Actrița Jane Fonda, de 84 de ani, diagnosticată cu cancer

de Gloria Sauciuc în 4 Sep 2022
Jane Fonda a anunțat vineri că are cancer și că face chimioterapie

„Așadar, dragi prieteni, vreau să vă împărtășesc ceva personal. Am primit diagnosticul de Limfom non-Hodgkin și am început chimioterapia”, a scris actrița, în vârstă de 84 de ani, pe contul personal de Instagram, citat de pagesix.com. „Este o formă tratabilă de cancer. 80% dintre pacienți supraviețuiesc, așadar cred că am noroc...”

Fonda s-a descris drept „norocoasă” că „beneficiază de asigurare de sănătate și are acces la cei mai buni medici și la cele mai bune tratamente”, recunoscând că „este privilegiată în calitate de celebritate”, subliniind că „aproape fiecare familie din America are de-a face cu cancerul într-un moment sau altul și mult prea mulți nu au acces la îngrijiri medicale de bună calitate, așa cum am eu, și asta nu e drept”, a continuat actrița.

Actrița din Georgia Rule a destăinuit fanilor ei că face chimioterapie de șase luni și că „suportă destul de bine”, notând că nu va lăsa boala să interfereze cu activismul ei civic, în special în domeniul schimbărilor climatice.

„Momentul adevărului se apropie, iar consecințele sunt serioase, așa că puteți conta pe mine că voi fi alături de voi, pe măsură ce vom crește armata noastră de campioni ai luptei pentru mediul înconjurător”, a adăugat ea.

Fonda a numit cancerul „un profesor” și a declarat că „acordă atenție lecțiilor pe care mi le-a dat..” Unul dintre ele, scrie actrița, este „importanța comunității”. Actrița a promis că diagnosticul primit nu o va împiedica să fie un activist în domeniul ecologiei.

Fanii și celebritățile au inundat pagina ei de socializare cu cuvinte de susținere și încurajare, după ce îndrăgita actriță și-a anunțat diagnosticul. Un comentariu anunța: „Te iubesc Jane. Mă gândesc întotdeauna la tine!” Naomi Campbell adăuga: „O regină grațioasă. @Jane Fonda îți mulțumesc, chiar și în aceste clipe grele pe care le împărtășești cu noi! Și pentru că o faci, fii binecuvântată!! Gândurile și rugăciunile noastre sunt alături de tine...”

Site-urile de informare medicală susțin că, în Statele Unite, rata de supraviețuire pentru limfomul non-Hodgkin este de 73%. Actrița susține că a mai avut de-a face cu diagnostice de cancer și chiar cu operații: în 2018, actriței i s-a îndepărtat o tumoră canceroasă de pe buză și era văzută cu un pansament la evenimentele de promovare a Sezonului 4 din Grace and Frankie de pe Netflix, iar în 2010 i se îndepărta o tumoră mamară, mai notează pagesix.com.

copyright poza din campania H&M

 

Exploreaza subiecte similare:

Jane Fonda

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells