Blockbustere la Comic-Con

de Ştefan Dobroiu în 17 Iul 2013
Convenţia americană oferă cele mai fierbinţi noutăţi despre viitoare premiere

Timp de patru zile convenţia Comic-Con din San Diego va aduce în oraşul american unele dintre cele mai tari nume din lumea entertainment-ului, în program aflându-se prezentările unor blockbustere foarte aşteptate. Dacă în trecut aceste convenţii erau destinate exclusiv amatorilor de benzi desenate, care profitau de ocazie pentru a se întâlni cu creatorii acestora, valul de filme cu supereroi din ultima vreme a făcut ca Hollywood-ul să cucerească tot mai mult spaţiu la Comic-Con.

Fără să-şi fi uitat originile, convenţia este folosită acum de marile studiouri pentru a prezenta filme, a lansa trailere, anunţa actori din distribuţie şi aşa mai departe, în speranţa că buzz-ul pozitiv va ajuta producţiile lor să impresioneze publicul pe marile ecrane (iar lor să le umple conturile). Iată mai jos cele mai hot filme prezente anul acesta la Comic-Con.

The Amazing Spider-Man 2
Andrew Garfield a cucerit inimile vizitatorilor convenţiei în 2011 şi probabil că atunci, cu britanicul pe scenă, ideea unui reboot al lui Spider-Man a încetat să mai pară proastă. Rezultatul s-a văzut un an mai târziu, când The Amazing Spider-Man s-a bucurat de un mare succes. La Comic-Con ar putea veni şi Jamie Foxx, Paul Giamatti şi Chris Cooper, trioul de antagonişti din sequel. Oare vor fi proiectate şi imagini în premieră? Tot ce-i posibil.

Dawn of the Planet of the Apes
După ce Rise of the Planet of the Apes a revitalizat o franciză considerată de mult defunctă, sequeul este aşteptat cu multă nerăbdare, mai ales că evenimentele au loc la ani buni de la cele din filmul original, iar balanţa controlului planetei se înclină înspre maimuţe, în defavoarea oamenilor.

The Hunger Games: Catching Fire
Avem deja un trailer pentru filmul aşteptat în noiembrie, dar Comic-Con ar putea veni cu imagini noi, dar şi cu detalii despre noile personaje ale seriei. Cu o confruntare încă şi mai spectaculoasă decât în primul film, echipa lui Catching Fire ar putea discuta şi provocările fizice de la filmări. Jennifer Lawrence, între timp câştigătoare de Oscar, va urca şi ea pe scena convenţiei.

Ender's Game
Asa Butterfield, interpretul personajului titular, şi Harrison Ford vor prezenta această ecranizare după Orson Scott Card, categoric una dintre cele mai aşteptate din ultimul deceniu. Una dintre cele mari întrebări ridicate de producţie este cum arată antrenamentele şi luptele în condiţii de gravitaţie zero. Este posibil ca răspunsul să fie dat în timpul convenţiei.

Godzilla
Un fragment din filmul aşteptat în 2014 a fost prezentat anul trecut, făcându-i pe fani să spere la o întoarcere a şopârlei tradiţionale. Este cert că prezentarea de anul acesta va fi mai consistentă, cu imagini ce ar putea prezenta personajele reboot-ului, interpretate de o distribuţie internaţională formată din Aaron Taylor-Johnson, Juliette Binoche, Sally Hawkins şi Ken Watanabe.

Comic-Con mai are în program prezentări pentru The Lego Movie (poate dispare senzaţia neplăcută provocată de primul trailer). I, Frankenstein va avea şi el parte de un eveniment, cu Aaron Eckhart în rolul creaturii. Noul film Veronica Mars o readuce pe Kristen Bell în rolul titular, la concurenţă cu Joel Kinnaman ca protagonist în noul RoboCop. 300: Rise of an Empire şi X-Men: Days of Future Past sunt şi ele în program, dar un mare interes ar putea suscita All You Need Is Kill, SF-ul cu Tom Cruise în rolul principal.

Nici serialele nu sunt neglijate, printre titlurile ce au programat prezentări numărându-se Sherlock, ajuns la al treilea sezon după ce a lansat o captivantă întrebare la sfârşitul sezonului doi (mai trăieşte personajul lui Benedict Cumberbatch?), Game of Thrones, Doctor Who şi Breaking Bad. Dintre titlurile noi cele mai mari întrebări le ridică Agents of S.H.I.E.L.D., aşteptat în toamnă cu răspunsul la întrebarea despre destinul agentului Coulson, ucis în The Avengers, dar personaj central în noul serial.

Exploreaza subiecte similare:

Andrew Garfield, The Amazing Spider-Man 2, Dawn of the Planet of the Apes, The Hunger Games: Catching Fire, Ender's Game, godzilla, The Lego Movie, I Frankenstein, RoboCop

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
legolas05 pe 17 iulie 2013 13:58
Mi-ar place si mie sa merg,dar cu criza asta de la noi nu iti permiti,astept sa vad trailerele ,sper sa le lanseze acum la moajoritatea filmelor mentionate aici.Si inca ceva,urasc reclama aia la Kinder(sau ce o fi)apas pe "inchide"si nu se inchie,trebuie sa dau refresh la pagina ca astfel nu vad nimic.
mariusdbrsc pe 17 iulie 2013 15:31
Da ai dreptate e foarte ENERVANTA reclama!!!!!!!!eu am un prieten bun(locuieste in America) care merge la comic con si imi trimite in fiecare an mii de poze....eu tot asa ma pregatesc sa ajung in fiecare an .....
TheJesus pe 17 iulie 2013 16:30
exista ADBLOCK!
cristi23 pe 17 iulie 2013 16:07
as merge si eu la respectivul comic -con.......e cel mai mare din lume........insa din pacate costurile sunt prea mari pentru mine..........poate intr-o zi........
xerses pe 17 iulie 2013 17:57
Ce norocosi cinefili pentru care costurile de deplasare si cazare nu reprezinta probleme.
Phantom_sub pe 18 iulie 2013 00:32
Abia aştept să văd trailerele Jocul lui Ender, trailerul la Godzilla şi la Dawn of the Planet of the Apes.
Phantom_sub pe 18 iulie 2013 00:33
Adică să văd filmul Jocul lui Ender.
alex_il_fenomeno pe 30 iulie 2013 14:11
Foarte tari, si intr-adevar, norocosi cinefilii care au avut ocazia sa fie acolo.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells