Cinci detalii captivante despre serialul fantasy One Piece, chiar de la creatorii lui

de Gloria Sauciuc în 29 Aug 2023
Serialul are opt episoade a câte o oră de acțiune și aventură se lansează pe 31 august

Serialul fantasy de anvergură One Piece, bazat pe seria manga japoneză cel mai bine vândută din toate timpurile, creată de Eiichiro Oda, va avea premiera pe platforma de streaming Netflix pe data de 31 august.

Așadar, două zile ne mai despart de această amplă aventură pe mare desfășurată pe parcursul a opt episoade, în care un tânăr aventurier - Monkey D. Luffy (Iñaki Godoy) - pornește într-o călătorie plină de pericole, în căutarea legendarei comori „One Piece”, pentru a deveni Regele Piraților. Dar, pentru a-și împlini visul, Luffy va trebui să adune echipajul pe care și l-a dorit dintotdeauna, să găsească un vapor, să verifice fiecare centimetru de ocean și să devanseze marinarii, păcălind rivali periculoși care-l așteaptă la fiece cotitură și folosindu-se de puteri și abilități dobândite de el și de celelalte personaje cu ajutorul diferitelor soiuri de „Fructe ale Diavolului”.

Cinemagia a găsit, parcurgând o serie de interviuri cu creatorii serialului, cinci detalii inedite despre această super-producție live-action, pe care le redăm mai jos:

1. I-a salvat viața scenaristului Matt Owens

Matt Owens, cunoscut ca scenarist pentru serialele Luke Cage, Agents of S.H.I.E.L.D., The Defenders, avea 10 ani când s-a lansat seria manga One Piece. Însă, abia peste încă un deceniu, viitorul scenarist a început să citească revistele. „Pe atunci, treceam printr-o puternică depresie și încercam să găsesc ceva care să mă ajute să mă izolez de lume. Așadar, acela a fost momentul în care m-am cufundat cu adevărat în lectură și, o spun cu toată sinceritatea, sunt convins că One Piece mi-a salvat viața. Este o poveste despre oameni care au grijă unii de alții, își urmează visurile și își găsesc o familie, adică despre tot ceea ce, pe atunci, simțeam că îmi lipsește și că trebuie să reevaluez. M-a scos pur și simplu din întunericul în care mă aflam. Am o foarte profundă legătură emoțională cu acest material și asta nu numai pentru că este vorba despre o serie manga extraordinară”. Ulterior, Matt Owens a ajuns să dezvolte, împreună cu Steven Maeda, adaptarea live-action a acestei serii manga și chiar să o producă, alături de Eiichiro Oda și alți producători.

2. Este mai mult decât o simplă poveste cu pirați

„În anii 1990, să vorbești despre propriile visuri era considerat nepotrivit în universul manga, precum și în societatea japoneză...”

(Eiichiro Oda)

One Piece este o lume pe care nimeni nu a mai văzut-o și cred că cei care abia o descoperă își pot da seama cât este de diferită, nu numai în raport cu alte povești cu pirați, ci și comparativ cu orice altceva. În esență, este un material care trimite la un mod mai simplu de a privi și de a depăși diferențele dintre oameni, totul văzut din perspectiva celui care reușește să unească celelalte personaje, respectiv Monkey D. Luffy. El adună toți acești oameni care sub nicio formă nu erau pregătiți să formeze un echipaj și îi convinge să colaboreze. Este vorba despre comunitate. Este vorba despre familie. Și este vorba despre oameni care se sprijină reciproc și depind unii de alții pentru a obține ceea ce-și doresc din tot sufletul”, spune Steven Maeda, unul dintre realizatorii serialului.

„După cum a spus și Steve, nu este vorba numai despre o aventură amuzantă cu pirați, ci și despre multe altele, cum ar fi opresiunea, cenzura sau lipsa de încredere în propria persoană. Seria cuprinde multe teme minunate și emoționante, care continuă să fie actuale, iar Oda nu încetează să construiască un univers în care oamenii își doresc să petreacă timp”, a declarat Matt Owens, scenarist și producător.

3. Este o poveste „luminoasă”, aducând optimism printre serialele momentului

„Cred că ne aflăm într-o perioadă în care oamenii se simt foarte singuri și izolați și, din punct de cultural, o poveste care vorbește despre puterea prieteniei ne-ar putea fi de ajutor în acest moment. O spun cu tot respectul, dar, în privința industriei, multe dintre marile seriale care se difuzează în prezent sunt destul de întunecate. Am vrut să creăm un serial cu un univers la fel de bogat și complex ca unele dintre celelalte producții de mare succes, dar într-o versiune cu cer albastru, soare și optimism. Ne dorim să facem parte din aceeași categorie cu producțiile respective, dar să răspândim mai multă lumină. (Matt Owens) „Chiar avem mare nevoie de o poveste despre oameni care se unesc și colaborează în ciuda diferențelor dintre ei. Oare există vreun obiectiv mai important pe care noi, ca societate, nu reușim să-l îndeplinim în această perioadă?”, a punctat Steven Maeda, scenarist și producător al serialului.

4. Materialul original a fost un deschizător de drumuri

One Piece a fost publicată pentru prima dată cu 25 de ani în urmă și încă nu a ajuns la final. Creatorul seriei manga, Eiichiro Oda, a explicat prin ce s-a diferențiat One Piece de alte serii manga din anii '90: „Pe atunci, să vorbești despre propriile visuri era considerat nepotrivit în universul manga, precum și în societatea japoneză. Acesta este motivul pentru care am creat această poveste manga cu personaje ca Luffy și Zoro, care nu se sfiau să-și exprime cele mai fierbinți dorințe”...

5. Mesajul îmbărbătător și invitația de a citi manga

„Îmi doresc ca publicul să vadă acest serial despre puterea prietenie. Știu că poate sună puțin siropos, dar eu cred cu adevărat că este un material cu o putere foarte mare. În esență, aș vrea ca publicul să înțeleagă cât este de important să ai în jurul tău oameni pe care să te poți baza și de care să depinzi. Dar mi-aș mai dori și ca oamenii să observe că o poveste anime poate fi adaptată sub forma unei producții live-action”, mărturisește Matt Owens.

„Sperăm ca acest serial să demonstreze că producțiile anime și poveștile manga sunt pentru toată lumea. One Piece este cea mai uluitoare poveste spusă vreodată. Merită ca publicul să fie dispus să-i acorde o șansă în forma acestui serial live-action. Mi-ar plăcea ca oamenii să descopere acest serial și apoi să decidă să citească manga pentru a afla ce se întâmplă mai departe. Aceasta este speranța mea. Popularizarea poveștii One Piece merită tot efortul”, spune Matt Owens.

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells