Ant-Man are competiţie: vezi ce film pregătesc studiourile MGM

de Cristina Grigore în 15 Feb 2013
Producţia Marvel şi scenariul achiziţionat recent de MGM au în centru un personaj cu abilităţi asemănătoare

Studiourile MGM au cumpărat recent drepturile de producţie ale romanului SF clasic scris de Richard Matheson, The Shrinking Man, şi au de gând să înceapă lucrul la adaptarea acestuia pentru marele ecran, adăugând poveştii o tuşă modernă, scrie The Hollywood Reporter.

Romanul, ecranizat prima dată în 1957, are în centru un bărbat, Scott Carey, care, expus radiaţiilor şi emisiei de insecticid, începe să se micşoreze treptat, până ajunge la dimensiunile unei insecte. Matheson, autorul mai multor romane transpuse în film – inclusiv I Am Legend, cel mai popular roman al său – va lucra la scenariul filmului împreună cu fiul său, Richard Matheson Jr. şi va păstra tonul poveştii originale (a cărei acţiune era plasată în era nucleară) adaptând însă acţiunea şi personajele vremurilor moderne, pentru a reflecta noutăţile din ştiinţă şi tehnică, precum cele datorate nanotehnologiei.

Intenţia celor de la MGM poate părea una surprinzătoare, în condiţiile în care şi studiourile Marvel au acum în lucru adaptarea aventurilor lui Ant-Man, un supererou ale cărui abilităţi îi permit micşorarea până la dimensiunile unei insecte. Se pare însă că tot opera lui Matheson a servit ca punct de inspiraţie în creaţia supereroului.

“Povestea mea originală era o metaforă la adresa modului în care locul omului în societatea modernă devine din ce în ce mai insignifiant. Este încă valabil acest lucru, cu toate aceste inovaţii care au rolul de a ne salva din a fi propriile noastre victime”, a spus Matheson, acum în vârstă de 86 de ani.

Exploreaza subiecte similare:

Richard Matheson, The Incredible Shrinking Man, I Am Legend

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
monicarusu25 pe 15 februarie 2013 09:20
inca un film bun!
cosmin742000 pe 15 februarie 2013 16:30
Ant -man? OMG .Ma astept sa apara si Drosophila melanogastrica man :))))
spartacus pe 15 februarie 2013 19:49
Am mai spus-o şi o repet: Ant-Man, o mare ineptie în materie de personaje-eroi. Parerea mea.
radurex25 pe 15 februarie 2013 20:12
da giant-man iti place? daca da, afla ca sunt unu si aceeasi persoana!
darayawaus pe 15 februarie 2013 21:41
Mai bine ar ecraniza nuvela lui Kafka, care cred ca le-a servit drept sursa de inspiratie tuturor. Poate asa m-ar atrage si pe mine in cinematograf.
cosmin742000 pe 16 februarie 2013 02:24
Sunt vreo 10 ecranizari ale nuvelei lui Kafka , cea mai buna The Metamorphosis of Mr. Samsa (1978) o animatie scurta.Te-or atrage pe tine , pe mine dar ce te faci cu cohortele de fani ai -manilor ?:))
alex_il_fenomeno pe 9 martie 2013 17:42
O miscare pur comerciala, desi sper sa vina cu un film si cu substanta.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells