Carrie și Escape Plan, fără șanse în fața lui Gravity

de Cristina Grigore în 21 Oct 2013
SF-ul cu Bullock și Clooney, pentru a treia oară consecutiv pe prima poziție a box-office-ului

Cu încă 31 de milioane  de dolari acumulate în acest sfârșit de săptămână, Gravity se menține pentru a treia oară consecutiv pe prima poziție a box-office-ului nord-american, forțând să coboare în top nou-intratele săptămânii. Filmul lui Alfonso Cuarón, cu Sandra Bullock și George Clooney a obținut până acum, internațional, 285 de milioane de dolari.

Carrie, remake-ul thriller-ului horror al lui 1976, cu Chloë Grace Moretz, a reușit totuși să se poziționeze pe locul trei, cu 17 milioane de dolari încasate, ceva mai puțin față de estimarea Sony, de 20 de milioane. Cu un tomatometru de 50 de procente și un buget de producție de 30 milioane de dolari, filmul are șanse să devină profitabil, însă nu se va remarca în maniera dorită de studio.

Echipa de legendă pe care o fac Sylvester Stallone și Arnold Schwarzenegger în Escape Plan și-a adjudecat abia locul cinci în clasament, cu 9,8 milioane de dolari pe teritoriul american și alte 14,1 milioane obținute internațional. Ținând cont de faptul că filmul a avut un buget de 80 de milioane, putem presupune că planul de evadare al veteranilor eroi de acțiune se lasă cu pierderi.

Un alt treilea debut și-a încercat norocul la box-office în acest sfârșit de săptămână, nu cu prea mare succes. Este vorba de filmul cu Benedict Cumberbatch în rolul lui Julian Assange din paralela cinematografică a înființării și existenței WikiLeaks, intitulat The Fifth Estate. Filmul a ocupat în top abia locul opt, înregistrând încasări de 1,7 milioane de dolari, un record al anului, având cel mai slab debut în condițiile în care a rulat în mai bine de 1.500 de cinematografe.

Iată și restul titlurilor din topul 10 a încasărilor din această săptămână: Captain Philips ocupă locul doi (17,3 milioane), Cloudy With a Chance of Meatballs 2 locul patru (10,1 milioane). Prisoners se află pe șase (2 milioane), urmat de Enough Said (1,8 milioane), Runner Runner pe nouă (1,6 milioane) și Insidious Chapter 2 pe zece (1,5 milioane de dolari).

Exploreaza subiecte similare:

Gravity, Carrie, Escape Plan, The Fifth Estate, Captain Phillips, Prisoners, Enough Said, Runner Runner, Insidious: Chapter 2

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
AlineziaBumfi pe 21 octombrie 2013 11:18
Se astepta cineva la altceva? Gravity e senzational!
Mishu25 pe 21 octombrie 2013 11:28
The Fifth Estate mi se pare foarte interesant, nu inteleg cum nu a interesat pe nimeni
Bayard pe 21 octombrie 2013 14:45
Gravity are succes asa de mare la box-office din cauza fenomenului word-of-mouth. Nu anunta nimic audiente asa de mari, nu au avut cine stie ce campanie uriasa de promovare. Insa s-a dus vorba de la om la om ca e un film extraordinar vizual, asa ca lumea se tot duce. In cazul Fifth Estate e exact invers. Se zvonea inainte sa apara ca e film de Oscar, cu sanse mari si pt actor principal... si cand colo, filmul e prost si s-a dus vestea (e posibil sa fie un zvon fals si sa fie bun)
Vorador pe 21 octombrie 2013 19:40
Asta sa fie invatatura de minte celor de la Hollywood, daca nu vor face filme mai bune oamenii nu se vor mai duce sa le vada, indiferent de reclamele lor.Acum oamenii tin cont de parerile celorlalti inainte sa mearga la un film, iar daca un film primeste deja mai multe recenzii negative,adio si incasari.
alex_il_fenomeno pe 16 noiembrie 2013 15:30
Am urmarit Escape Plan, este chiar bun, iar Carrie urmeaza :)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells