Armura lui Wonder Woman, explicată

de Marina Florea în 29 Dec 2020
Este o relicvă a culturii amazoanelor, pe care eroina o păstrează cu sfințenie

Pe 25 decembrie Wonder Woman 1984, producția semnată de către Patty Jenkins, era proiectată într-un număr restrâns de săli, din cauza pandemiei, dar mai ales era distribuită pe serviciul de streaming HBO Max, cu multă publicitate. Acest sequel al filmului de epocă Wonder Woman din 2017 o readuce pe eroina benzilor desenate DC - din nou jucată de Gal Gadot - pe ecrane pentru următoarea aventură. Există acțiune, comedie, poveste de dragoste, dar și dramă, toate plasate în perioada anilor 1980.

Deși e departe de a se integra în societatea umană, Diana a reușit să înțeleagă cum funcționează societatea noastră. Ceea ce include a fi la curent cu ultima modă, cu pulovere cu mânecile rulate și pantaloni de stofă, despre care îl învață cu plăcere pe Steve Trevor (Chris Pine). Cu toate astea, rămâne o amazoană, mai ales când luptă contra celor răi: de data aceasta, în loc să reapară în obișnuita ei ținută cu roșu și albastru, preferă un costum auriu, cu un blazon reprezentând un vultur plus niște aripi masive. Deși imaginea armurii aurii a Dianei Prince a fost foarte vizibilă în publicitatea filmului, totuși nu va apărea mult pe marele ecran, scrie looper.com.

De fapt, mai întâi apare ca o relicvă a culturii amazoanelor, pe care eroina o păstrează cu sfințenie. De aceea, îi va explica lui Steve Trevor de ce acest obiect are o asemenea importanță, cui a aparținut mai întâi și cu ce valoare sentimentală este înzestrat, datând din vremea în care amazoanele au devenit sclavele omenirii, acum mii de ani. Așa cum spune eroina, armura a fost prima oară purtată de o faimoasă amazoană pe nume Asteria (jucată de Lynda Carter), fiind făurită din părți din fiecare armură de amazoană în viață pe atunci. Purtată într-o luptă crâncenă împotriva forțelor oamenilor, apărându-le pe celelalte amazoane care se refugiau pe insula Themyscira, armura a devenit legendară. De aceea, atunci când Diana se luptă cu Cheetah (Kristen Wiig) și cu Max Lord (Pedro Pascal), își poarta armura în luptă, o face în onoarea idolului ei.

Pentru consumatorul obișnuit de cărți de benzi desenate, armura cu vulturul auriu al Dianei ar putea fi o surpriză, și poate produce confuzie. Nu seamănă cu nimic din ceea ce am mai văzut pe marele ecran, și cu siguranță reprezintă un element straniu, artizanal, al istoriei amazoanelor creat pentru film, nu-i așa? Nu neapărat, scrie looper.com.

Acest look pentru Wonder Woman are nu mai puțin de 25 de ani, și își găsește rădăcinile într-o poveste legendară marca DC Comics. Atunci, în 1996, autorul de benzi desenate Alex Ross colabora cu Mark Waid într-o miniserie de patru numere intitulată Kingdom Come, care aducea pe câțiva dintre cei mai vizibili eroi ai editurii într-o nouă direcție. În această futuristă poveste din Elseworlds, o Justice League era surprinsă îmbătrânită, cu câțiva membri „rupți” de lumea modernă. Printre eroii acestei lumi este Diana din Themyscira, îmbrăcată într-o armură invulnerabilă cu aripi de vultur, pe care și-o rezervă pentru lupte împotriva unor dușmani puternici. Deși armura Dianei din WW84 și versiunea din Kingdom Come nu sunt exact replici, este evident că cea din Kingdom Come a inspirat-o pe cea mai recentă.

Merită văzut cum ultimul film a adus un omagiu costumului favorit al fanilor, redefinindu-l pentru cea mai nouă generație.

Exploreaza subiecte similare:

Wonder Woman 1984, Chris Pine, Patty Jenkins, Gal Gadot, Kristen Wiig, Pedro Pascal, Lynda Carter

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells