept ca următorul film din serie să lupte doar cu vorbele. Discursuri care să-i facă și pe cei mai malefici și sângeroși dușmani să devină pacifiști convinși....
Costirik pe 1 ianuarie 2021 17:31
Bine zis :))))))
alex_il_fenomeno pe 29 decembrie 2021 22:33
Era de așteptat un altul cu acest personaj.. dar parca, prea multe schimbări

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells