Darren Aronofsky, preşedintele juriului la Berlin 2015

de Ştefan Dobroiu în 4 Nov 2014
Apreciatul cineast va hotărî laureaţii următoarei ediţii a Berlinalei

Sperăm din tot sufletul că Aferim!, noul film al lui Radu Jude, să fie inclus în competiţia următoarei ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, unde ar trebui să impresioneze un juriu condus de cunoscutul regizor Darren Aronofsky: acesta tocmai a fost anunţat ca preşedinte al juriului ediţiei cu numărul 65 a festivalului.

"Darren Aronofsky a impresionat ca un protagonist de seamă al cinema-ului de autor contemporan. Abordarea sa artistică a pus dintotdeauna sub semnul întrebării limbajul cinematografic şi posibilităţile sale estetice. Sunt încântat să-l pot întâmpina ca preşedinte al juriului la Berlinala 2015", a declarat directorul festivalului, Dieter Kosslick.

Aronofsky a devenit cunoscut în 1998, când debutul său în lungmetraj, Pi, l-a transformat în laureatul trofeului Cel mai bun regizor la Sundance. Requiem for a Dream a devenit unul dintre filmele-cult ale anului 2000, iar The Fountain şi The Wrestler au impresionat la festivalurile de la Cannes şi Veneţia, ultimul fiind laureat cu Leul de Aur în 2008.

Următoarea ediţie a Berlinalei va avea loc între 5 şi 15 februarie 2015, cu aproximativ 20 de filme în cursa pentru trofeul cel mai important al festivalului, Ursul de Aur.

Foto: Aronofsky în timpul filmării celui mai recent proiect al său, Noah/Noe.

Exploreaza subiecte similare:

festival:berlin 2015, Darren Aronofsky, Pi, Requiem for a Dream, The Fountain, The Wrestler, Noah

Alte știri din cinema

28 Years Later, o nouă continuare a francizei cu zombie

Franciza 28 Days Later continuă cu al treilea film, 28 Years Later. Producția va avea premiera vara viitoare, pe 25 iunie 2025. Fanii seriei au așteptat 18 ani pentru o nouă poveste inspirată de hit-ul care l-a făcut cunoscut pe actorul Cillian Murphy.

Kristen Stewart și Oscar Isaac, cuplu căsătorit în thrillerul cu vampiri Flesh of the Gods

XYZ Films se ocupă de vânzările internaționale pentru acest film la viitorul Marché du Film de la Cannes

7 filme cu și despre tenis

Cu documentarul Nasty și lungmetrajul Challengers acum în cinematografe, haideți să trecem în revistă alte filme de care se pot bucura iubitorii sportului alb

Chris Hemsworth despre rolul din Furiosa: Saga Mad Max: ”Este un vis devenit realitate”

Chris Hemsworth îl interpretează pe Dementus, personajul principal negativ din ceea ce se anunță a fi un spectacol cinematografic de neratat

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Crynick pe 5 noiembrie 2014 15:30
Noah a fost un gunoi de film

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells