Acuzaţiile de abuz sexual l-au lăsat pe Bryan Singer fără nominalizarea la premiile BAFTA 2019

de Cristina Grigore în 7 Feb 2019
Bohemian Rhapsody, filmul pe care l-a regizat, a primit şapte nominalizări la premiile Academiei Britanice de Film şi Televiziune

Organizatorii premiilor BAFTA 2019 i-au retras lui Bryan Singer numele din lista nominalizaţior pentru Bohemian Rhapsody, film pe care l-a regizat şi care rămâne în cursă pentru titlul de „Cel mai bun film britanic”. Potrivit Movieweb.com, doar numele producătorului Graham King şi al scenaristului Anthony McCarten vor apărea în dreptul titlului peliculei la această categorie.

Singer a fost concediat de la cârma lui Bohemian Rhapsody în decembrie 2017, după ce a lipsit de mai multe ori de la filmări (motivul oferit având legătură cu unele probleme familiale). Realizatorii peliculei au catalogat comportamentul său drept neprofesional, ulterior apărând şi acuzaţiile de agresiune sexuală din partea mai multor bărbaţi care au susţinut că erau minori la data producerii evenimentelor.

Cineastul, în vârstă de 53 de ani, a negat vehement acuzaţiile aduse, însă decizia organizatorilor premiilor BAFTA de a-i suspenda nominalizarea va rămâne în vigoare până când se va clarifica situaţia. În comunicatul emis se menţionează: „Considerăm un astfel de comportament, descris de acuzaţiile aduse, total inacceptabil şi incompatibil cu valorile BAFTA”.

Bohemian Rhapsody a fost recompensat cu două premii Golden Globe. Pe lângă nominalizarea la „Cel mai bun film britanic”, filmul a mai primit alte şase nominalizări la BAFTA 2019, printre care şi pe cea pentru „Cel mai bun actor”, pentru actorul Rami Malek.

Premiile BAFTA 2019 se vor decerna pe 10 februarie, la Royal Albert Hall din Londra şi vor fi transmise de BBC One.

Exploreaza subiecte similare:

Bryan Singer, Bohemian Rhapsody, Graham King, Anthony McCarten, Rami Malek

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
rob1cul pe 9 februarie 2019 23:03
In sfarsit...incepe sa se puna in miscare rotiile impotriva acestuia. Pacat ca o fac doar britanicii, iar americanii inca nu fac niciun pas, mmmde "asa e in... Hollywood" e de-al lor democrat ca si restul de pedofili si agresori.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells